Phoenixben kezd a Denver, pályán a Philly és a Jazz is

Lesz Knicks-Celtics, de megnézhetjük a Portlandet, a Memphist, vagy éppen a Chicagót is - 11 meccset rendeznek hajnalban, mutatjuk, hogy mit kell tudni a játéknap előtt.

 

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 01:00

Mindkét fél felemás előszezon után kezdi meg az alapszakaszt, mindkettő szeretne a playoffba jutni, de hogy pontosan mire lehet jó ebben az idényben, azt talán egyikük sem tudja még. Az erőviszonyok feltérképezésénél mi is a sötétben tapogatózunk egyelőre, jelenleg az van, hogy a hazai pálya a Charlotte mellett szól és ugyanezt mondhatjuk el a sérültlistáról is: a Hornetnsél végül állítólag Rozier, Hayward és Bridges is vállalja a játékot, míg az Indy oldalán Warren és LeVert biztosan nem és a Holiday-Lamb duó pályára lépése is kérdéses - legalább a hírek szerint Brogdon ott lesz a parketten. Mindkét oldalon megvannak a meccset eldönteni képes playmakerek és bár jelen állás szerint mélyebb lesz a Charlotte, de Sabonis például alaposan feladhatja nekik a leckét és magas poszton lehetnek gondjaik - meglátjuk, hogy melyik fél áll "készebben" a rajtra. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

Itt alapvetően a Chicago győzelme tűhik valószínűbbnek, a megújult, megerősített keret több remek meccset is játszott az előszezon során, míg a Detroitnak egyelőre természetesen más céljai vannak. A hazaiak gondjait súlyosbítja, hogy az 1/1-es Cade Cunningham nem épült fel és nem tud ott lenni a pályán, míg közben a Bullsnál az összes fontos játékos bevethető, Troy Brown Jr. játéka kérdéses csak - illetve persze Coby White-ra decemberig biztosan nem számíthatnak. A Ball-LaVine-DeRozan-Vucsevics sortól sokat várhatunk, most pedig még idegenben is jobb esélyeik vannak a mögéjük rangsorolt Detroittal szemben. 

New York Knicks - Boston Celtics 01:30

Ez előzetesen egy színvonalas keleti rangadónak tűnik, főleg hogy a Bostonnál már van esély Jaylen Brown játékára is, a koronavírus-protokoll alól legalábbis már kikerült a játékos. Al Horford biztosan nem léphet pályára, ez nem segít nekik (főleg Julius Randle ellen), de ez a keret így is alkalmas lehet a győzelemre, ha Brown végül segíthet a társainak. A New Yorknál támadásban szeretnének még többet kihozni a Walker-Fournier párosból, ráadásul mindketten éppen Bostonból érkeztek, úgyhogy alighanem bizonyítani is szeretnének, főleg hazai pályán - ha ők hozzák, amit tudnak, akkor támadásban remek dolgokra lehet képes ez a keret. Meglátjuk, az előszezon során egyik csapat sem volt teljesen meggyőző különböző okok miatt, de azt várhatjuk, hogy az idény alatt közvetlen riválisai lesznek egymásnak, úgyhogy nem mindegy, hogy itt mi történik. 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:30

A Raptors nagyon-nagyon hosszú idő után játszhat újra tétmeccset Torontóban és bár Pascal Siakamra továbbra sem számíthatnak a kanadaiak, de így is jó esélyeik lehetnek, hogy győzelemmel örvendeztessék meg szurkolóikat. Chris Boucher játékára már van esély, Precious Achiuwa pedig egészen jól nézett ki az előszezon során, úgyhogy nem kell őket félteni, még Goran Dragic is ott van a keretben és állítólag kezdeni is fog, van okuk bizakodni. A Wizardsnál Hachimura még nem játszhat és egyébként sem lehetnek túl nagy reményeik, az előszezonban egyelőre Bradley Beal sem pörgött fel igazán és bár ha ezt most megteszi, akkor náluk lesz a párharc legjobb játékosa, de nem biztos, hogy ez elég - sem védekezésben, sem támadásban nem tűnnek annyira acélosnak, mint a Toronto. 

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 02:00

A Grizzlies nagyon jól nézett ki az előszezon során és természetesen hazai pályán most is esélyesnek számít az "alsóházba" várt Clevelanddel szemben. A Cavsnél érdekes lehet a magas szerkezet, a fiatalok fejlődését kíváncsian várhatjuk, de a Memphis minden szempontból előrébb tart és összességében nincs egy szinten a két csapat - ezt ilyenkor még az aktuális állapot felülírhatná, de az utóbbi hetekben látottak alapján Ja Moranték oldalán ezzel sincs gond. Dillon Brooks ugyan még nem játszhat a hazaiaknál, de ezt képesek lehetnek kimozogni, mindenük adott ahhoz, hogy sikerrel vegyék az első akadályt. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Ez érdekes meccs lehet, két olyan csapat találkozik, amely mélyről szeretné összeszedni magát, de a nyomás mindenképpen a Minnesotán van - a Towns-Russell-Edwards trióval most már nincs mire várni, mutatni kell valamit idén, különben elvesztegetik az évet. A Rockets még az újjáépülés elején tart, azért most is vannak már tehetséges és izgalmas fiataljai, de Townsék egy szezont már le is húztak együtt, illetve nekik mindenképpen a rájátszás környékét kell megcélozni, míg a Houstonnál egyelőre inkább a sor vége lehet a realitás. A Minnynél Pat Beverley eltiltás miatt nem játszhat ezen a meccsen, a Rocketsnél viszont elvileg mindenki bevethető. 

New Orleans Pelicans - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixersnél nem túl nyugodt a helyzet Ben Simmons miatt, bár elképzelhető, hogy mindez most plusz motivációt ad majd a keret számára és meggyőző teljesítményt fog nyújtani a gárda - így is Kelet elejébe várhatjuk őket, ha Joel Embiid egészséges marad. A Pels a rájátszást célozza, de Zion Williamson egyelőre nem bevethető, ezen a meccsen is nélküle kell helytállniuk Ingraméknek, meglátjuk, hogy mennyire sikerül. A Philly oldalán Shake Milton fog hiányozni, a többiek bevethetőek (nyilván Simmons nem), így azért az összeszokottság és a minőség is mellettük szól, míg a New Orleanst a hazai pálya segítheti. 

San Antonio Spurs - Orlando Magic 02.30

Ilyenkor még természetesen nincs érdektelen meccs, de azért a kínálatból talán nem a Spurs-Magic mozgatja meg a legtöbb nézőt, hiszen egyik féltől sem várunk igazán sokat idén. A San Antonio belevágott a DeRozan utáni életbe és egy nagyon fiatal kerettel próbál meg alkotni, de az Orlando is rendkívül nyers, csiszolatlan állománnyal igyekszik felhívni magára a figyelmet. A hazai pálya miatt azért a Spurs mindenképpen esélyesebb, ráadásul a vendégeknél sérültek is vannak: Fultz, Isaac, Carter-Williams és Moore sem lesz ott a parketten, jó hír viszont, hogy Jalen Suggs állítólag debütálhat. 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 03:00

Itt természetesen a Jazz a favorit, a tavaly nagy szezont futó társaság magja együtt maradt, az előszezonban pedig csak megmutatta magát, de akkor is nagyon jól nézett ki - ezzel szemben az OKC továbbra is építkezik és reális esélye jelenleg nincs arra, hogy bejusson a playoffba. Rudy Gay hiánya ellenére minden a Utah mellett szól, minőségben, szerkezetben, összeszokottságban sokkal előrébb járnak, mint a jelenlegi Thunder, ráadásul a pályaelőny is náluk van, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha Giddey-ék nyerni tudnának. 

Phoenix Suns - Denver Nuggets 04:00

Ez kiemelt rangadó lesz két olyan csapat között, amely ezúttal is a legtovább szeretne állva maradni, ráadásul van is közelmúltjuk: az előző playoffban a Phoenix 4-0-val búcsúztatta a Denvert. Nagy változás egyik oldalon sincs, a Sunsnál minden kulcsember itt van és bevethető (Dario Saric sérült csak), míg a Nuggetsnél még mindig nem játszhat Jamal Murray, a többiekre viszont lehet számítani. Nyilván megint érdemes lesz figyelni, hogy a szerződéshosszabbítást "passzoló" Ayton mire megy a regnáló MVP Jokics ellen, illetve hogy Bartonék mennyire tudják megfogni a Booker-Paul párost és a Suns kidolgozott gépezetét, de természetesen az alapszakasz első meccse nem ugyanaz a szint, mint a tavalyi PO. Más kérdés, hogy a Nuggets azóta sem játszott tétmeccset, ott lehet a fejekben a Phoenix... 

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

A Portlandnél végül nem történtek nagy csodák, Lillard maradt, a keret alapja szintén, Chauncey Billups vezetőedzőn van a nyomás, hogy többet hozzon ki a garnítúrából, mint Terry Stotts. Otthon azért nyilván esélyesebbek a Kingsnél, de De'Aaron Fox nagyon fogadkozik, hogy szintet lép, most Lillard ellen rögtön meg is mutathatja, hogy ezt pontosan hogy képzeli. A realitás ebben a csarnokban egy viszonylag egyértelmű Blazers-siker, de az előszezonban azért nem váltották meg a világot, márpedig egy motivált Sacto ellen azért pörögni kell, ha akarnak valamit. Az egyetlen mérvadó hiányzó állítólag csak Tony Snell lesz, rá nem számíthat a Portland.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus