Pacers - Clippers a Sport TV-n, javíthat az OKC

Indianába látogatnak Paulék - a Knicks fogadja a Thundert - sorozatban 9. sikerére hajt a Raptors - Nowitzki vs. Bryant, utolsó felvonás

Indiana Pacers – Los Angeles Clippers 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Clippers az utóbbi meccseken azért már botlott párat, és Blake Griffinre sem továbbra sem számíthat a gárda, mivel az erőcsatár újabb heteket hagyhat ki – ez mentálisan sem jött éppen jól az együttesnek. A Pacers ezzel együtt semmivel sem tart előrébb Pauléknál, a hazaiak 1-3-mal zárták idegenbeli túrájukat, elöl-hátul eléggé ingadozó teljesítményt nyújtanak most már hosszú ideje, és Ian Mahinmi játéka továbbra is kérdéses – az biztos, hogy Stuckey nem léphet pályára. Mindkét oldal szeret sietni és triplát dobni, de ebben december vége óta kiemelkedően jó a Clippers, small-ballozni is tudnak, és bár George-ra nincs igazán emberük, szerkezetileg mindenképpen nekik van több lehetőségük. A győzelem nagyon fontos lenne a Pacersnek is, látványos, sok triplával tarkított meccsre számíthatunk.

Philadelphia 76ers – Phoenix Suns 01:00

A Philly legutóbb nagyon simán kikapott a Bostontól, a Suns ellenben parádés teljesítménnyel aratott győzelmet, kérdés, hogy ezt meg tudja-e ismételni – máskülönben érdekes, de lehet, hogy inkább a Sixers számít esélyesebbnek, amire nem nagyon volt példa az utóbbi években. Játékban mindenképpen előrébb tart most a Philly, ha Ish Smith nem „őrül meg”, a vendégeknél továbbra is rengeteg a sérült, és Brandon Knight biztosan nem lép pályára ezen az estén. Kérdés, hogy a Suns fiatal hátvédjei mennyire tudják fenntartani jó formájukat, és hogy velük szemben Smith mennyire lesz hatékony, illetve hogy az utóbbi meccseken nagy formában lévő Chandler mihez kezd Okaforral, valamint Noellel a palánk alatt. Nagy színvonal nem várható…

Brooklyn Nets – Miami Heat 01:30

A Heatnél továbbra sincs Dragic és Whiteside, de tegnap a Bulls ellen meglepően jól festett a gárda, különösen védekezésben – ha ezt tudja hozni back-to-back, akkor most is bőven lehet esélye. A palánk alatt viszont fölényben lehet a Nets, Brook Lopez nagyon stabilan teljesít és képes szinte egyedül dominálni az ellenfél védekezését, márpedig Stoudemire-rel szemben elég jó esélyekkel indul – igaz, amennyiben Wade is tartja a formáját, a periméteren ezt ellensúlyozhatja a Miami. Túl magas színvonalra és sok pontra itt sem kell számítani, kérdés lesz, hogy a back-to-back mennyire tizedeli meg a több sérüléssel bajlódó vendégeket – ez mindenképpen a Nets mellett szól.

New York Knicks – Oklahoma City Thunder 01:30

A Thunder két napja megfázott New Yorkban a Nets ellen, most mindenképpen javítani szeretnének ezen, a Knicks ellen pedig természetesen újfent esélyesnek számítanak Westbrookék. A hazaiak legutóbb elsősorban a palánk alatt teljesítettek alul, az Anthony-Porzingis-Lopez frontcourt kimondottan jól muzsikált az utóbbi időben, és elsősorban tőlük függ a csapat eredményessége – nekik kell majd Durant, Ibaka és Adams/Kanter ellen helytállniuk. A periméteren egyértelmű a vendégek fölénye, Westbrookra nincs embere Fishernek, ha az OKC figyelni tud az eladott labdákra és türelmesen játszik, természetesen jobb csapat – még úgy is, hogy Roberson nem léphet pályára. A védekezés persze mindig kérdés a Thundernél, ez az, ami náluk sokszor csak a koncentráción múlik – viszont meg kell említenünk, hogy novemberben otthon 93-90-re kaptak ki a Knickstől.

Toronto Raptors – Washington Wizards 01:30

A Toronto jelenleg az egész NBA legjobb formában lévő csapata, miután sorozatban nyolc győzelemnél járnak Lowry-ék, ráadásul a Washingtont idén már háromszor megverték, és a fővárosiak egy vesztes back-to-backből érkeznek az összecsapásra. A Wizards tegnap nem bírta tartani a Boston tempóját, védekezésben teljesen súlytalanok voltak, miközben elöl sem működött a játékuk, majd mindennek tetejébe megsérült Bradley Beal, aki ezen az estén valószínűleg nem is léphet pályára. A Torontónál minden rendben van, továbbra is sok jól működő fegyverük van támadásban, a Lowry-Wall csata meghatározó lesz, de annyival mélyebb és jobb jelenleg a Raptors, hogy meglepetés lenne, ha nem szereznék meg sorozatban kilencedik sikerüket – erre egyébként 2002 óta nem volt példa.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic 02:00

Nagyon nehéz helyzetben van az Orlando, mert képtelenek elállítani a vérzést, és bár tegnap a támadójátékuk már egyben volt, komoly leolvadást bemutatva kikaptak hosszabbításban – ami egyrészt fáradtságot, másrészt egy újabb negatív töltést eredményezhet. A Milwaukee is elvesztette előző két meccsét, de egyrészt a hazai pálya, másrészt Jason Kidd visszatérése inspirálhatja őket, ráadásul kifejezetten jó matchup nekik a jelenlegi Magic: a festékben átjáróház Vucsevicsék védekezése, Monroe-ék pedig rengeteg pontot szereznek erről a területről. Otthon az előző három meccsét meg is nyerte a Bucks, ők a pihentebbek, a nyugodtabbak, az Orlando sikere kisebb meglepetés lenne ebben a helyzetben.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 04:00

A Kings tegnap elképesztő meccsen, dupla hosszabbítás után kapott ki és ezzel megszakadt a győzelmi sorozata, ennek másnapján az egyik közvetlen rivális otthonában pályára lépni pedig különösen nehéz feladat. Velük kapcsolatban persze mindig meg kell említenünk DeMarcus Cousinst, aki az előző két meccsén kétszer javította meg karriercsúcsát és teljességgel tarthatatlan 2016-ban, de nála is kérdés, hogy a dupla hosszabbításos back-to-back miatt mennyi energiája lesz. Az ő extrája nélkül pedig nagyon nehéz helyzetben lesz a Kings, a Portland az utóbbi hat meccsből négyet megnyert, a hátvédek dominanciája pedig komolyabb védelmek ellen is szembetűnő. Nyilván fontos lesz a két labdadomináns irányító, a szintén extra formában lévő Rondo, valamint Lillard csatája, de a Gay-t nélkülöző és egyértelműen fáradt Sacramentótól most bravúr lenne a győzelem – amennyiben viszont nyer a Blazers, utoléri riválisát…

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 04:30

Itt egyértelműek az esélyek, a Lakersnél továbbra is csak egyéni villanásokról beszélhetünk, tudatos és jó csapatjátékról egyáltalán nem, sorozatban hat meccset veszítettek el Russellék és ez idő alatt bőven 110 pont felett kaptak átlagban – nem lehet kérdés, hogy a Dallas számára kötelező ez a győzelem. A texasiaknál Chandler Parsons nagy formában van, Zaza Pachulia is visszatérhet, a „sztori” pedig nyilvánvalóan a jelenleg is aktív legendák, Nowitzki és Bryant utolsó találkozása lesz – ezzel együtt nagy meglepetés lenne, ha a Dallas nem húzná be tükörsimán a mérkőzést.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus