Phoenixbe látogat a Mavs, Charlotte-ba a Wizards

Tizenegy meccset rendeznek hajnalban, több érdekes párosítást is megnézhetünk, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

Az aktuális formákat tekintve ez bizony kőkemény keleti rangadó lesz, hiszen a Wizards konkrétan a konferencia első helyén áll 10-3-as mérleggel és sorozatban öt mérkőzést nyert meg, míg a Hornets zsinórban három győzelemből érkezik úgy, hogy legutóbb megverte a ligaelső Warriorst is. Bridgesék összekapták a védekezésüket és ennek köszönhetően tudtak feljavulni, több kulcsemberük is remek formát mutat és most abszolút lendületben vannak csapatként, így a hazai pálya segítségével mindenképpen lehet esélyük a Washingtonnal szemben. A vendégek legutóbb ugyan nem játszottak túl jól, de akkor is hozták a kötelezőt, most pedig Bradley Beal is pályára léphet, vele erősödnek, meglátjuk, hogy képesek-e tartani ezt a kiváló formát - idegenben egyébként 4-2-t hoztak eddig, egy hete Clevelandben is fontos meccset nyertek. 

 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 01:00

Itt győznie kellene a Pacersnek, hiszen a Pistons idén is az a kategória, akit minden olyan csapatnak vernie kell, aki playoffba szeretne jutni, de azért a detroitiak az utóbbi négy meccsükből kettőt behúztak, igaz, mindkettő után nagy vereséget szenvedtek. Az Indy is kikapott legutóbb, de mégis sokkal többre képes támadásban, mint mostani ellenfele, a fő kérdés így az lesz, hogy az előző meccsen remeklő Cade Cunningham és csapata képes lesz-e olyan támadójátékra, amit az említett két győzelem során megmutatott. Esélyük csak akkor lesz a vendégeknek, ha ezt hozzák, az általában rájuk jellemző sótlan próbálkozásokkal aligha - a Pacersnél Brogdon és Sabonis körül van egy működő rendszer és egyértelműen előrébb járnak. 

 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:30

A Boston négyből három győzelmet aratott, legutóbb a Clevelandet tudta felülmúlni, úgyhogy Jaylen Brown kiválása ellenére jó formában van és főleg a védekezését tudta összekapni, azzal semmi gond nincs most már meccsek óta. Most viszont az Atlanta is javult, ugyan hátul még mindig nem az igaziak Capeláék, de otthon zsinórban kettőt nyertek, mindkétszer dobtak legalább 120 pontot és jelen állás szerint támadásban több kakaó van bennük, mint az ezen a téren még mindig ingadozó Celticsben. A kérdés így persze az lesz, hogy mire megy az atlantai támadójáték a bostoni védekezéssel szemben, aki ezt a csatát nyeri, azé lehet a meccs is - mindkét fél viszonylag jó formában érkezik, a Hawks eddig 5-1-et hozott otthon, ez mindenképpen Trae Youngék mellett szól. 

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

A Nets back-to-backet játszik a GSW elleni, bántóan sima hazai vereség után, amely során Duranték is elismerték, hogy lejátszotta őket a ligaelső, most viszont fáradtabban kellene bizonyítani a szintén keleti élcsapatnak számító Clevelanddel szemben. Annyi az előnyük, hogy a Cavsnél elég sok a sérült és bár Kevin Love állítólag visszatér ezen az estén, de az eddig parádés szezont futó Evan Mobley hetekre kidőlt egy könyöksérüléssel, ami óriási érvágás a csapat számára - a kezdőből Sexton, Markkanen és Allen is hiányzik, úgyhogy erősen foghíjas a társaság. Így azért otthon még a b2b ellenére is jó esélyei lesznek a Brooklynnak, amelynél nincs hír arról, hogy bárkit is kiültetnének - Joe Harris sérült a fontosabb játékosok közül, rá elvileg még nem számíthatnak. 

 

Miami Heat - New Orleans Pelicans 01:30

Ez kötelező meccs a Miami számára, hiszen a Pelicans ellen most szinte mindenki így léphet pályára, főleg otthon, úgyhogy bár a Heatnél Butler, Morris és Adebayo is sérült, a meglévő kerettel is nyerniük kell - igaz, Butler és Adebayo visszatérésére van valamennyi esély, de cserében már Dedmon pályára lépése sem biztos. Ezzel együtt is ők az esélyesek, ha a Lowry-Herro-Robinson-Tucker sor hozza magát, akkor ezt a jelenlegi Pelicanst megverhetik a pályaelőny segítségével - igaz, a vendégeknél azért Brandon Ingram már visszatért és nem is mozgott rosszul, de a 2-13-as mérlegük után komoly bravúrnak számítana, ha bevennék az otthon 4-1-es Miamit. 

 

New York Knicks - Orlando Magic 01:30

A felek már kétszer találkoztak egymással idén és némi meglepetésre mindkétszer az aktuális vendégcsapat nyert, így 1-1-re állnak, de az erőviszonyokat nézve azért a Knicksnek hoznia kellene ezt a derbit otthon. A Thibodeau-legénység viszont iszonyatosan szenved, a kezdőötös legutóbb is bűnrossz volt, csak a cserepad remeklése és a fizikális védekezés hozta meg a sikert, de a játékuk továbbra is erőlködős, pontatlan, az első sornál valami nem klappol. A Magicen nincs teher, 3-11-es mérleggel, sorozatban három vereség után érkezik és továbbra sem látni, hogy mivel tudna stabilan győzelmeket aratni, de egy-egy estére fel tudja tüzelni magát, ezt láthattuk már többször. Ez egy alapvetően kötelező feladat Randle-éknek, de saját magukon kell felülkerekedniük ahhoz, hogy teljesítsék. 

 

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 01:30

Mindkét csapat alulteljesít eddig, a Bucksnál a rengeteg sérült és koronavírusos játékos bontotta meg a keretet már hetekkel ezelőtt, míg a Lakersnél még össze sem állt a társaság, de szintén több fontos sérülttel küzdenek ők is. Most mindkét gárda vereségből érkezik, a Bucks viszont végre lezárhatta idegenbeli túráját és otthon léphet pályára, más kérdés, hogy ez eddig nem nagyon látszott meg a teljesítményén, hiszen hazai pályán csak 1-4 a mérlege - míg a Lakersnek 1-2 a mutatója vendégként, alig-alig lépett pályára saját csarnokától távol. Nehét mit jósolni, mindkét fél hozzáállhat úgy, hogy a másik gondjai miatt ezt most mindenképpen nyerni kellene, a Giannis-Davis csata kiemelten érdekes is lehet, de nehéz megjósolni, hogy melyik gárda fogja a jobbik arcát mutatni - óriási ingadozásaik vannak, bár a Milwaukee inkább stabilan gyenge. Viszont a hazaiaknál elvileg hosszú idő után visszatérhet Khris Middleton és ott lehet a pályán George Hill is, most már azért egyre jobban néz ki az a keret...

 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 02:00

A Kings legutóbb Detroitban megtörte a vereségsorozatát, méghozzá jó játékkal, így Minnesotába is győzelmi reményekkel érkezik, főleg hogy bár a Wolves annál azért jobb teljesítményre képes, mint amit a mérlege mutat, de valamiért azért csak 4-9-re áll jelenleg. Egyelőre a hazai pálya sem segített sokat Edwardsékon, csak 2-6-ot hoztak saját közönségük előtt, míg a Kings 4-4-es idegenbeli mérleget tud felmutatni és bár a túra negyedik állomásához érkeztek Hieldék, azért ez mégis számukra tűnik biztatónak. Jósolni nehéz, mindkét félben lehet nagy meccs, a hazaiaknál a Towns-Russell-Edwards trión múlik ez leginkább, míg a vendégek több lábon állnak, több posztról is képesek nyerni - ezzel együtt azért az döntő lesz, hogy a Fox-Haliburton duó mire lesz képes. 

 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

Nyugati alsóházi derbi, ahol a Thundernek azért jobb esélyei vannak, Giddey-ék négyet nyertek zsinórban és bár legutóbb visszatértek a földre a Heat ellen, de otthon így is sokkal masszívabbnak tűnnek a Rocketsnél. A vendégek jelenleg sereghajtók az egész ligában, zsinórban tizenkétszer kaptak ki, az utóbbi alkalmakkor esélyük sem volt és a mostani formájukkal nehéz elképzelni, hogy bárkit is legyőzzenek. Más kérdés, hogy idei egyetlen győzelmüket éppen az OKC ellen aratták, amikor három és fél héttel ezelőtt teljesen váratlanul 124-91-re nyertek a texasiak - ezt azért illik észben tartani...

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz a nyugati második és harmadik helyezett között, de könnyen lehet ebből nagyon sima hazai siker is, ugyanis Luka Doncic bokasérülése valóban komolynak tűnik és a Dallas vezére több mérkőzést is kihagyni kényszerül. Nélküle azért érdekes lesz látni az egyébként kifejezetten jó formában lévő, legutóbb a Denver ellen rangadót nyerő Maverickset, amelyben Kristaps Porzingis éppen most kapta el a fonalat, hiszen minden Doncic köré épült és messze ő a legjobb játékosuk. Jalen Brunsonban azért egy-egy estére mindig benne van az őrület, ez akár most is kijöhet belőle és ha ez megtörténik, akkor lehet esélyük, de egyébként otthon azért a liga legjobb formában lévő csapata, a sorozatban kilenc győzelemnél járó Suns az esélyesebb. A phoenixiek már visszakapták Deandre Aytont is és ellenállhatatlanul menetelnek előre, most ők az egészségesebbek, úgyhogy igazából minden mellettük szól - meglátjuk, hogy a Dallas mennyire tudja megnehezíteni Bookerék dolgát. 

 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 04:00

A Warriors elleni vereség óta mindkét Los Angeles-i csapatot megverte idegenben a Bulls és bár a túra negyedik állomásához érkeztek a chicagóiak, de amilyen formában vannak, amilyen periméter-védekezésre képesek és amilyen magabiztosak mostanában, Portlandben is jó esélyeik lesznek. A Blazers legutóbb a Raptors legyőzésével javított, de Lillardék védekezése még mindig nem túl acélos, az egyetlen dolog, ami mellettük szól, az a hazai pálya, ahol 6-1-et hoztak eddig, ez pedig megsüvegelendő és nem lehet véletlen - egyébként viszont játékban, fegyelmezettségben, motivációban sem tűntek eddig olyannak, mint a Bulls. A vendégeknél Nik Vucsevics továbbra sem játszhat, de a pörgős small-ball az utóbbi két meccsen bejött és ha a DeRozan-Ball-LaVine-Caruso sor most is hozza magát, akkor minden esélyük meglesz a sikerre. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus