Phoenix - Houston a Sport TV-n!

Arizonában lépnek parkettre Hardenék, ezt a Sport 1 is közvetíti - közben megnézhetjük a Chicagót és a Memphist is

Charlotte Hornets – Detroit Pistons 01:00

A Charlotte Kemba Walker nélkül is remekelt, azonban az utóbbi időben mintha elfogyott volna a szufla – főleg az eddig fojtogató védekezésük változott meg elsősorban Kidd-Gilchrist kiesése óta, és el is veszítették az előző két találkozót. Ugyan Al Jefferson hosszú idő után először produkált kiemelkedő estét, ma nem lesz egyszerű dolga a Drummond-Monroe páros ellen – előbbi zsinórban öt dupla-duplánál tart és legutóbb hibátlanul dolgozott mezőnyből. A Pistons is kezdő irányítója nélkül áll ki, de DJ Augustin egészen remek formában pótolja Jenningst, azóta 20,4 pontot és 8,9 gólpasszt átlagol 45,7%-os triplamutatóval. Támadásban nagyobb potenciál van a Pistonsban, kérdés, hogy Kidd-Gilchrist nélkül mennyire lesz kemény a hazaiak védekezése.

Phoenix Suns – Houston Rockets 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Suns négyet elveszített a legutóbbi öt mérkőzéséből, legutóbb Cousins buzzer beaterével maradtak alul a Kings ellen – igaz, az egy győzelem hazai pályán született. Ugyan Dragicék a liga legjobb csapatai között vannak átlagos pontmennyiségben, az utóbbi időben jócskán elmaradnak ettől, sőt, háromszor a 90 egységet sem érték el, ennyivel pedig a Houstont biztosan nem lehet legyőzni. A Rocketsnél ugyan Howard még jó ideig nem játszhat, Hardenék megtalálják a módját, hogy pótolják – a center nélkül is fölényben lesznek ma a gyűrű alatt. A Suns erőssége a periméter, de egyrészt nagy kérdés, hogy Hardent túl tudják-e dobni igazi védő nélkül, másrészt Eric Bledsoe valószínűleg nem fog ma pályára lépni gyermeke megszületése miatt. Január 23-án Harden buzzerével nyert a Rockets, Howard akkor sérült meg - az előbbihez hasonló izgalmakkal most is kiegyeznénk...

Chicago Bulls – Sacramento Kings 02:00

A Bulls 3-3-mal zárta hatmeccses túráját és a Pelicans elleni nagy győzelem után sikerült szűken legyőzniük az Orlandót is, így kissé stabilizálni tudták magukat. A Kings Cousins tempójával az utolsó pillanatban győzte le a Sunst, de ennek ellenére nem túl fényes a helyzetük, Collison és Gay játéka is kérdéses, Cousins pedig egymaga kevés lesz – főleg úgy, hogy a túloldalon Noah is belendült, jelentősen lassíthatja a vendégek centerét. Papíron jóval esélyesebb a Bulls, a liga legjobb dupla-dupla gyára, Pau Gasol mellett már Jimmy Butler is visszatalált a szezon eleji formájához – viszont nem lehet elfelejteni azt, hogy a Chicago borzalmasan játszik az 50% alatti csapatok ellen, ami most nem fog beleférni.

Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 02:00

A Minnesota elleni váratlan vereséget az Atlanta elleni győzelemmel ellensúlyozta a Memphis, így továbbra is a liga legjobb csapatai között vannak Randolph-ék – az erőcsatár mellett most már Conley is stabilan hozza a pontokat, a védekezésük pedig mit sem enyhült. A Nets a Washington elleni borzalom után a Bucks ellen is vereséget szenvedett, és bár a Lopez-Plumlee párosra építettek az utóbbi időben, a két center nem igazán hozta magát – márpedig főleg védekezésben kellene tőlük az extra ma a Randolph-Gasol párossal szemben. Ugyan Jack és Joe Johnson jól játszik az elmúlt meccseken, Tony Allenék védekezése jelentősen megnehezítheti a vendégek támadásait – a fizikális játék egyáltalán nem ízlik Hollins csapatának. Más kérdés, hogy Allen játéka ma kérdéses kisebb bokasérülése miatt, ahogy a túloldalon Deron Williams sem biztos, hogy pályára lép este.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 04:30

A Lakers 0-4-gyel zárta idegenbeli túráját, két szoros vereség után gond nélkül kikaptak Clevelandben, így ezzel térhetnek vissza a Staplesbe – Jordan Hill ráadásul továbbra sem bevethető. Ugyan Jordan Clarkson most már stabilan jól teljesít, csapatszinten 42% körül tüzel csak a LAL, ami semmiképp sem elég – a kérdés az, hogy a Denver képes-e ezt alulmúlni. Jó esély van rá, ugyanis Afflalóék hasonlóan szörnyű támadójátékot adnak elő és védekezésben sem tartanak előrébb, mint az arany-lilák – ugyan Ty Lawson már összekapta magát, a Nuggets utóbbi 17 idegenbeli meccséből 14-et elveszített. Két nagyon gyenge csapat találkozik és mivel mindketten elég ingadozóan teljesítenek, nehéz megtippelni a végkimenetelt – igazi „kiesési rangadó” lesz ez.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus