Paul George-ék megállítják a Torontót?

Keleti rangadók: Indianába látogat a Toronto, Atlantába a Heat - a Washington is nyerne Memphisben - a bosszú fűti a Houstont

 

Indiana Pacers – Toronto Raptors 01:00

A játéknap egyik keleti rangadóját Indianában vívják, ahol a kérdés az, hogy visszatalál-e a helyes útra a Pacers – a gárda egy 12-2-es széria után az utóbbi öt meccsből négyet elveszített és rendre száz pont felett kap. Amíg a védekezést nem szedik ismét ráncba George-ék, addig nincs miről beszélni, esélyes a nagy formában lévő Toronto, amely ugyan back-to-backből jön, de a Philly ellen azért nem erőltették meg magukat túlságosan DeRozanék. Paul George formája is hasonlóan ingadozó az utóbbi időben, mint csapatáé, eközben a túloldalon az említett DeRozan sorra hozza a húsz pont feletti meccseket, az ő kettejük csatája döntő lehet ezen a találkozón is. Érdekesség, hogy a Raptors az utóbbi négy mérkőzésen átlagban 86 pontot engedett csak, illetve az előző két meccsét megnyerte a Bankers Life Fieldhouse-ban.

Brooklyn Nets – Orlando Magic 01:30

A Magic eddig 0-6-ra áll a Brooklyn vendégeként, így tehát van törlesztenivalójuk Oladipóéknak. Érdekes kérdés lesz a periméter, ugyanis a Nets a legrosszabb tripladobó csapat a ligában, míg az Orlando az egyik legjobban védekező együttes a kinti dobások ellen, ugyanakkor a palánk alatti Lopez-Vucsevics harc is jónak ígérkezik. A vendégek ellenben támadásban kicsit kifulladtak az előző mérkőzéseken, Fournier és Harris dobóformája is visszaesett, igaz egy ötmeccses idegenbeli túra után tértek haza, ahol komoly verést kaptak a Cavstől. Érdemes lesz figyelni Andrea Bargnanit, akit az elmúlt mérkőzéseken elkezdett go-to-guyként használni a Brooklyn, a Clippers ellen például 11 pontot szórt a negyedik negyedben.

Detroit Pistons – Los Angeles Clippers 01:30

A Clippers ma zárja ötmeccses idegenbeli túráját, amelyen eddig 3-1-re áll, és összességében is jó formában van a gárda – méghozzá elsősorban a nagyon feljavuló védekezés miatt. Doc Rivers gárdája az elmúlt kilenc mérkőzésen 96 pontot kapott átlagban, és ugyan a támadójáték továbbra sem túl gördülékeny, a sztárok megoldják – Blake Griffin és JJ Redick volt a nyerőember legutóbb, de többen is fel tudnak lépni ebbe a szerepbe. A Pistons formája is rendben van, az elmúlt nyolc találkozóból hatot megnyertek (egyet elvett tőlük Matt Barnes félpályása…), elöl-hátul egyben vannak és hazai pályán különösen erősek (9-3 eddig), de az mindenképpen ellenük szól, hogy 2010 novembere óta, tehát több mint öt éve nem tudták legyőzni a Clipperst…

Atlanta Hawks – Miami Heat 02:00

A játéknap másik keleti rangadója ez a mérkőzés lesz, ahol két elég ingadozó formát mutató gárda találkozik. Az Atlanta két szép győzelem után két vereségbe is belenézett, sőt, legutóbb a Spurs tükörsimán gázolt át rajtuk – ennek ellenére most ők számítanak esélyesnek. A Heat ugyan tegnap a Memphis ellen lezárta bukószériáját, de egyrészt a back-to-back miatt hátrányban lehetnek, másrészt idegenben csak két meccset tudtak nyerni eddig úgy, hogy mindössze 88 pontot átlagoltak. A támadójátékkal komoly gondjaik vannak Wade-éknek, de kérdés, hogy a Hawks mennyire tud felülemelkedni saját gondjain (szintén akadozik a gépezet erősen), hogy ezt kihasználja. A hazai pálya Teague-ék mellett szól, november elején már egyszer megverték a Miamit, illetve a vendégeknél Tyler Johnson, valamint Josh McRoberts játéka is erősen kérdéses.

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 02:00

A Chicago két győzelemmel zárta le hárommeccses vereségsorozatát, és jelenleg harmadik Keleten, de a Philly ellen jelenleg szinte mindenki esélyes lenne, így vannak ezzel Rose-ék is. A támadójátékuk továbbra is lassú, körülményes és pontatlan, ezzel együtt a negyedik negyedekben szinte mindig jön valaki, aki fellép és hátára veszi az együttest, akár a kispadról beszállva is. A védekezésük nagyon rendben van, márpedig a Sixers még jól játszva sem nagyon tud 90 pont fölé jutni, így nagy meglepetés lenne, ha pont a United Centerben kapná el őket a gépszíj – a triplák terén néha kijön nekik a lépés, de ez most nagyon kevés lesz. Nerlens Noel játéka erősen kérdéses tegnapi szemsérülése után.

Memphis Grizzlies – Washington Wizards 02:00

A Washingtonnak legutóbb sikerült felülemelkednie a sérülteken, és a Wall-Porter páros vezérletével nyerni tudtak, ellenben a Memphis nagy leolvadást produkálva tegnap Miamiban is kikapott. Mindkét gárda csalódást kelt eddig ebben a szezonban, a Wizards kényszerből egyre inkább small-ballozik, de tegnap a Grizzliesnél is kimaradt a kezdőből Zach Randolph, amire két és fél éve nem volt példa – jó eséllyel ezen a találkozón is két alacsony szerkezet feszül majd egymásnak. Mivel mindkét együttes rendkívül ingadozó teljesítményt nyújt, jósolni szinte lehetetlen, döntő lesz, hogy melyik gárda tudja érvényesíteni akaratát, szerkezetét – érdekesség viszont, hogy a Wizards 3-1-es idegenbeli, a Grizzlies pedig 2-4-es hazai szériából jön.

Dallas Mavericks – Phoenix Suns 02:30

A találkozó kulcskérdése a védekezés lesz, hiszen támadásban mindkét együttes remekel – a Suns tegnap nagyon kiegyensúlyozott és jó játékkal aratott győzelmet, de ezen a téren a Mavsnek sincs oka panaszra. A hazaiak 9-2-re állnak akkor, ha ellenfelüket 100 pont alatt tartották és 4-9-re, ha nem, legutóbb a Washington dobta szét őket, és ha ezen nem tudnak javítani, könnyen lehet, hogy a Phoenix visszavág az október végi vereségért – Brandon Knighték most egy fokkal összeszedettebbnek tűnnek. Alighanem látványos mérkőzést vív majd a két csapat, sok kinti dobással, de külön érdekes lesz a kezdőtagságot Tyson Chandler visszatérte után is megtartó Alex Len harca a nagy meglepetést szolgáltató Pachuliával – illetve persze Chandler Dallasba való visszatérése sem lesz „piskóta”.

San Antonio Spurs – Utah Jazz 02:30

A Spurs kilenc hónapja nem kapott ki saját csarnokában, azóta pedig átlagban 88 pontot tudnak itt szerezni a vendégcsapatok, ami mindenképpen impresszív. Ezek után borzalmasan nehéz estére számíthat a Jazz is, ahol történt egy változás a kezdőcsapatban: tegnap már nem Raul Neto volt az irányító, hanem a kicsit sem karmester Alec Burks, a gárda pedig hosszabbításban kapott csak ki Oklahoma City-ben. Rudy Gobert nélkül is kemény falat a Utah védekezését feltörni, ráadásul tavalyhoz képest idén sokkal potensebb a támadójáték is, különösen a periméteren – ezzel együtt persze meglepetés lenne, ha a két vereségből és back-to-backből érkező, legjobb védőjét nélkülöző gárda törné meg Kawhi Leonardék szériáját…

Denver Nuggets – Houston Rockets 03:00

Egyértelműen elindult felfelé a Houston, James Hardenék végre elérték az 50%-ot, és az utóbbi tíz mérkőzésükből hetet megnyertek – a támadójátékuk klappol (az elmúlt kilenc meccsen 111,7 pontos átlag) és a védekezésük is egyre inkább összeáll. Ezek után utaznak Denverbe, ahhoz a Nuggetshez, amely idén már kétszer is legyőzte őket, és amely az utóbbi meccseken ismét kezd életjeleket mutatni, többször is elérték a száz pontot, és legutóbb megverték a Minnesotát is. Jelenleg persze egyértelműen jobb a Houston, és az előző két vereség után alighanem a motivációval sem lesznek gondok, ráadásul 4-3 után először fordulhat pozitívba a texasiak mérlege – Gallinariék azért okoztak már idén meglepetéseket…

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 04:00

Továbbra sem tudta megkezdeni a felzárkózást a New Orleans, legutóbb Chicagóban kapott ki a gárda, és sorozatban négy vereségnél tart idegenben – ugyan egy-egy meccsen látszik a kiút, összességében egyre halványodik a playoff-esély. Érdekesség, hogy Anthony Davist is megfogják idén az ellenfelek, legalábbis egyre többször tartják emberi számokon – legutóbb a Bulls középtávolikat dobatott vele, aminek 8/24-es mezőnymutató lett a vége. További érdekesség, hogy Davis 0-6-ra áll egyelőre Portlandben, tehát soha nem tudott még itt nyerni NBA-pályafutása során, és az is egyértelmű, hogy jóval komplettebb csapat most a Blazers – ugyan Lillard és McCollum egyértelműen a főkolompos, mind támadásban, mind védekezésben szervezettebb jelenleg a hazai együttes.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus