Rangadót nyert a Heat, visszavágott a Knicksnek a Celtics

Morant nélkül nyert a Grizzlies, Sabonis és Stephenson karriercsúcsa kellett a Pacers győzelméhez, a Pistons nyerte a „kiesési rangadót”, míg a Bucks kikapott a Hornets otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 108-123

Morant nélkül is megoldotta a Grizzlies. Ja Morant nélkül kellett pályára lépniük a vendégeknek, a fiatal irányító egy combsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, ráadásul Dillon Brooks is kidőlt egy bokasérüléssel mindössze hét perc után, így hamar nehéz helyzetbe került a Grizzlies. A második negyed elején már 11 ponttal is vezetett a Clippers, viszont a játékrész egy 12-31-es periódussal fejeződött be, és innentől kezdve uralták a meccset a vendégek. A Grizzlies sorozatban nyolcadik győzelmének Jaren Jackson Jr. volt a fő letéteményese, 26 pontttal, 8 lepattanóval, 5 blokkal, valamint 3-3 gólpasszal és labdaszerzéssel állt csapata élére, és 10/10 büntetőjét is a helyére küldte. Mellette Desmond Bane (23 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) is szinte tarthatatlan volt, Tyus Jones (18 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) jól teljesített Morant hiányában, míg a kispadról beszállva Brandon Clarke végzett pusztítást a gyűrű közelében, 18 ponttal, 15 lepattanóval, valamint 3-3 gólpasszal és blokkal tolta meg csapata szekerét. A Grizzlies marad Los Angelesben, a back-to-backjük második felén a Lakersszel játszanak.

Marcus Morris korai villogása nem volt elég. Továbbra is erősen tartalékos összeállításban kénytelen szerepelni a Clippers, ugyanakkor Marcus Morris 13 első negyedben szerzett pontjával ők tudták bevinni az első ütést. Morris végül 29 ponttal és 8 lepattanóval zárt, de a második negyedben fordítani tudott a Grizzlies, és ez ellen sem Morris, sem más nem tudott mit tenni a hazaiaktól, így sorozatban harmadszor is vereséget szenvedtek és már két meccsel vannak 50% alatt. Reggie Jackson igyekezett termelni a pontokat, de a 18 egységét 5/15-ös mezőnymutatóval érte el, Brandon Boston Jr. 13 dobásból jutott 13 pontig, Terance Mann (9 pont, 8 lepattanó) 4/13-nál állt meg, és csapatszinten is csak 40,6%-kal céloztak mezőnyből, nem tudták felvenni a versenyt ellenfelükkel, különösen a festékben.

A Clippers legjobb dobói: Morris 29/12, Jackson 18/6, Boston Jr. 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 26/6, Bane 23/15, Clarke 18, Jones 18

 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 114-106

Rozier higgadtsága kellett a hajrában. A Hornets a második és a harmadik negyedet is 8-8 ponttal nyerte meg, és egy ponton 17 ponttal is előrébb jártak, a győzelmüket viszont csak az utolsó percben tudták bebiztosítani, amikor az egész meccsen kiválóan teljesítő, és végül 28 ponttal záró Terry Rozier triplájával hétpontosra nőtt az előnyük. Ezen az estén egyértelműen ő volt a Hornets vezére, de mellette Miles Bridges (21 pont, 8 lepattanó), LaMelo Ball (19 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) és a kispadról 18 ponttal beszálló Kelly Oubre Jr. is tette a dolgát, bár utóbbi két játékos közösen 4/18-as triplamutatót tudott összehozni. A Hornets egymás után kétszer tudott nyerni, felfelé tudtak elmozdulni azóta, hogy visszacsúsztak egészen 50%-ig, és holnapután ismét a Bucks ellen kell bizonyítaniuk.

Három játékossal nehéz meccset nyerni. Giannis Antetokounmpo az első félidőben nem találta a megfelelő helyzeteket, a Hornets védelme jó munkát végzett vele szemben és 8 ponton tartotta, viszont a fordulás után nem lehetett őt lassítani, 17/18 büntetővel 35 pontot szerzett, és végül 43 ponttal és 12 lepattanóval fejezte be a mérkőzést. Mellette Khris Middleton (27 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) közel járt egy tripla-duplához, és Bobby Portis (19 pont, 13 lepattanó) is tette a dolgát, viszont mögöttük a többiek összesen hat kosarat tudtak betenni a közösbe, és ennek a feléért is a 3/10-zel záró Wesley Matthews felelt. A Bucks csapatszinten 38,9%-kal célzott a mezőnyből, de amíg a három pontfelelős 29/54-es mezőnymutatót jegyzett, addig a kiegészítők 6/36-ot szenvedtek össze, Jordan Nwora 1/11-nél, Rodney Hood és Langston Galloway pedig egyaránt 0/5-nél állt meg, és így az elmúlt négy meccsén már harmadszor kapott ki a Bucks.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 28/18, Bridges 21/9, Ball 19/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 43/9, Middleton 27/12, Portis 19/3

 

Detroit Pistons - Orlando Magic 97-92

Kezd belelendülni a Pistons. A két legrosszabb mérleggel álló csapat találkozott ezen az összecsapáson, ugyanakkor a Pistons kezd magához mérten jó formába lendülni, az elmúlt öt meccsükön ez volt a harmadik győzelmük, míg a Magic sorozatban nyolcadszor kapott ki. A hazaiaktól senki sem emelkedett ki igazán, az utolsó percben fontos kosarat szerző, és így 17 pontnál megálló Hamidou Diallo lett végül a legeredményesebb náluk, de Saddiq Bey és Trey Lyles is betett a közösbe 16-16 pontot, utóbbi játékos a 13 lepattanójának köszönhetően dupla-duplázott is. Cade Cunningham (12 pont, 5 gólpassz) ezúttal csak 3/14-gyel dobott, ahogyan csapatszinten is csak 43,7%-kal céloztak a Pistons játékosai, de az utolsó 12 percet 24-19-re meg tudták nyerni, így a győzelem is az övék lett.

Gary Harris megszórta magát. A Magicnél az egyéni teljesítmények kapcsán nem túl sok mindennek örülhettek ezen az estén, ez alól azonban egyértelmű kivételt jelentetett Gary Harris, aki 6/12 triplára építve szezoncsúcsot jelentő 28 pontot ért el és vele a pályán +7-tel zártak a vendégek. Harris mellett Cole Anthony (19 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) tudott a leginkább pontokat felpakolni a táblára, viszont csak 5/18 dobása ért célba, és csapatszinten is megállt 33,7%-nál a Magic. Egyedül a 20/23 bedobott büntetőjük miatt tudtak ilyen mezőnymutató mellett is meccsben maradni, ebből a padról beszálló Terrence Ross (13 pont, 5 lepattanó) 6/6-tal vette ki a részét, ahogyan Anthony (6/8) és Harris (6/6) is többször eljutott a vonalra, de végül ez sem bizonyult elegendőnek a győzelemhez, Anthony elhibázta a potenciális egyenlítő triplát 1,6 másodperccel a vége előtt, Cory Joseph pedig lezárta a vonalról a meccset.

A Pistons legjobb dobói: Diallo 17/3, Bey 16/6, Lyles 16/3
A Magic legjobb dobói: Harris 28/18, Anthony 19/9, Ross 13/3

 

Indiana Pacers - Utah Jazz 125-113

Sabonis és Stephenson karriercsúcsa is kellett. A Jazznél továbbra sem léphetett pályára Rudy Gobert, és ezt maximálisan kihasználta Domantas Sabonis, aki végig nagyon agresszívan játszott, és ennek egy 42 pontos karriercsúcs lett a végeredménye – mindezt 18/22-es mezőnymutatóval érte el, egész este megállíthatatlan volt. Sabonis mellett Lance Stephenson is nagyon sokat tett a Pacers sikeréért, 16 pontja, 6 lepattanója és 4 labdaszerzése mellett karriercsúcsot jelentő 14 gólpasszt osztott ki a padról beszállva, miközben egyetlen eladott labdával zárt. A két remeklő játékos teljesítményét Duane Washington Jr. 16, Justin Holiday 15 ponttal egészítette ki, így a negyedik negyedben sikerült lezárnia a meccset és a hatmeccses nyeretlenségi szériáját is a Pacersnek.

Hiába tért vissza a legtöbb kulcsember a Jazznél. A vendégek előző, Raptors elleni meccsén az összes kulcsember pihenőt kapott, most viszont hiába térhetett vissza Rudy Gobert és Joe Ingles kettősét leszámítva mindenki, nem tudtak javítani a legutóbbi vereségüket követően. Donovan Mitchell próbálkozott becsülettel, 36 ponttal és 9 gólpasszal húzta az övéit, és rajta kívül Bojan Bogdanovic (21 pont, 6 lepattanó), valamint a 18 pontig jutó Jordan Clarkson is hozta magát, viszont Gobert hiányában nem volt válaszuk Sabonis remeklésére, Stephenson passzjátékával sem tudtak mit kezdeni, egyszerűen nem működött megfelelően a Jazz védekezése. Mike Conley (9 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) meglehetősen passzív volt támadásban, mindössze hat dobást vállalt, ugyanakkor így sem lehet őt elővenni a vereség miatt, vele most is működött a játékuk, és inkább akkor jöttek ki jobban a problémák, amikor ő ült.

A Pacers legjobb dobói: Sabonis 42/9, Washington 16/9, Stephenson 16/3
A Jazz legjobb dobói: Mitchell 36/18, Bogdanovic 21/9, Clarkson 18/6

 

Boston Celtics - New York Knicks 99-75

Visszavágott a Celtics. A két csapat rövid idő alatt másodszor csapott össze, és a legutóbb 25 pontos előnye ellenére is kikapott a Celtics. A hazaiakat láthatóan fűtötte a visszavágási vágy, a 26-21-re elveszített első negyedet követően koncentráltan és nagyon keményen védekeztek, 36,7%-on tartották ellenfelüket, míg támadásban Jaylen Brown lépett elő, aki 22 ponttal, 11 lepattanóval és 11 gólpasszal megszerezte pályafutása első tripla-dupláját. Több egyéni extrára nem is volt szükségük, Jayson Tatum 19, Josh Richardson 17 pontot tett be a közösbe, míg a többiek végezték a dolgukat a mezőnyben, és kellően jó arányban éltek az előttük adódó lehetőségekkel támadásban. A Celtics az idei egyik legjobb teljesítményét nyújtva tudott két vesztes meccs után ismét nyerni, legközelebb a Pacers ellen próbálhatnak meg építeni erre a sikerükre.

Evan Fournier most nem remekelhetett előző csapat ellen. Az előző szezont a Celticsnél befejező játékos idén háromszor lépte át a 30 pontos határt, mindháromszor a Celtics ellen, a minap 41 pontos karriercsúcsot ért el velük szemben, ezen az estén azonban combsérülés miatt nem léphetett pályára. Nem lehet csupán az ő hiányára fogni, hogy nem működött a Knicks támadójátéka, a Celtics kiváló védekezése is dicséretet érdemel, Julius Randle (13 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) és RJ Barrett (19 pont, 6 lepattanó) is csak erőlködött ezen az estén, előbbi 6/19, utóbbi 7/21 dobását süllyesztette el, míg Alec Burks 2/11-et szenvedett össze. Támadásban egyedül Immanuel Quickley (18 pont, 4 gólpassz) tudott hatékonyan veszélyeztetni a Knicksnél, és ilyen játékkal a Spurs ellen sem számíthatnak sok jóra legközelebb.

A Celtics legjobb dobói: Brown 22/6, Tatum 19/9, Richardson 17/6
A Knicks legjobb dobói: Barrett 19/12, Quickley 18/9, Randle 13/3

 

Phoenix Suns - Miami Heat 100-123

Herro és Robinson ellenállhatatlanul szállt be. Továbbra is nagyon tartalékos ez a Heat, Jimmy Butler ezúttal sem tudta vállalni a játékot, ugyanakkor az ő hiányát is ellensúlyozni tudták, köszönhetően a 22/44 behajított triplának. Ebből leginkább Duncan Robinson vette ki a részét, aki a padról beszállva 8/16 hármast küldött a helyére és szezoncsúcsot jelentő 27 pontot ért el, míg a triplavonalon belülről a szintén csereként beálló, és szintén szezoncsúcsot elérő Tyler Herro szedte szét a Suns védelmét, ő 12/20-as mezőnyözéssel ért el 33 egységet. A kezdőktől így elég volt, hogy az ihletett formát kifogó duó keze alá játsszanak, Kyle Lowry ezt 14 ponttal és 13 gólpasszal tette meg, míg Ömer Yürtseven (7 pont, 16 lepattanó, 8 gólpassz) kacérkodott egy tripla-duplával is, így végül meglepően simán nyerték ezt a rangadót a vendégek.

Nem működött a Suns támadójátéka. Chris Paul ezúttal nem tudta úgy szervezni a Suns támadásait, ahogyan azt tette eddig a szezon során, megállt 9 pontnál és 7 gólpassznál, de nem lehet csak őrá fogni, hogy miért céloztak mindössze 38%-kal mezőnyből. Devin Booker igyekezett tartani a lépést Herro és Robinson kettősével, el is jutott 26 pontig, de csak 5/15-tel dobott mezőnyből, mellette pedig egyedül Mikal Bridges (20 pont, 6 gólpassz) tudott jelentős tűzerőt képviselni. Ezen az estén nem volt elég pont a Sunsban, a védekezésük sem működött megfelelően, Yürtseven is felvette a versenyt Deandre Aytonnal a palánkok alatt, és az idei egyik leginkább csalódást keltő teljesítményével jelentkezett a listavezető, így ismét csak fél meccsel állnak a Warriors előtt, míg legközelebb az egyre jobb formába lendülő Raptors otthonába látogatnak.

A Suns legjobb dobói: Booker 26/9, Bridges 20/12, Johnson 15/9
A Heat legjobb dobói: Herro 33/9, Robinson 27/24, Strus 14/12, Lowry 14/6

 

A tabella ezen a linken megtekinthető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus