Philadelphiában nyerte meg az alapszakaszt a Milwaukee

Antetokounmpo szenzációs volt, a Sixers otthonában nyert rangadót és biztosította be első helyét a Bucks - kiütéses GSW-győzelem - nyerni tudott a Sacramento.

Giannis Antetokounmpo 45 pontos teljesítményével és kulcsfontosságú játékaival idegenben vágott vissza a Sixersnek, ezzel bebiztosította első helyét az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában a Milwaukee. A Golden State meg sem izzadt a Lakers ellen, a Sacramento otthon verte a Clevelandet.

Visszajátszás: épül az Antetokounmpo-Embiid rivalizálás - videók

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 122-128

Visszavágott a Bucks és Giannis, megvan az alapszakasz-győzelem. Nemrég hazai pályán szenvedett vereséget a Sixerstől a Milwaukee, most azonban visszaadta a kölcsönt és idegenben tudott nyerni, ezzel 2-1-re hozta az egymás elleni alapszakasz-csatát. Mindezért nagyon meg kellett harcolnia a Budenholzer-legénységnek, hiszen az egyébként is sok hiányzójukhoz alig három perc után csatlakozott Eric Bledsoe is, akit kiállítottak, miután elvesztette a fejét Embiiddel szemben, úgyhogy innentől két kezdő (Bledsoe-Brogdon) és jó pár csere (Mirotic, Snell, Gasol, DiVincenzo) nélkül küzdött az együttes. Az elképesztő teljesítményt nyújtó Giannis Antetokounmpo azonban így is győzelemre vezette őket, a Bucks MVP-várományosa 45 ponttal (13/22 mezőnyből, 3/7 tripla, 16/21 büntető), 13 lepattanóval, 6 gólpasszal és 5 blokkal zárta a rangadót, ráadásul akkor lépett elő, amikor nagyon kellett: az ő vezetésével jöttek vissza a negyedik negyedben hétpontos hátrányból, majd az utolsó másfél percben sorra hozta a clutch játékokat és túljátszotta azt a Joel Embiidet, akivel már legutóbb is parázs küzdelmet vívott. Ezek a clutch játékok pedig most győzelmet értek a Milwaukee számára és ez a siker azt jelenti, hogy bebiztosították az alapszakasz első helyét: három meccset játszanak még, pont ennyivel vezetnek a Toronto előtt és övék a tiebraker, úgyhogy hivatalosan is ők nyerték a bajnokság ezen részét.

A végére elfogyott a Philly. A back-to-backet játszó hazaiaknál nem lépett pályára a nem 100%-os Jimmy Butler, ott volt viszont a három kihagyott találkozó után visszatérő Joel Embiid, aki azonnal letette a névjegyét és megmutatta, hogy miért egész más a csapat, ha ő is a pályán van. A gyengébb első negyed után az ő vezetésével elöl-hátul összekapták magukat és dominálni tudott, végül a sok kihagyott dobás (12/31 mezőnyből) ellenére eljutott 34 pontig, 13 lepattanóig, 13 gólpasszig (!), 2 labdaszerzésig és 3 blokkig, ő volt a Philadelphia vezére. Az ő dobásával hét ponttal vezetett is a társaság a negyedik negyedben, de aztán eléggé elfogyott az erő, visszajött a Bucks, 119-119-nél kiegyenlített és itt már nem volt elég pontos a hazai alakulat - a védekezésbeli hibák mellett Redick kihagyott egy triplát, Embiidet blokkolta Antetokounmpo, így végül vereséget szenvedtek. Pedig a Butler helyén kezdő és így magasabb szerkezetet hozó Mike Scott 6/8, JJ Redick pedig 5/9 hármast bombázott be, most megvolt a spacing, összesen 18 hármast küldtek a gyűrűbe 50%-os hatékonysággal, volt 36 gólpasszuk is, de egyrészt elvesztették a lepattanózást, másrészt több labdát adtak el, illetve a legfontosabb, hogy 43-18 (!) volt a kiharcolt büntetők aránya, nem a javukra - érezhető volt rajtuk néha a back-to-back. Sorozatban harmadszor, összességében hétből ötödször kaptak ki, úgyhogy már csak két meccs az előnyük a Boston-Indiana párossal szemben és ha meg akarják őrizni a harmadik kiemelésüket, akkor a Chicago-Miami-Chicago (első kettő idegenben) sorból legalább egyet, de lehet, hogy kettőt hozniuk kell.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 34/9, Redick 29/15, Scott 22/18
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 45/9, Middleton 22/9, Hill 20/6

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 117-104

Ennyivel jobb a Kings. A Houston elleni 25 pontos vereség után most másképp alakult az este a Sacramento számára, a hazai csapat ezúttal sem pihent, vagy dőlt hátra, hanem becsülettel tette a dolgát és érvényesítette a papírformát. Buddy Hield (23 pont, 5/11 tripla), De'Aaron Fox (16 pont, 10 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (18 pont, 4/7 tripla, 5 gólpassz) is jól játszott, rájuk építve szűk 50%-kal céloztak csapatszinten, 37%-kal dobtak távolról, mindössze hat labdát adtak el és végig vezettek, egyetlen egyszer sem voltak hátrányban - nem lépték át a Clevelandet, de kézben tartották a dolgokat, pár ponttal előrébb jártak, a negyedik negyedben pedig egy 9-0-s futással eldöntötték a küzdelmet. A Kings összességében továbbra sem foglalkozik azzal, hogy nincs már esélye a playoffra, játszik, ahogy tud, próbál nyerni, most 39-40-es mérleggel utazik el a Jazz otthonába, majd fogadja a New Orleanst, végül Portlandben zárja az idei szezont.

Love nélkül ennyit tudott a Cavs. Kevin Love nem lépett pályára a vendégeknél, nélküle pedig elég sok volt a hiba náluk, az első negyedben kétszer sem tudták időben elindítani a játékot, mindkétszer technikait kaptak érte és egyébként is volt 22 eladott labdájuk, ami főleg a Kingshez képest borzasztóan sok. Pedig egyébként jól dobtak, 54%-os mezőnymutatóval zártak, 44%-kal tripláztak, Jordan Clarkson (22 pont, 9/13 mezőnyből), Collin Sexton (19 pont, 8/14 mezőnyből), Cedi Osman (17 pont, 7/11 mezőnyből), Ante Zizic (14 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 7/9 mezőnyből), vagy éppen Larry Nance Jr. (10 pont, 16 lepattanó, 3 gólpassz) is jól mozgott, de reálisan nézve a Kings ennél jobb csapat, úgyhogy nem tudtak nyerni, sőt, sorozatban hetedszer szenvedtek vereséget.

A Kings legjobb dobói: Hield 23/15, Bogdanovics 18/12, Fox 16/3
A Cavaliers legjobb dobói: Clarkson 22/6, Sexton 19/9, Osman 17/9

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 90-108

Nem volt kérdés. Nem bízta a véletlenre a találkozót a Warriors, a címvédő már az első negyedben dűlőre vitte a dolgot, hiszen félelmetes tempóban kezdett és 39-12-re nyerte a játékrészt - innentől nyugodtan vissza lehetett venni, pihentetni és menedzselni a tetemes előnyt. Iguodala, Bogut és Livingston egyébként sem lépett pályára, de végül a többiek is mind harminc perc alatt maradtak és Steph Curry offnightja (7 pont, 3/14 mezőnyből) is belefért, DeMarcus Cousins (21 pont, 10 lepattanó), illetve Kevin Durant (15 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 5/7 mezőnyből) jó játéka elégnek bizonyult, így is bedobtak 18 triplát és kiosztottak 30 gólpasszt - visszafogottan is tükörsima győzelmet arattak Los Angelesben. Ezzel a sikerrel már ott vannak a nyugati első kiemelés küszöbén, még négy mérkőzést játszanak, két meccs az előnyük és jobb az egymás ellenijük a Denverrel szemben. 

Még három. Nagyjából ez a lényeg most a Lakersnél, a hazaiak a szörnyű kezdés után ugyan próbálták tisztességessé tenni a vereséget, leszedtek 18 támadópattanót, mentek, ahogy tudtak, de ebben most ennyi volt - az erősen tartalékos (James, Ball, Kuzma, Ingram, Hart, Bullock és Chandler nélküli) kerettel más céljuk nem nagyon lehet idén, csak annyi, hogy érjen már véget a szezon. Erre még három mérkőzést kell várniuk, játszanak a Clippersszel és fogadják a Jazz-Blazers párost, mindhárom összecsapáson jelentősen underdognak számítanak.

A Lakers legjobb dobói: Williams 17, Wagner 13, Rondo 12/6
A Warriors legjobb dobói: Cousins 21/9, Cook 18/6, Durant 15/9

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus