Otthon vághat vissza a Minnesotának a Lakers

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban, lesz Kings-Raptors vagy Jazz-Mavs is - pályán a Nuggets, az OKC, illetve a Sixers is.

 

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 1:00

A liga leggyengébb csapata továbbra is az a Cavs, amely legutóbb némileg ugyan javult, de továbbra sem volt elég ahhoz, hogy nyerjen, míg az OKC zsinórban öt győzelem után érkezik egy elméletben kötelező meccsre. A vendégek dolgát azonban nehezíti, hogy Russell Westbrook nem tud pályára lépni bokasérülése miatt, így ismét extra kellene Dennis Schrödertől és Paul George-tól sem fér bele egy gyenge este - az nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, de a felborult szerepek a Thundernél is okozhatnak problémákat és ha a Cleveland tovább tud javulni, akkor megszoríthatja ellenfelét.

Orlando Magic - Detroit Pistons 1:00

A Detroit még mindig nem tudta megállítani a zuhanást és zsinórban ötödször is kikapott legutóbb, míg a Magic az elmúlt két találkozóját behúzta - igaz, a Cavs ellen már a mázlira és Evan Fournier buzzerére is szüksége volt ehhez. A Detroitnál sem a támadás, sem a védekezés nem néz ki igazán jól és az sem elég a győzelmeikhez, hogy Andre Drummond és Blake Griffin is rendszeresen jól játszik, meglátjuk, hogy mit tudnak még hozzátenni a többiek, vagy hogy hátul tudnak-e feljebb kapcsolni. Az Orlando azért a liga egyik leggyengébb csapata támadásban, még hazai pályán is ez a helyzet, lassan játszanak Augustinék és nem túl hatékonyan, úgyhogy itt most jó esélyeik lehetnek a vendégeknek - sok múlhat azon, hogy Drummondék mennyire tudják elnyomni majd Vucsevicset és Gordont négyes-ötös poszton.

Atlanta Hawks - New York Knicks 1:30

Az Atlanta egy charlotte-i vereség másnapján, back-to-back lép pályára, míg a Knicksnek ugyan volt egy pihenőnapja, de előtte dupla hosszabbítást vívott a Chicago ellen. Mindkét csapat elég gyenge a várakozásoknak megfelelően és főleg mindkettő elég hiányos, jó pár alapember hiányzik mindkét gárdából - nem nagyon lehet megjósolni, hogy mit látunk majd, rengeteg a változó. A frissesség inkább a Knickset segíti, de a Hawks lesz otthon és ha Tim Hardaway Jr. nem tud játszani, akkor igazi playmaker nélkül maradnak a vendégek. 

Miami Heat - San Antonio Spurs 1:30

A Heat több vereség után végre nyerni tudott legutóbb, míg a Spurs pont hogy több győzelem után szenvedett váratlan vereséget otthon a Magictől. A floridaiak játéka ezzel együtt még mindig nem az igazi, főleg ami a védekezést illeti, a Spurs viszont pont ebben volt erős egészen az Orlando elleni buktáig. Sérülések mindkét oldalon vannak, ami a korábbiakhoz képest fontosabb, az Hassan Whiteside-é, ha ő nincs, akkor a stabilitás még inkább a San Antonio mellett szól - extra kell a Miami periméter-sorától, ha meg akarják fékezni, vagy túl akarják dobni DeMar DeRozant.

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 2:00

Most már bizonyítania kell a Sixersnek, mert az együttes egyelőre messze elmarad a várakozásoktól és különösebb fejlődés sem látszott az elmúlt 11 mérkőzésen: idegenben 0-5-re áll a gárda, legutóbb 25 ponttal kapott ki Brooklynban, erre pedig nehéz mit mondani. Joel Embiid becsülettel dolgozik, sőt, egészen extra szezont fut, de Ben Simmons játékának most már szinte mindenki elveszi az élét, a csapat diszfunkcionális, védekezésben pedig súlytalan - ellentétben a Pacersszel, amely átlagosan több mint tíz ponttal kevesebbet enged ellenfeleinek. Legutóbb a Rockets ellen ugyan a támadójáték nem állt össze és vereség lett a vége, de eddig így is többet láthattunk Oladipóéktól, nem sújták őket sérülések és a Sixers idegenbeli formáját elnézve jobb esélyeik is vannak a sikerre.

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 2:00

A Nuggets most már egyre jobban magára irányítja a figyelmet, a Boston legyőzése után 9-1-re áll, sorozatban öt meccset nyert és a liga egyik legjobb csapataként beszélhetünk róla - a Memphis is jól kezdett, de az előző két idegenbeli meccsét elvesztette, igaz, otthon még mindig veretlen (!). Az nem kérdés, hogy a Denver esélyesebb még vendégként is, az már inkább, hogy a Grizzlies előkapja-e hazai pályán ismét a szigorú periméter-védekezést, mert ha igen, akkor azzal megnehezítheti a vendégek dolgát, főleg ha közben Marc Gasol leradírozza Nikola Jokicsot. A kulcs mindenképpen ez lesz, de ezzel együtt is bravúr lenne, ha Conley-ék állítanák meg a száguldó Harriséket.

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 2:00

Itt a lehetőség, most már muszáj lesz nyernie a New Orleansnak, hiszen zsinórban hat vereséget szenvedett a gárda, de egy Bulls elleni hazai összecsapás még így is a kötelező kategóriába sorolandó egy playoffba igyekvő gárdának - úgy is, hogy a Chicago az előző négy meccsén mindenkivel partiban volt és legutóbb New Yorkban nyerni is tudott. A hazaiaknál most már Elfrid Payton játékára is van valamennyi esély, de akár ott lesz az irányító, akár nem, mindenképpen kötelező nyerniük és megindulniuk felfelé - az önbizalmuknak is jót tenne, ráadásul most már Alvin Gentry is elég zaklatott a csapat szereplése miatt. 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 3:00

A Mavs back-to-backet játszik, miután előző este hat vereség után végre nyerni tudott a társaság javuló védekezéssel és kiegyensúlyozott támadójátékkal, kérdés, hogy tudnak-e erre építeni. A Jazz nagyon rossz passzban van, zsinórban négyszer kapott ki Quin Snyder alakulata, a védekezést továbbra sem sikerült a tavalyi szintre hozni (vagy akár csak azt megközelíteni), ráadásul a sérülések sem kímélik őket: most Joe Ingles játéka kérdéses, igaz, Donovan Mitchell jó eséllyel visszatérhet. Pihentebbek, otthon vannak, nagyon kellene nekik a győzelem, de a hazai 0-4-es mérlegük is kissé érthetetlen...

Sacramento Kings - Toronto Raptors 4:00

Idegenbeli túrája negyedik állomásához érkezik a Toronto és az eddigi hármat hiba nélkül hozta, méghozzá az utóbbi kettőt Kawhi Leonard nélkül - az ő játéka most is kérdéses, de az eddigiek alapján akkor is favorit a vendégcsapat, ha legjobbja nem léphet pályára. Persze a Kings sem véletlenül áll 6-4-gyel, volt egy komolyabb sikerszériája a gárdának, mielőtt a legutóbbi, Bucks elleni meccsen szétesett hátul, ha most ismét rendezni tudja a védekezését, akkor lehet keresnivalója. Foxék egy idegenbeli túra után értek haza, egészségesek, a Raptors fáradtabb és a hazaiak borzasztó gyorsan tudnak kosárlabdázni, ezek csökkenthetnek a keretek közti különbségen.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 4:30

A Lakers két győzelem után simán kikapott a Torontótól és már azért jönnek a hangok a csapat felől, hogy ki elégedetlen kivel, megérkezett Tyson Chandler, érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a csapat sorsa a továbbiakban - most papíron egy verhető ellenfelet fogadnak, hozniuk kellene a győzelmet. A tartalékos Wolves zsinórban három vereségből érkezik, mindháromszor tükörsimán kapott ki és kérdéses, hogy most ki lesz ott a parketten: Jeff Teague biztosan nem, de Jimmy Butler lehet, hogy vállalja a játékot. Ezzel együtt ahogy a vendégek védekeznek, azt ki kell használnia a Los Angelesnek - egyszer egyébként már találkoztak a felek idén, akkor otthon 124-120-ra nyert a Wolves, de idegenben eddig 0-6-ra áll a Thibodeau-legénység.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus