Pacers-Sixers csata Indianában, pályán a Lakers és a Celtics

Újabb hétmeccses játéknap következik, mutatjuk a mérkőzések felvezetőit.

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 01:00

A minden tekintetben csúnyán elrontott bostoni meccs után Detroitban szeretne visszaülni a lóra a New Orleans, amely a Celtics elleni vereség előtt kifejezetten jó formában volt és idegenben is képes volt mérkőzéseket nyerni, a mostanában látott Pistonsnál pedig egyértelműen jobban nézett ki. Derrick Rose-ék egyszer-egyszer megvillantak, de azért most megint csak kikaptak négyből háromszor, a Bullstól és a Cavstől hazai pályán, úgyhogy ez sem jelent nekik különösebb vigaszt - Griffin és Kennard biztosan nem lesz továbbra sem, meglátjuk, hogy a többiek mire lesznek képesek. Tűzerőben biztosan jobban áll a Pelicans, viszont vannak sérültjei, Holiday, Redick és Favors sem játszott legutóbb, most pedig szintén mindegyikük pályára lépése kérdéses - velük megerősödve egyértelműen ők lennének az esélyesek, ha egyikük sem játszhat, akkor azért nem lesz egyszerű dolguk. 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

Kiemelt keleti rangadó, de egyik csapat sincs nagy formában, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy melyik tud majd felülkerekedni. Az Embiidet hetekre elveszítő Philly sorozatban ötször kapott ki idegenben, így vendégként most sem tekinthető esélyesnek és bár a centeren kívül nincs sérültjük Simmonséknak, de még teljes fegyverzetben is képesek voltak botrányosan gyenge teljesítményekre idegenben. A Pacers sem villog, de azért az utóbbi három meccséből kettőt megnyert, otthon pedig 15-5-re áll, ez mindenképpen mellette szól, ráadásul idén ebben a csarnokban már egyszer megverte a Sixerst közel húsz ponttal - náluk Brogdon és Sabonis játéka kérdéses, ha egyikük sem lenne ott a parketten, akkor azért viszont bajban lennének. Nehéz jósolni, a Phillyben még Embiid nélkül is benne lehet a győzelem, de az idén (is) látott idegenbeli forma egyszerűen nem engedi meg azt, hogy előzetesen őket tekintsük esélyesebbnek.

Boston Celtics - Chicago Bulls 01:30

Kötelező meccs a Boston számára annak ellenére, hogy a Chicago éppen legutóbb aratott egy önbizalomnövelő győzelmet sorozatban hat vereség után, de egyrészt egy jó meccs még nem változtat meg mindent, másrészt a Celtics is egy 35 pontos parádéból érkezik, úgyhogy... Kemba Walkerék három vereség után tomboltak egyet legutóbb, Jayson Tatum karriernapot tartott, hazai pályán pedig egyébként is alig-alig hibáztak eddig, míg a Bulls azért nagyon messze van ettől a szinttől - Satoranskyék a győzelmeik majdnem harmadát a Detroit ellen szerezték, idegenben pedig 7-12-t hoztak eddig. A hazaiaknál Theis játéka kérdéses, a többiek elvileg biztosan ott lehetnek majd a pályán, úgyhogy a riválisok hibáit és a Boston utóbbi mérkőzéseit tekintve (hogy egy komoly gödör után mennyire nyertek legutóbb) meglepetés lenne, ha megviccelné ellenfelét a Chicago.

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

A Thunder kiváló formában fogadta legutóbb a Lakerst, ám ott váratlanul gyenge játékkal szenvedett hazai vereséget, meglátjuk, hogy erre hogyan reagál az együttes - Danilo Gallinariék hosszú hetek óta nagyon magas szinten kosárlabdáztak, azon az estén viszont az első perctől esélytelenek voltak, pedig előzetesen inkább nekik állt a zászló. A Minnesota sincs rossz formában, de két napja szintén kapott egy méretes pofont, 30 ponttal maradt alul Houstonban, ezek után próbál meg otthon javítani, úgyhogy két nem rossz állapotban lévő, de fájdalmas verésből érkező csapat találkozik. A minőség azért az OKC mellett szól, Paulék jóval előrébb tartanak, mint a Towns nélkül felülteljesítő Minny, de azért ne írjuk le Wigginséket, kilencből ötöt nyertek, jobb napjaikon képesek lehetnek a győzelemre. Towns visszatéréséről továbbra sem tudni semmit, hetek óta "kérdéses" a játéka, hétvégén beteg is volt, meglepődnénk, ha játszana, de mivel semmilyen frissítést nem adnak a sérülésével kapcsolatban, így teljesen nem is lehet kizárni...

Sacramento Kings - Orlando Magic 04:00

Mindkét csapat hármat nyert meg az utóbbi öt meccséből és mindkettő vereségből érkezik meg, a Kings a Bucks ellen volt nagyjából esélytelen, a Magic pedig a Suns vendégeként bukott el egy szoros végjátékot, most próbál meg javítani. Mindkét együttes meglehetősen ingadozó, de jobb napjain mindkettő kiválóan tud védekezni, más kérdés, hogy a Sacramento alapvetően jóval gyorsabban kosárlabdázik, mint a játékot általában lassító Orlando. A játékerőt tekintve nagy különbség nincs a csapatok között, a hazai pálya szól a Kings mellett, már csak azért is, mert a Magicnél óriási a különbség a hazai és az idegenbeli forma között - vendégként csak 5-13-at produkált eddig az összeségében mégis közel 50%-os csapat. Ami a sérülteket illeti: Augustin, Gordon és Carter-Williams játéka is kérdéses a vendégeknél, Isaac pedig továbbra is maródi, míg a hazaiaknál Bogdanovics és Holmes nem fog pályára lépni, Joseph betegség miatt nem edzett, Barnes, Bjelica és Bagley viszont a hírek szerint ott lehet a parketten.

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:00

A Charlotte back-to-backet játszik a viszonylag szoros phoenixi vereség után és PJ Washingtonék kifejezetten rossz formában vannak a fáradtság mellett: sorozatban négyszer, összességében tizenkettőből tízszer kaptak ki, az utóbbi két találkozójukon nagyon szétesett a támadójátékuk is. A Portlandnek így muszáj lenne nyernie annak ellenére, hogy Damian Lillardék sincsenek éppen a csúcson, négyből hármat buktak, otthon is csak 8-10-re állnak, viszont legalább a hírek szerint most visszakaphatják a betegségét leküzdő Hassan Whiteside-ot. Akárhogy is, de otthon, pihentebben, egy rossz formában lévő keleti alsóházi csapat ellen muszáj nyerniük...

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 04:30

Ez természetesen kötelező feladat a Lakers számára, a Mavs-Thunder idegenbeli back-to-backet Davis és félig James nélkül is hozták az arany-lilák, így zsinórban nyolc győzelemnél és egyre tetemesebb előnynél járnak. James elvileg most játszani fog, Bradley is összeszedte magát, Green pályára lépése bizonytalan (legutóbb elvileg csak pihentetté) Rondóé és Davisé pedig kérdéses, utóbbit aligha fogják erőltetni, jelen helyzetükben egyszerűen semmi értelme: nélküle is nyertek, a Cavs elleni hazait pedig ezek után pláne hozniuk kell, ráadásul ha nem sikerül, akkor sincs semmi, jó pár meccs az előnyük Nyugat élén. A Cleveland némileg váratlanul nyert egymás után két idegenbeli meccset Detroitban és Denverben, főleg utóbbi volt váratlan, ez pedig természetesen óva intheti a Lakerst is, de a játéktudásbeli különbség egyértelmű és ha Jamesék megfelelően fognak pörögni, akkor nem lehet kérdéses a győzelmük.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus