Portlandbe látogat a Clippers, New Orleansba a Nets

Pályára lép az Atlanta és a New York is, mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban. 

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Itt egyértelmű a helyzet, az Atlanta nyilván toronymagas favorit, a keleti negyedik helyen lévő csapat nagyon stabilan menetel előre, a Bucks elleni vereség után a Pacerst már megint megverte a gárda és nagyon komoly playoff-csapatnak is kinézhet most már a hiányzói ellenére. A Magic teljesen más szint, a Chicago váratlan legyőzése óta megint vesztett kettőt és nyilvánvalóan teljesen más minőséget képvisel, teljesen más motivációval játszik, mint a Hawks. A hazaiaknál már Collins is visszatérhetett és bár Gallinari nem játszhat, de így is kötelező számukra a győzelem. 

New York Knicks - Charlotte Hornets 01:30

Itt két közvetlen rivális találkozik egymással, két keleti playoff-csapat méri össze az erejét, de azért a New Yorknak otthon jelenleg jobb esélyei vannak - Julius Randle-ék sorozatban hatot nyertek, a legfényesebb Melo-korszak óta nem játszottak ilyen jól, míg a Hornetsnél továbbra is sok a sérült. A vendégek legutóbb csináltak egy bravúrt a Portland ellen, ezt nyilván szem előtt kell tartani, volt is visszatérőjük, de még mindig vannak sérültjeik, akikre nem számíthatnak, márpedig azért a lejtőn Hayward kiesése indította el őket. Graham játéka kérdéses, ha ő pályára léphet végül, az nyilván sokat segít, de ha a Knicks a mostanában látott szívvel védekezik és nem dob különösebben rosszul, akkor esélyesebbnek számít. 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 01:30

A Brooklynnál csak átmenetileg térhetett vissza Kevin Durant, mert a korábbi MVP már megint megsérült és ezúttal sem játszhat, meglátjuk, hogy erre hogyan reagál a gárda - James Harden még mindig nincs, Nicolas Claxton karanténba került, Kyrie Irvingnek kell húznia ezt a védekezésben maximum közepes, támadásban pedig félkarú csapatot. A New Orleans is érdekes, Zion Williamson parádés formája ellenére a győzelmek nem érkeznek futószalagon, sőt, az előző három meccsüket elbukták, ebből kettőt hosszabbításban, úgyhogy nem ideális állapotban érkezik meg a társaság erre az eseményre. Nyilván jobb csapatnak gondoljuk a Brooklynt, de azért Duranték nélkül nagyon nem lesz egyszerű a vendégek dolga, azt is látni kell, hogy Jeff Greenék vajon mire mennek Williamsonnal, meg azt is, hogy a Pels dobóformája éppen milyen lesz kintről - akár túl is dobhatják ezt a Netset, bennük lehet, ha olyan napjuk van. 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 04:00

A Portland nagyon elkezdett süllyedni, a Spurs elleni egypontos siker úgy tűnik, hogy csak átmeneti fellángolás volt, mert a tartalékos Hornetstől otthon megint kikaptak, méghozzá gyenge játékkal. A bajt nyilván Damian Lillard sérülése okozza, ráadásul most Jusuf Nurkic sem lesz majd ott a parketten pihentetés miatt, úgyhogy foghíjas lesz a keretük, míg a Clippers igazán a Sixers elleni vereséget leszámítva nagyon magabiztos mostanában és ott is bőven volt hiányzója. A vendégeknél Kawhi Leonard már visszatért, a motivációval mostanában nem voltak gondjaik, Nic Batum is játszhat, igazából minden adott az újabb idegenbeli sikerükhöz, meglátjuk, hogy pont most szívja-e fel magát a Blazers - ha nem, akkor George-éknak papíron nyerniük kellene. 

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 04:00

Lehet, hogy néhány Kings-szurkoló nem ért egyet, de ez egy tét nélküli mérkőzés, mert a vendégek már régen lemondhattak mindenről, de a hazaiak is 5,5 meccsre vannak a playint érő helyektől, az reálisan nézve megugorhatatlan lépcsőfok. Ettől függetlenül egy-egy meccsre mindkét fél képes nagyon összekapni magát, a Sacramento ezt éppen legutóbb mutatta be, amikor váratlan győzelmet aratott Dallasban, míg a Wolves egy mérkőzéssel korábban a Heat ellen nyert - teljes lutri, hogy mire mennek egymással és igazából túl nagy érdeklődésre nem is tarthat számot ez az összecsapás. Ami a sérülteket illeti: Richaun Holmes lesz egy fontos hiányzó, míg a Minnesota szinte teljes kerettel állhat ki. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus