Paul-parádé és történelem Los Angelesben

Két mérkőzést játszottak ma hajnalban az NBA alapszakaszában. Nagyon hullámzó találkozót láthatott a United Center közönsége, de Derrick Rose floaterének köszönhetően a Chicago Bulls túlélte pocsék utolsó negyedbeli teljesítményét, hatalmas csatában verték a New York Knickset. A nap második meccsén Chris Paul történelmet írt, vezetésével könnyedén, végig vezetve nyert a Clippers a 38 pontot és 9 triplát szerző Steph Curry vezette Warriors ellenében.

A nap legjobb, legérdekesebb videóit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) érhetitek el.

Chicago Bulls - New York Knicks 82-81

Knicks-átok a United Centerben. Mióta Tom Thibodeau a vezetőedző a chicagóiaknál, azaz 2010 nyara óta mindössze egyetlen egyszer, első egymás elleni meccsükön, majdnem pontosan három éve, 2010. november 4-én nyert a Knicks a Bulls pályáján - azóta ez volt az ötödik meccsük Chicagóban, ötödjére buktak.

Derrick Rose - pokolból a mennyországba! A hazaiak sztárja ezúttal is nagyon messze volt a jótól a mérkőzés egészét tekintve. 18 pontját 7/23-as mezőnymutatóval érte el, 4 eladott labdája mellé csak 3 gólpasszt jegyeztek fel. Egy pontos hátrányban azonban az ő floatere volt az, ami kialakította a végeredményt 5.7 másodperccel a lefújás előtt.

Nüanszok mérkőzése. Gyakorlatilag alig volt különbség a csapatok által generált statisztikák között. A Bulls a több lepattanója (48-42) okozta plusz lehetőségeket több eladott labdájának (18-15) köszönhetően annullálta is. A Knicks hattal több hármast dobott, de a büntetőket sokkal jobban szórta a vendéglátó csapat.

A pocsék negyedik negyed is belefért. 10 ponttal vezetett három felvonást követően Tom Thibodeau legénysége, de a záró játékrészben mindössze két mezőnykísérletük ért célba 15 próbálkozásból, és volt hét eladott labdájuk is ebben a szakaszban, valahogy mégis kicsikarták a diadalt.

Szenvedő Knicks. Nagyon nem találta a ritmusát Mike Woodson csapata, összesen 36%-kal dobtak mezőnyből, amelyből jócskán kivette a részét Carmelo Anthony (8/24), Raymond Felton (5/14), Metta World Peace (3/11), és Tim Hardaway Jr. (3/11) is. Andrea Bargnaninál két perc alatt háromszor fújtak be támadóhibát mozgó blokk miatt.

A Bulls legjobb dobói: Rose 18/6, Deng 17/3, Boozer 14.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 22/6, Felton 13/3, Hardaway Jr. 10/6.

 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 126-115

Történelem. Chris Paul az NBA történetének első játékosa lett, aki egy meccsen elért legalább 40 pontot, legalább 15 gólpasszt és legalább 5 labdaszerzést, mióta a labdalopást jegyzik az 1973-74-es szezon kezdetével. LeBron James mellett ő az egyetlen aktív kosaras a ligában, aki a 40 pont, 15 gólpasszos határt átvitte.

Irányítók gigászi küzdelme. Paul 42 pontja, 15 gólpassza és 6 labdaszerzése volt a mérkőzés legjobb teljesítménye, de Steph Curry is megpróbált nem sokkal lemaradni tőle. A Warriors játékmestere 38 pontot szórt, 9 gólpasszt osztott ki, 14 triplakísérletéből pedig 9 célba is ért. Az eladott labdák voltak mindkettejük gyenge pontja - a Clippers sztárja 6-ot, Curry pedig 11-et jegyzett ebben a kategóriában.

A pontos célzás kevés. Hiába nyerte meg az összes dobóstatisztikát a Warriors, a Clippers szám szerint 50-szer próbálkozhatott a büntetővonalról, a lepattanókat is jobban szedték (44-33), és kevesebb eladott labdájuk is volt (18-24), így jóval több támadást vezethettek.

Domináns magasok. Mindkét oldalon jó statisztikákat hoztak össze a magasemberek, bár védekezésben hagyott kívánnivalót maga után mindegyikük teljesítménye. Blake Griffin dupla-duplát jegyzett (23 pont, 10 pattanó), míg DeAndre Jordan 10 támadópattanót kapott le, de most is csak 3/12-re volt képes a büntetővonalról.

Parázs csata, kevés igazi izgalommal. Griffin és Mark Jackson azon vesztek össze, hogy a Clippers erőcsatára majdnem rálépett a vendégek vezetőedzőjére, majd Andrew Bogut és Jordan akadtak össze egy kemény fault után. A meccset már az első negyedben lerendezte a Clippers, 8 pontnál közelebb ezt követően nem tudott felkapaszkodni a Warriors.

A Clippers legjobb dobói: Paul 42/6, Griffin 23, Redick 17/9, Crawford 17/6.
A Warriors legjobb dobói: Curry 38/27, Lee 22, Bogut 17.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus