Rangadó Minnesotában és Oklahoma Cityben is

Wolves-Nuggets és Thunder-Raptors derbi - pályán a Warriors és a Cavaliers is - tíz meccs jön hajnalban, íme a felvezető. 

 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 01:00

A Bucks elleni győzelem (és az átpihent karácsony) után szeretne végre egy sikerszériát építeni a Hornets, míg az egyértelműen gödörben lévő Boston próbálna állandósítani egy jó formát - az utóbbi négy meccsből hármat is elvesztett a társaság, és utolérte a Cavs-Raptors páros. Mivel mindkét fél elég ingadozó teljesítményt nyújt mostanában, nem nagyon lehet megjósolni, hogy mit látunk majd a parketten, az biztos, hogy ha valahol, akkor otthon lehet keresnivalója a Charlotte-nak, és ha a Walker-Howard páros jó napot fog ki, akkor meg is lesz az esélye a gárdának - Walker Irvinggel, Howard pedig Horforddal csatázhat nagyot. A hazaiaknál Michael Kidd-Gilchrist játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Marcus Morris elvileg most nem fog pályára lépni. 

Indiana Pacers - Dallas Mavericks 01:00

A Mavs back-to-backet játszik, Nowitzkiék előző este bravúrgyőzelmet arattak a Toronto ellen, de kérdés, hogy abból a védekezésből mi marad meg másnaposan és főleg idegenben - a vendégként hozott 2-14 azért több kategóriával rosszabb eddig, mint a hazai mérleg. A pihentebb, de a csúcsformától messze lévő Pacersnek most nagyon kellene ez a győzelem, mert borzasztóan szoros a harc Keleten, nincs érdemi sérültjük, ráadásul a 11-5-ös hazai mérleg is jelzi, hogy otthon azért magabiztosabban hozzák a meccseiket. Nagy kérdés nyilván, hogy Wesley Matthews meg tudja-e fogni Victor Oladipót is DeMar DeRozan után, ha igen, akkor mindenképpen lesz esélyük a vendégeknek. 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 01:30

Néhány szoros vereség mellett két meccset is megnyert mostanában a Hawks, legutóbb a Dallast nyomta le a gárda, és támadásban többször is nagyon jól nézett ki az elmúlt időszakban - ha ezen az úton mennek tovább Schröderék, akkor most sem lesznek esélytelenek. Az eléggé ingadozó Wizards karácsonykor nagy győzelmet aratott Bostonban, és azért most már inkább a jó irányba billen náluk a mérleg nyelve, az utóbbi négy meccsből háromszor is hatékonyak voltak támadásban, ebből kiindulva egy kifejezetten látványos, pontzáporos találkozót is vívhatnak egymással a felek. Az idei első összecsapásukat 113-94-re nyerte a Wizards, de most ők és többé-kevésbé a hazaiak is egészségesek, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00 

A Bulls játszik back-to-backet ezen a meccsen, méghozzá azok után, hogy előző este megint meggyőző sikert könyvelhetett el Milwaukee-ban - most hazai pályán egy újabb győzelmi szériát indíthat el az együttes. A Knicksnél továbbra is azzal van gond, ha idegenbe kell utazni, csak 2-10-et hozott a gárda vendégként, ráadásul az előző két meccsét egyébként is elveszítette, nincs igazán jó formában. Érdekes lesz, hogy mire megy Porzingisszel az újonc Markkanen, vagy hogy Miroticot meg tudja-e fogni a Knicks klasszisa, mert a spanyol mindenképpen kulcsszereplő a Chicagónál - ahogy Kris Dunn is az, az ő semlegesítése sem lesz egyszerű. A New York nagyon erős a palánk alatt, úgyhogy Robin Lopez játékán is sok múlhat, a hazai pálya a Bulls, a pihentség a Knicks mellett szól. 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

Ez mindenképpen rangadó lesz annak ellenére, hogy a Nuggets egy back-to-back miatt fáradtan érkezhet meg, hiszen két kiváló formába lendült nyugati csapatról van szó, amelyek egyaránt a három top együttes mögött igyekeznek előre. A Denver szenzációs védekezést hozott az előző három találkozóján, és meg is nyerte mindhármat, míg a Wolves stabilizálta magát, és zsinórban négy sikernél jár. A két együttes előző összecsapását 112-104-re nyerte Denverben a Minny, de most azért más passzban van mindkét csapat - a hazaiak 114 pontot átlagoltak a sikerszériájuk alatt, míg a vendégek átlagban csak 83-at kaptak az utóbbi három meccsükön. Érdemes kiemelni a Towns-Jokics párharcot ötös poszton, ez mindenképpen élményszámba megy majd, de ha a Wolves fegyverei ellen is úgy harapnak majd Harrisék, mint mondjuk a GSW ellen, akkor most is jó esélyeik lesznek. 

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets 02:00

Ez most kötelező meccs a Pelicans számára, Cousinsék lépéshátrányba kerültek a Wolves-Thunder-Nuggets trióhoz képest, otthon játszanak, ráadásul a Brooklyn egy back-to-back második felén érkezik. A vendégek előző este San Antonióban léptek pályára, és bár jól tartották magukat, tulajdonképpen sima vereséget szenvedtek, a New Orleans viszont három szünnap után, frissen léphet pályára. Azt nem nagyon látni, hogy a Nets mihez kezd a Pelicans támadójátékával, de az utóbbi meccseken azért elég masszívak voltak Dinwiddie-ék (a Spurs előtt hosszabbítást játszottak a Pacersszel és 35 ponttal verték a Washingtont), úgyhogy leírni nem lehet őket. 

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 02:00

Ez is rangadó lesz, a liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg a Thunder, a másik pedig összességében a Raptors, de árnyalja a képet, hogy a vendégek éppen előző este kaptak ki Dallasban, így egyrészt fáradtabbak, másrészt megtört a győzelmi szériájuk. Nagy kérdés, hogy hogyan tudnak ebből felállni, mert elsősorban a támadójátékukból élnek, de az OKC védekezése manapság mindenkit lebont, DeRozanra ott van Roberson, és ha őt sikerül megfékezni, akkor azért bajban lehetnek, főleg hogy Lowrynak valószínűleg küzdenie kell majd a bombaformában lévő Westbrookkal is hátul. Érdekes meccsre számíthatunk, most inkább a Thunder tűnik esélyesnek, ha sikerül nyeregben maradniuk George-éknak és az utóbbi mérkőzéseken látott kiegyensúlyozottságot hozniuk támadásban. Érdekesség: éppen Westbrook és DeRozan lett a Hét Játékosa, egymás ellen nézhetjük meg őket. 

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 04:00

A Kings egy sima vereség másnapján lép pályára, míg a Cavsnek a karácsonyi zakót kellene kijavítani, főleg ami a támadójátékot illeti, mert a GSW fizikális, faulthatáron történő védekezésével nem nagyon tudtak mit kezdeni. A Sacramento nyilván más tészta, főleg fáradtan, úgyhogy természetesen kötelező a győzelem LeBron Jamesék számára, de az előző két idegenbeli meccsüket elvesztették, szóval azért van min javítaniuk. Mindenesetre ha visszatalálnak a ritmusukhoz támadásban, akkor nagy gondjuk nem lehet, ez a Kings nem képes hasonló tűzerőre, mint ők, ráadásul a Clippers ellen a védekezés is finoman szólva lyukas volt. 

Golden State Warriors - Utah Jazz 04:30

A címvédő a Cavs elleni győzelem után most egy kötelező hazai találkozóra készülhet, a Jazz back-to-backet játszik, egyébként is csak 3-14-re áll idegenben, az előző négy meccséből pedig egyetlen egyszer jutott kilencven pont fölé, egyik sem a vendégek mellett szól. A Warriors ugyan nincs tökéletes állapotban, Steph Curry még most sem játszhat, és Andre Iguodala sem 100%-os, de hazai pályán így is egyértelműen favorit, ha csak megközelíti az utóbbi összecsapásokon mutatott védekezését, akkor amellé egy átlagos nap is elég a Durant-Thompson párostól a győzelemhez. 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 04:30

Ez egy nehéz meccs lesz a Memphis számára, mert előző este óriási harcolt a gárda Phoenixben, de végül a dudaszó pillanatában kapott alley-ooppal vereséget szenvedett, így fizikálisan és mentálisan sem éppen ideális állapotban érkezik meg erre a találkozóra. Gondok persze a Lakersnél is vannak, Lonzo Ball most sem játszhat még, igaz, legalább Brandon Ingram visszatérhet a tervek szerint, az is valami - csak éppen egyes poszton sokkal több kell Jordan Clarksontól annál, mint amit a Minnesota ellen mutatott. Védekezésben is vissza kell találniuk korábbi önmagukhoz a hazaiaknak, úgyhogy hiába pihentebbek, egyértelmű esélyesnek őket sem lehet nevezni. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus