Rangadó Bostonban és Philadelphiában is

A ligaelső a Pistonst, a Sixers a Clevelandet fogadja - visszatérhet Tony Parker - otthon meccsel a Rockets és a Warriors is. 

 

Indiana Pacers - Orlando Magic 01:00

Szép győzelmi széria után kapott ki a Pacers a Bostontól, most viszont otthon, a nagyon mélyen lévő Magic ellen mindenképpen nyernie kell a társaságnak. Victor Oladipo sérülése gondot jelenthet, még nem teljesen egészséges, kérdéses a játéka, és bár legutóbb jól pótolta őt Lance Stephenson, a nyáron érkező energiabombára nagy szükségük lenne a hazaiaknak. A nagyobb kérdést persze az Orlando jelenti, Paytonék sorozatban nyolcszor kaptak ki, ráadásul rendszeresen 120 pont fölé engedték ellenfeleiket, most már jó ideje egészen vállalhatatlanul védekeznek, ez pedig nem fog beleférni most sem. Frank Vogelnek egyébként is különleges lesz ez a meccs Indianában, hiszen éveket töltött el a Pacers padján, de ha nem szedi össze azonnal csapata védekezését, akkor nem sok jó élményben lesz része ezen az estén. 

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez rangadó lesz, hiszen a Cavs szép csendben a liga egyik legjobb formában lévő csapata lett sorozatban hét győzelemmel, míg a Sixers éppen az a gárda, amely a Cavs kihívója szeretne lenni - ráadásul hasonlóan jó formában van. A hírek szerint Ben Simmons visszatérhet ezen a derbin, és nagyon érdekes csatát vívhat majd LeBron Jamesszel, izgalmas lesz megnézni, hogy a "jövő Jamese" mihez kezd az idei MVP-harcban is jó eséllyel induló klasszissal. Szintén érdekes lehet Joel Embiid játéka a palánk alatt a centerposzton elég vékony Clevelanddel szemben, de összességében is egy látványos meccsre számíthatunk - egyik félnek sem a védekezés, hanem a kreatív támadójáték az erőssége.

Boston Cetics - Detroit Pistons 01:30

Ez jelen pillanatban csúcsrangadónak számít, hiszen a ligaelső fogadja a keleti második helyezettet - tovább növelheti előnyét a Celtics, ha meg tudja nyerni a derbit. A Pistons botlott mostanában párat, de csak sikerült Minnesotában és Oklahoma Cityben is nyernie, és jobb napjain a Bostonhoz hasonlóan extra védekezésre képes, ráadásul támadásban is megvannak a fegyverei. A kulcspárharcok között mindenképpen Kyrie Irving és Reggie Jackson csatáját kell megemlítenünk, a két irányítónak óriási szerepe van a sikerekben, és mindketten aktívak védekezésben is, igaz, mindkét oldalon van más hátvéd, aki bevethető erre a szerepre: Smart és Brown az egyik, míg a tavaly még celticses Avery Bradley a másik oldalon válhat kulcsszereplővé a védekezésével. Bradley bostoni visszatérése mindenképpen különös ízt ad, de ne feledkezzünk meg a palánk alatti harcról sem, ahol Andre Drummondot kell semlegesíteni Al Horfordéknak és fordítva, Horfordot is le kell lassítaniuk a vendégeknek.

New York Knicks - Portland Trail Blazers 01:30

Jobb formában van a Blazers, de az együttes már az ötödik állomásához érkezett az idegenbeli túráján, amelyen eddig 3-1-re áll, pihentnek semmiképp sem nevezhetjük Lillardékat. A Knicks helyzete érdekes, mert úgy fest, hogy megtorpant a gárda, de otthon 9-3-ra áll, a vereségeit főleg vendégként gyűjtötte be, és most ismét hazai pályán játszhat, ráadásul jó eséllyel visszatérhet Kristaps Porzingis és Enes Kanter is. Az energia inkább a New York mellett szól, de ha előhúzza a sokszor látott agresszív védekezését a Blazers, akkor bőven lehet keresnivalója - az azért kérdés persze, hogy Porzingisszel mihez kezdenek a palánk alatt.

Houston Rockets - Brooklyn Nets 02:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a nyugati éllovas bombaformában van, otthon játszhat és pihentebb is, mint a több sérüléssel bajlódó, idegenbeli back-to-backet játszó Brooklyn. A vendégek előző este Memphisben arattak diadalt, de a Rockets azért más szintet képvisel, James Harden és Chris Paul szenzációsan mozgatja az együttest, ha nem ülnek a kinti dobások, akkor is megtalálják a módját a kosárszerzésnek, a Nets védekezése pedig azért nem az, amely levesz a pályáról egy ilyen csapatot. Ráadásul Lin és Russell mellett valószínűleg Crabbe és Hollis-Jefferson sem lesz ott a parketten, ha csak nem fog ki egy nagyon rossz napot a Houston, akkor hoznia kell a kötelezőt. 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 02:30

A meccs legnagyobb érdekessége, hogy a hírek szerint Tony Parker megkezdheti a szezont ezen a találkozón, a francia irányító maga jelentette ezt be közösségi oldalán - az persze kérdés, hogy mennyit tud elsőre hozzáadni a csapat játékához, de mindenképpen jól jön számukra egy plusz playmaker. A Dallasszal egyébként is illik vigyázni manapság, Harrison Barnesék az előző négy meccsükből hármat megnyertek, egyet pedig hosszabbításban buktak el a Boston ellen, igaz, főleg otthon villogtak azért, de idegenben is okoztak már meglepetést. Hazai pályán 8-2-re áll a San Antonio, és természetesen ez a meccs is kötelező számára, de a periméteren nagyon figyelnie kell védekezésben, mert a Mavs shooterei bárkit képesek lehetnek szétdobni. 

Golden State Warriors - Sacramento Kings 04:30

Itt nem lehet kérdés, hogy a GSW a favorit, a bajnok ugyan botlott egyet idegenben, és Kevin Durant az előző négy meccsből hármat is kihagyott, de így is toronymagas esélyes az idegenben 1-9-re álló Sacramentóval szemben. Durant játéka most is erősen kérdéses, Steve Kerr nem akar vele kockáztatni, így ismét előtérbe kerülhet a Splash Brothers támadásban, de akárhogy is, a Kings más szintet képvisel - voltak biztató meccseik és győzelmeik is mostanában, de ezek mind otthon történtek, idegenben általában nem nagyon van tartásuk. A Warriorsnak ugyan szokása komoly leolvadásokat, majd futásokat produkálni, de óriási blama lenne, ha nem hoznák simán ezt a meccset Curryék. 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:30

Jön a városi derbi Los Angelesben, ahol most hasonló szintet képviselnek a csapatok, nagy csatára lehet számítani. A Clippers megtörte a jeget és nyert két mérkőzést, jól zárta le idegenbeli túráját, míg a Lakers legutóbb Sacramentóban kapott ki, igaz, fél meccsel még így is megelőzi jelen pillanatban riválisát. A két együttes első összecsapását 16 ponttal nyerte a LAC, és most is nekik állhat a zászló attól függően, hogy mentálisan milyen állapotban vannak - a két győzelem biztosan jót tett nekik, de még mindig alapembereik hiányoznak, és a két győzelem során sem játszottak igazán jól. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus