Porzingis Miamit is bevenné

A Heathez látogat a Knicks - összecsap Towns és Okafor - Monroe Drummond ellen Milwaukee-ban - pályán a Spurs és Thunder

 

 

Charlotte Hornets – Sacramento Kings 01:00

A Hornetsnél Al Jefferson évek óta nem látott gyenge formában van, ezt pedig a periméterről, a parádésan játszó Nic Batum vezérletével pótolják – hazai pályán jóval 40% felett tüzelnek kintről, és most is erre számíthatunk tőlük. A Kings is javult kintről, Belinelli kifejezetten nagyot dobott ebben a társaságon, de érdekes módon Rondo is jobban dob magához képest a vártnál, Cousins előrelépése pedig szintén komoly faktor lehet náluk. A center játéka döntő lehet, belül nincs igazán jó védőjük a hazaiaknak rá, bár Cody Zeller (és PJ Hairston) visszatérhet valószínűleg – a vendégeknél Rudy Gay játéka kérdéses.

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 01:00

A Cleveland könyörtelenül halad előre és hozza a mérkőzéseket, az sem gond, hogy ismét sérült a fél csapat – Irving, Shumpert, Mo Williams és Mozgov ezt a mérkőzést is kihagyják. Ennek ellenére az utóbbi meccseken 50 pont felett átlagoló James-Love duónak, valamint a kemény védekezésnek köszönhetően továbbra is hibátlanok otthon, és nagy meglepetés lenne, ha a kissé összeeső támadójátékkal érkező Orlando szakítaná meg a szériát. A vendégek meccsről meccsre gyengébbek elöl, és bár a védekezésük a liga egyik legjobbja, ha nem találnak még egy stabil fegyvert Fournier-n kívül, nem sok esélyük lesz ezen a találkozón.

Miami Heat – New York Knicks 01:30

A Linsanity után itt az újabb Knicks-őrület, a parádésan rajtoló Kristaps Porzingist imádja mindenki – a lett óriási elöl-hátul komoly faktor és nagyon sokkal hárul hozzá ahhoz, hogy csapata ilyen jól szerepeljen. Most is nagy szükség lesz rá a Bosh-Whiteside duóval szemben, hiszen a Miamit elsősorban ők, illetve az utóbbi két meccsen Wade húzza, de a periméteren nagy gondok vannak a Heatnél támadásban – védekezésben egyben vannak, Winslow-t nyugodt szívvel rá lehet rakni akár Anthony-ra is. Sok pontra nem számíthatunk, két jól védekező együttes találkozik, de talán összerakottabb most a Knicks – ráadásul a „győzni kell” teher is inkább a hazaiakat nyomhatja.

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 02:00

A találkozónak Greg Monroe játéka ad külön pikantériát, hiszen a Detroitban éveket eltöltő magasember idén került Milwaukee-ba – azonban régi csapata eddig jobban teljesít nélküle. Az ő csatáját korábbi párjával, Drummonddal érdekes lesz figyelni, főleg úgy, hogy a vendégek centere eddig tarthatatlan a gyűrű alatt – 13 meccsből 12 dupla-duplát jegyzett és toronymagasan ő a liga legjobb lepattanózója jelenleg. Ezt leszámítva is jobb csapatnak tűnik jelenleg a Pistons, támadásban Reggie Jackson irányításával jóval több fegyvert alkalmazhatnak, míg a Bucks eddig elég döcögős – ráadásul védekezésben is komoly gondjai vannak Jason Kidd együttesének. A nyáron egy csere útján Detroitba érkező Ilyasova is bizonyíthat volt csapata ellen, az utóbbi három meccsen 15 pontot átlagol és 45,8%-kal dobja a triplákat…

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 02:00

A Philly közel állt a győzelemhez Miamiban, de az utolsó percekben összeomlott a társaság elöl-hátul, így továbbra is nyeretlenek – ellenük most már kötelező a győzelem a Minnesota számára. Wiggins és Towns remeklésével már öt meccset nyert a Wolves, de saját közönségük előtt 0-6-ra állnak – ezt most már illene megtörniük. Otthon eddig védekezésben kategóriákkal rosszabbak, mint idegenben, ezen pedig mindenképpen változtatniuk kell, bár a Sixers támadópotenciálja azért a kezelhető kategóriába tartozik – elsősorban Okaforban bíznak, de egyre jobban beesnek a hármasaik is az utóbbi meccseken. Okafor és Towns összecsapása külön csemegének ígérkezik a palánk alatt, a két újonc magasember egyaránt csapata legjobbja eddig.

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 02:30

A Spurs nagyon gyengén játszva kikapott a New Orleanstól, és Aldridge bokája továbbra sem 100%-os, ő könnyen lehet, hogy nem lép majd pályára – ennek ellenére otthon mindenképpen javítania kell Gregg Popovich csapatának. A liga egyik legjobb védekezése már így is az övék, az elég egysíkú, periméter-orientált Phoenixtől pedig extra kellene, hogy ez ellen hatékonyan tudjon dolgozni – ráadásul Bledsoe és Knight nem sokszor hozott még egyszerre igazán jó teljesítményt. Leonardék otthon 15 alapszakasz-mérkőzést nyertek zsinórban, és most is esélyesek, a vendégek back-to-backből érkeznek, ráadásul a New Orleans is ízekre szedte a védekezésüket.

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 03:00

Durant nélkül jelenleg 3-3-ra áll a Thunder, de Westbrook karrierje talán legösszeszedettebb szezonját futja – karriercsúcsot hoz pontban, lepattanóban, gólpasszokban, labdaszerzésekben, mezőnyszázalékban és triplaszázalékban is. Ez meg is látszik az OKC támadójátékán, ugyanakkor az irányító meccsenként öt eladott labdát vét, ami szintén alaposan rányomja a bélyegét a hatékonyságra, és amíg ezt ő és csapata nem tudja leszorítani, nem jönnek stabilan a győzelmek. A Jazz idén csak három meccset játszott otthon, így a 6-6-os mérleg egyáltalán nem rossz, ugyanakkor az kétségtelen, hogy továbbra is a liga egyik leglassabb támadójátékát produkálják és a kemény védekezésre építenek – a Thunder ennek tökéletes ellentéte. Érdekes kérdés lesz, hogy Gobert jelenléte mennyire tudja majd lelassítani Westbrookot, illetve hogy a sokszor átjáróházként működő OKC-védekezést mennyire tudja majd szétszedni Hayward és Favors, esetleg a hátvédek kinti dobásai.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus