Popovich és Parker nélkül javítana a Spurs

Minnesotában játszik a San Antonio - otthon ismét villoghat a Portland - új sorozatot kezdene a Toronto - a Magicet fogadja a Lakers

 

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 01:30

Két hónappal ezelőtt egy hazai vereség után találkozott a Toronto a Brooklynnal, nyert, majd azóta a legutóbbi találkozón kapott ki saját közönsége előtt. Lowry-ék természetesen ezúttal is esélyesek, de a sikerhez mindenképpen javulniuk kell védekezésben, különösen a periméteren, mert előző öt ellenfelük mindegyike legalább tíz hármast süllyesztett el 44%-kal. A Nets játéka nem erre épül, de azért Bogdanovicék is tudnak büntetni kintről, ha hagyják őket, alapvetően azonban valószínűleg a pihenő után visszatérő Lopez-Young párost fogják erőltetni a festékben. A Lowry-DeRozan duó ellen nem lesz könnyű dolguk a vendégeknek, de az utóbbi találkozókon mutatott formájukkal most sem lesznek esélytelenek.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 02:00

A Spurs tegnap nagyon gyenge dobóformát fogott ki, és el is bukott az Indiana otthonában, de idegenbeli back-to-back ide vagy oda, Minnesotában is toronymagas esélyesnek számít. Gregg Popovich ezúttal sem lesz ott a kispadon, mint ahogy valószínűleg nem léphet pályára a tegnap megsérülő Tony Parker sem, ők pedig erősen hiányozhatnak, de a Minny fiataljai ellen papíron így is jól néznek ki – a nagy formában lévő Towns-ra több embert is tehetnek, Wiggins pedig nehéz estére készülhet Kawhi Leonard ellen. Hozzá kell tenni, hogy a Wolves is pályára lépett tegnap, a back-to-back pedig általában nem szokott nekik ízleni, illetve azt is érdemes megemlíteni, hogy a Minny által kitett Kevin Martint a Spurs igazolta le – bár egyelőre még nem mutatkozhat be.

Denver Nuggets – New York Knicks 03:00

A Knicks legutóbb nagyon harcos játékkal aratott győzelmet, és ha most is ezt az arcukat mutatják, esélyük lehet megtörni a hétmeccses denveri bukószériájukat – érdekesség, hogy amikor utoljára nyert itt a New York, Carmelo Anthony még a Nuggets játékosa volt. Anthony-n most is sok múlhat, főleg ha Porzingis nem léphet pályára (ez még kérdéses), de a túloldalon mindenképpen lesz hiányzó, Danilo Gallinari továbbra sem segítheti társait. A Denver utóbbi öt meccséből három hosszabbításban végződött, és Gallinari nélkül is nagyobb tűzerejük van, mint a Knicksnek, kérdés, hogy ebből mennyit látunk majd, illetve hogy mennyire fog pörögni a vendégcsapat.

Utah Jazz – Atlanta Hawks 03:00

Az Atlanta úgy fest, hogy ki tudott jönni a korábbi nagyon komoly gödörből, és rendbe rakta játékát, kezdve a védekezéssel, majd folytatva a támadással. A Clippers elleni siker már megmutatta, hogy idegenben is képes nagy győzelmekre a gárda, kérdés, hogy a Jazz otthonában meg tudják-e ismételni az ott látott formát Teague-ék. Gobert-ék ellen mindig nagyon nehéz játszani, ráadásul a Horford-Millsap párosra kemény este várhat a festékben, utóbbira különösen, hiszen a Utah-tól igazolt Atlantába korábban. A hazaiak hosszú vereségsorozatot törtek meg legutóbb, és továbbra is harcban vannak a playoffért, de a periméteren annyira harmatosak voltak mostanában, hogy a mérleg előzetesen inkább a Hawks felé billen.

Portland Trail Blazers – Washington Wizards 04:00

Hatmeccses idegenbeli túra és három vereség után térhet haza a Portland, és ha a hazai pálya visszaadja a védekezésük intenzitását, ismét visszatérhetnek a győztes ösvényre. A január-februárban nagy formát mutató gárda rendre 90-95 pont között tartotta ellenfeleit, leszámítva az utóbbi három találkozót, amikor átlagosan 118 pontot kaptak, ezt pedig nem tudták túldobni Lillardék. A Wizardsnál szintén akkor jönnek a győzelmek, ha működik a védekezés, és a két irányító, Lillard és Wall között el is dőlhet akár a meccs – mindketten alapjaiban határozzák meg csapatuk játékát. Tűzerő mindenképpen nagyobb van a Portlandben, a hazai pálya is mellettük szól, és ha a védekezésüket ráncba szedik, ők lesznek az esélyesek – főleg úgy, hogy a fővárosiaknál Bradley Beal nem fog pályára lépni.

Los Angeles Lakers – Orlando Magic 04:30

Két napja a Lakers óriási meglepetésre simán megverte a Warriorst, a Magic pedig tegnap kis híján megismételte ezt, de Oladipóék végül nem tudtak fordítani a hajrában. Az idegenbeli back-to-back a vendégek ellen szól, ráadásul Nik Vucsevics sérüléssel bajlódik, és jó eséllyel ezt a meccset is kiüli, de összességében így is az Orlando a jobb csapat, csak ezt éppen a pályán is bizonyítani kell majd. A Lakersnél a Russell-Clarkson-Randle duó egyre stabilabb, és egyre kevesebb a gyenge meccs részükről, ráadásul időszakonként védekezésben is képes jól teljesíteni a gárda. Russell hatása mindenesetre érezhető, mióta kezdő az újonc irányító, néggyel kevesebb a csapat eladott labdája meccsenként, ő maga pedig 19,9 pontot átlagol 49%-os triplamutatóval. A kinti dobások ellen márpedig nagyon gyengén védekeznek Paytonék…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus