Paul George debütál a Clippersben, Knicks-Mavs a Sport TV-n

Otthon lép pályára a Bucks, a Suns és a Nuggets, idegenben a Heat.

 

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 00:00

Mindkét csapat talán várakozáson felül kezdte a szezont, a Cavsnek volt már back-to-back győzelme, nyert négy meccset, azokon felül is voltak remek estéi, míg a Heat abszolút keleti élcsapatként nyitott és 7-3-mal jelenleg a konferencia harmadik-negyedik helyén áll. Emiatt természetesen idegenben is esélyesebbek a floridaiak, akiknél a kérdés leginkább a támadójáték, amikor kikaptak, akkor általában azért, mert nagyon megfogták őket és ez mindannyiszor idegenben fordult eddig elő, ráadásul elég sok a sérültjük - Jones és Winslow nem is utazik a csapattal, Herro és Dragic játéka kérdéses, de James Johnson is betegséggel bajlódik. A Cavsnél nincsenek nagy gondok és bár náluk is a támadójáték a legnagyobb kérdés, de otthon azért lehet bennük annyi, hogy meglepetést okozzanak - már ha az eddigi sarokkövek (Love, Thompson, Clarkson, Sexton) mind jól játszanak. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers back-to-backet játszik egy frusztráló és fárasztó houstoni vereség után, viszont eljött a pillanat, amikor Paul George is megkezdheti a szezont - először lép pályára a Los Angeles-iek mezében, bár ennek "örömére" lehet, hogy a back-to-back miatt Kawhi Leonard viszont pihenőt kap. Landry Shamet egyébként is sérült, a Rockets ellen pedig Leonard, Lou Williams és Montrezl Harrell is 40 perc körül játszott, úgyhogy azért nincsenek könnyű helyzetben még akkor sem, ha a Pelicans eddigi védekezése nem sok csapatnak okozott gondot - ellenük a jó támadójáték, az üres dobások elsüllyesztése az, ami kell, meglátjuk, hogy ezt megoldják-e a vendégek. A Pels pihentebb, de tényleg nem tud védekezni és bár támadásban van benne kakaó, a sérülések nem kímélik a gárdát: Williamson mellett Ball és Hart biztosan nem játszik, Okafor és Ingram játéka pedig kérdéses.

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

A Bucks a Jazz elleni döccenőt leszámítva magabiztosan menetel, 3-1-gyel hozta le a nyugati túráját, támadásban pedig 120 pont körül átlagol, borzasztó nehéz megállítani - Giannis Antetokounmpo MVP-formája mellett a keret mélysége is megmutatkozott már, amire most komoly szükségük is lesz, hiszen Khris Middletont hetekre elvesztették. A Chicago természetesen más szint jelenleg, de azért egy-egy extra meccset láttunk már tőlük is, legutóbb Coby White őrült meg és bizony egy ilyen este benne lehet Zach LaVine-ben, vagy Lauri Markkanenben is, ami egy tompább Milwaukee-val párosítva okozhat meglepetéseket - ettől függetlenül viszont az erőviszonyok természetesen egyértelműek, a liga egyik legjobb formájában lévő csapatától még Middleton nélkül is blama lenne a hazai vereség egy 4-7-es csoportellenféltől. 

New York Knicks - Dallas Mavericks 02:00 (Sport 1)

A Knicksnél eléggé inog a széke mindenkinek, edzőnek, vezetőnek, ki tudja, hogy ez mire sarkallja a csapatot a pályán, főleg hazai közönség előtt - kihozhat belőlük egy extra napot, ráadásul az ellenfél éppen az a Dallas lesz, amelyet múlt héten komoly meglepetésre elkapták idegenben. A történet másik felén Kristaps Porzingis áll, aki most tér vissza először ebbe a csarnokba azóta, hogy lelépett Dallasba, kíváncsian várjuk, hogy milyen fogadtatásban részesíti őt a publikum. A játékerőt tekintve nem lehet kérdés, Luka Doncic vezetésével ez a Mavs sokkal jobb csapat, mint a liga aljához tartozó New York, de nem véletlenül nyert a Knicks egy hete Dallasban, a texasiak még nem elég stabilak.

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 03:00

Két fiatal csapat, mindkettőt jó nézni és bár egyelőre a Suns az eredményesebb, azért az Atlantát és Trae Youngot se írjuk le. Tény, hogy a másodéves irányító igazi egyszemélyes hadseregként dolgozik, de jobb napjain ezt varázslatosan csinálja és bár a Phoenix jelenleg mindenképpen jobb, komplettebb csapat, ha éppen úgy elkapja a fonalat a vendégek vezére, akkor bármire képes lehet. Az esélyek persze azért a Suns mellett szólnak, főleg otthon, náluk a Rubio-Booker duó nagyon jól dolgozik együtt és a többiek is hozzáteszik, amit kell, legutóbb ugyan kikaptak ebben a csarnokban a Lakerstől, de az is csak egy-két játékon múlt, ha pontháborúra kerül sor, akkor nem fogadnánk ellenük.

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 04:30

A Hawks ellen kissé váratlanul nézett bele egy jobbegyenesbe a Nuggets, most otthon az átjáróház-védekezést produkáló Brooklyn ellen mindenképpen javítania kellene a gárdának - a kulcs a védekezés lesz, amikor odafigyeltek hátul, akkor bárkit levettek a pályáról, amikor nem, akkor viszont olyanok történnek, mint legutóbb. A Nets továbbra sem állt össze, Kyrie Irving botrányos végjátékbeli teljesítményével a Jazztől is kikaptak, most már az idegenbeli túrájuk negyedik állomásához érkeztek, ráadásul idegenben egyetlen meccset nyertek eddig, úgyhogy bőven lenne honnan javulniuk. Náluk is a védekezés a kérdés, ha azt összerántják, akkor bármi elképzelhető, de amíg hátul úgy játszanak, ahogy eddig szinte minden meccsükön, addig teljesen esetleges, hogy Irving éppen dob-e 50 pontot, vagy hogy mi történik velük elöl.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus