Rangadók Keleten, javítana a Mavs és a Clippers

Lesz Celtics-Sixers, Bucks-Hornets és Heat-Cavs is, összesen kilenc meccset rendeznek, mutatjuk a felvezetőt. 

 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 01:00

A Hawks három nap pihenő után, felfrissülten léphet pályára, Trae Youngék egy remek győzelmi szériát követően ugyan legutóbb szoros meccset buktak a Knicks ellen, de most javíthatnak a fáradtabb, négyből háromszor kikapó és egyébként is alacsonyabb szintet képviselő Pacersszel szemben. A hazaiak legutóbb Minnesotában maradtak alul, Justin Holidayre sem számíthatnak, Myles Turner játéka is erősen kérdéses, úgyhogy nincsenek jó passzban, bár a hazai pályában azért bízhatnak, hiszen 6-4-re állnak saját közönségük előtt, míg a Hawks csak 3-8-ra idegenben. Ezzel együtt az Atlanta most komplettebb csapat és vendégként is minden esélye megvan a sikerre, igaz, sem Hunter, sem Bogdanovics nem fog játszani, sőt, elővigyázatosságból Nate McMillan sem lesz ott a kispadon, mert a fia koronavírus-tesztje pozitív lett. 

 

Orlando Magic - Denver Nuggets 01:00

A Nuggetsnél legutóbb visszatért Nikola Jokics, most viszont Austin Rivers és Bones Hyland is kidőlt, pontosabban az egészségügyi protokoll alá került, úgyhogy egyáltalán nincs könnyű helyzetben a csapat, meglátjuk, hogy így képes lesz-e hozni a kötelezőt. Az azért legutóbb is látszott, hogy Jokiccsal szintet lép a gárda és az MVP Miamiban is győzelmet ért, kérdés, hogy most is lesz-e körülötte valaki, aki fel tud nőni a feladathoz. A Magic legyőzése azért jóval egyszerűbbnek tűnik, hiszen a hazaiak jelenleg konkrétan ligautolsók a 4-18-as mérlegükkel és zsinórban hétszer kaptak ki - az erőviszonyok természetesen egyértelműek...

 

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 01:00

A Wizards két győzelem után legutóbb nagyon gyenge játékkal kapott ki San Antonióban, de azzal lezárta az idegenbeli túráját és most már hazatérhetett, ahol 7-2-re áll és eddig magabiztosan menetel. A Minnesota viszont jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít, nyolc meccsből hetet megnyert, idegenben is voltak értékes győzelmei, úgyhogy igazából most sincs mitől tartania. Ezek alapján látszik, hogy nehéz jósolni, kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok, igazából a hazai pálya dönthet a Washington mellett, ha Bealék saját csarnokukban összeszedik magukat és levetkőzik a mostanában látott akadozó formát. A hazaiaknál nincs új sérült, a vendégeknél viszont Anthony Edwards betegeskedik, egyelőre nem biztos, hogy ott lehet a parketten. 

 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30

Ez keleti rangadó lesz, a két csapatnak van "múltja" és közelmúltja is, idén viszont még nem találkoztak. A Boston két vereség után legutóbb nyerni tudott Torontóban, azóta pedig két teljes napot pihenhetett, míg a Sixers a kiegészülő keretével nagy csatában tudta csak legyűrni a Magicet, úgyhogy örülni egyelőre sok mindennek nem lehet a csapatnál. A szezon eleji forma azért sokkal többet ígért a Phillynél, ha ahhoz visszatalál a gárda, akkor sokra viheti az alapszakaszban, de jelenleg messze van ettől, meglátjuk, hogy mit tud megmutatni Bostonban. Joel Embiid azért könnyen lehet komoly matchup-probléma Horfordéknak is, bár Robert Williams III elvileg visszatérhet a hazaiaknál - igaz, Jaylen Brown játéka viszont kérdéses. 

 

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 01:30

Papíron ez is keleti rangadó lesz, mert bár a Cavs csak nyolcadik a konferenciában, de az utóbbi időben kiegészült a kerete és el is indult felfelé, legutóbb olyan magabiztosan verte meg a Dallast, hogy egyértelműen újra nagyon komolyan kell venni. A Heat eddig főleg a rangadókon játszott jól, de legutóbb Butler és Herro nélkül kikapott a Denvertől, a keret pedig most sem 100%-os: Herro ugyan visszatérhet, ám most Adebayo dőlt ki hetekre ujjsérüléssel, és Butler, illetve Dedmon játéka is kérdéses. Adebayo sérülése összességében is rossz hír (műteni kell a hüvelykujját, 4-6 hétre eshet ki), de a magasemberekkel bőven eleresztett Cavs ellen kifejezetten kellemetlen. Hiányos lesz a Heat, így minden esélye meglesz a Clevelandnek, de azért a Miamit se írjuk le teljesen. 

 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 02:00

A Milwaukee zsinórban hét győzelem után várhatja ezt a mérkőzést, ami szintén keleti rangadó lesz, hiszen két tophatos csapat feszül egymásnak és bár a Hornets az előző két találkozóját elvesztette, összességében így is veszélyes együttesnek számít. A nagy kérdés persze a vendégek védekezése, hiszen nagyon-nagyon gyengék hátul és bár vannak jobb meccseik ezen a téren, de összességében nem rajtuk múlik, hogy mennyit dob az ellenfél. A Bucks összeszedte magát mostanában és fogát összeszorítva halad előre, a kulcsemberei most is játszhatnak, azt pedig nem igazán látni, hogy Giannisszal például mire mennek majd Bridgesék. Az esélyek így otthon egyértelműen a MIlwaukee mellett szólnak, főleg hogy Middletonék rendszeresen 110 pont fölé jutnak mostanában - ha nem tud hirtelen kategóriákat javulni a Charlotte hátul, akkor maximum abban bízhat, hogy valahogy túldobja ellenfelét. 

 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 02:00

Itt papíron sokkal jobb csapat a Dallas és sokkal magasabb célokért küzd, mégsem mondhatjuk, hogy országos kettes a találkozó, az aktuális formák ugyanis mást mutatnak. A Pelicans az idei legjobb szériáját futja és négyből hármat nyert, megverte a Washingtont, a Jazzt, majd legutóbb a Clipperst is, míg a Dallas talán idei legrosszabb formájában van és Luka Donciccsal megerősödve is elbukta az utóbbi két meccsét, méghozzá pocsék játékkal. Ebben nyilván benne van az is, hogy eddig a szlovén sem játszik MVP-szinten, de legutóbb inkább a társak voltak gyengék, az egész rendszer, az egész csapat nézett ki rosszul, meglátjuk, hogy sikerül-e összeszedniük magukat. A minőség alapvetően mellettük szól, de az élete formáját futó "Dirk Valanciunas", valamint a szintén belendülő Brandon Ingram okozhat meglepetést - és jelenleg ez nem is lenne akkora bődületes meglepetés...

 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

A felek két napja találkoztak Houstonban és akkor magabiztosan, 102-89-re győzött a Rockets, amely egyébként is zsinórban hármat nyert azt követően, hogy előtte 1-16-os mérleget hozott össze. A forma egyértelműen a texasiak mellett szól, a Thunder nagyon elengedte magát mostanában, a legutóbbi meccsen is egészen pocsék volt, ami fordulatot hozhat ahhoz képest, az a pályaválasztás, mert ezt a meccset most Oklahoma Cityben rendezik. A Houston idegenben továbbra sem nyert, 0-11-re áll, az OKC hazai mérlege 4-6 és még mindig az a realitás, hogy Dortéknál minden adott ahhoz, hogy az ilyen meccseket behúzzák. December elsején sem korai tankolásról beszélni ennél a két csapatnál, így a döntő faktor alighanem az lesz, hogy ki akar nyerni...

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 04:30

A Kings back-to-backet játszik a Lakers elleni 25 pontos vereség után, amely során a második félidőben botrányosan gyenge volt a társaság és Alvin Gentry vezetőedző elnézést is kért a szurkolóktól a vállalhatatlan játék miatt. A javítás így nagyon fontos lenne, de ugyanilyen helyzetben van a Clippers is, amely teljességgel megrekedt mostanában és kilencből hatszor kikapott, legutóbb 19 ponttal maradt alul a New Orleans ellen otthon, úgyhogy nagyon-nagyon kellene a sikerélmény Tyronn Lue alakulatának is. Papíron jobb keretük van George-éknak, pihentebbek, otthon is vannak, így jobb esélyeik lesznek, de az biztos, hogy főleg támadásban javulniuk kell ahhoz, hogy ezt érvényesíteni is tudják - Batum még mindig nincs, de a többiek elvileg játszhatnak. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus