Raptors-Sixers rangadó Keleten, a Spurst fogadja a Lakers

Lesz még Bucks-Pistons, Grizzlies-Clippers, vagy Pelicans-Mavs, de pályán a GSW, a Nuggets és az OKC is - mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 1:00

Ez a párosítás elvesztette a korábbi években meglévő pikantériáját, hiszen a Cavs LeBron James távozásával a liga egyik leggyengébb csapatává vált, úgyhogy most kötelező a győzelem a Warriors számára. A címvédőnél Steph Curry visszatért, legutóbb már bele is lendült, hat vereség után nyerni tudtak idegenben és ezen a szoros Nyugaton nem nagyon fér bele nekik sem, hogy az ilyen meccseket eldobálják, úgyhogy győzniük kell és hacsak a Cleveland nem fog ki nagy napot támadásban és nem őrül meg valaki Sextonék közül, akkor annyival ponterősebb a vendégcsapat, hogy nem is lehet nagyon kérdéses a győzelme. A hazaiaknál Alec Burks jó fogásnak tűnik, a védekezésük többé-kevésbé rendben is van, de klassziskülönbség van a keretek között jelen pillanatban. 

Orlando Magic - Denver Nuggets 1:00

Nagyon hosszú idegenbeli túrát zárt le 15 pontos sikerrel a Magic, most viszont back-to-back fogadja a liga egyik legjobb csapatát, úgyhogy kérdés, hogy mennyi energiája maradt még az együttesnek - Miamiban sem játszott igazán jól, most pedig még fáradtabb lehet. A Nuggets ugyanakkor bombaformában van, zsinórban hat meccset nyert meg, legutóbb Torontóban is győzött, ami óriási dolog és egyébként a Magicet is lepucolta 35 (!) ponttal nem egészen két hete, úgyhogy van friss emlék Vucsevicsékről is. Ugyan idegenben vannak Jokicsék, de jelenleg nagyon megy náluk a szekér, pihentebbek is, úgyhogy jó esélyeik lesznek, bár Gary Harris nem játszhat, ez azért befolyásoló tényező lehet. 

Atlanta Hawks - Washington Wizards 1:30

A Washington megnyerte az előző két meccsét és az, hogy a New Yorkot idegenben is legyőzte, azt mutatja, hogy talán most már tényleg megmozdult valami John Walléknál és elindulhatnak felfelé, ehhez most egy kötelező találkozót kellene abszolválni, de megint vendégként - ezek nem nagyon mentek eddig idén, kivéve épen legutóbb. A Hawks a két győzelem óta sorozatban hármat vesztett, de jó csapatok ellen, meglátjuk, hogy most mennyire lesz tartás Collinsékban, mindenesetre az most már nem ártana, hogy a botrányosan dobó Trae Youngnál kicsit kiszakadna a zsák, illetve az sem, hogy ha védekezésben kicsit előre tudnának lépni. A Wizards mostanában elég gyorsan játszik, a Wall-Beal páros sebessége és tűzereje a többiek kinti támogatásával most is elég lehet nekik, de huzamosabb ideig még nem láttuk őket jól teljesíteni, úgyhogy vannak kérdőjelek. 

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 1:30

Itt idegenben is abszolút favorit a Thunder, hiszen a liga legjobb védekezése mellé éppen elég támadójáték társul ahhoz, hogy kontrollálni tudják a meccseket és a gyenge rajt óta ligaelit arányban meg is nyerjék őket - Russell Westbrooktól sem kellenek különösebb extrák, a többiekről nem is beszélve. Ha ez a védekezés marad, akkor most sem lehet nagy gondjuk, a Nets zsinórban hétszer kapott ki és úgy nagyjából minden szoros végjátékot elveszít, úgyhogy hacsak nem verik meg simán az OKC-t a hazaiak, akkor nem fognak nyerni... Az előző két összecsapás támadójátéka biztos, hogy nagyon kevés lesz most Russelléktől, nekik továbbra is extra kinti dobóforma kell ahhoz, hogy eredményesek tudjanak lenni - új sérültről nincs információ, a keretek nem változnak.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 2:00

Kiemelt rangadó Keleten, hiszen a jelenlegi első és második találkozik majd előbbi pályaválasztásával. Mindkét fél számára vizsga lesz ez a meccs, mert a Raptors legutóbb kikapott ebben a csarnokban a Denver elleni rangadón, úgyhogy most javítania és bizonyítani kell, a Phillynek pedig azt kell megmutatnia, hogy az ilyen meccseken is felveszi a kesztyűt, mert bár sorra hozza a győzelmeket, az ilyen rangadókon eddig nem nagyon tudott nyerni - ezene a pályán például van már egy 17 pontos veresége idénről. Ez a párosítás akár a keleti döntőben is összejöhet majd az erőviszonyokat elnézve, úgyhogy emiatt is érdekes lehet a derbi - kíváncsian várhatjuk a Lowry-Simmons, vagy a Leonard-Butler párharcokat, ahogy azt is, hogy Ibakáék mire mennek Embiiddel, vagy hogy Green, illetve Redick fog-e majd ki jobb napot távolról. Mindkét csapat elég sokoldalú és eredményes támadásban, de most már képes ligaelit védekezésre is, ha úgy hozza az élet, a vezéregyéniségek, szupersztárok szintén megvannak és elvileg az egészséggel sincs nagy baj - Lowry nem 100%-os, de a hírek szerint vállalja a játékot. A minőség garantált!

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 2:00

Ez is komoly rangadó lesz, hiszen bár a Memphis kicsit kifulladt mostanában, de Mike Conley és Marc Gasol is szenzációsan játszik, Jaren Jackson Jr. pedig egyre inkább felnő melléjük és a 7-3-as hazai mérlegük is biztató - az elmúlt időszakban voltak gondjaik, de elvileg most mindenki bevethető és otthon bármire képesek lehetnek. A Clippers összességében jobb formában van, de most már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkezett, úgyhogy nem a legfrissebb, igaz, legutóbb egy nehéz back-to-back második felén nyert dobópárbajt New Orleansban, úgyhogy ez a faktor náluk nem mindig számít komolyabban. Az biztos, hogy a szoros végjátékok nagyon jelentős részét megnyerték idén Lou Williamsék, Danilo Gallinari parádés szezont fut, két jelöltjük is lehet az Év Hatodik Embere díjra, de a Grizzliest Los Angelesben is csak hosszabbításban tudták megverni, most idegenben is nagyon meleg lehet nekik a pite. Inkább a Memphisen múlik a dolog, ha  meglesz a megfelelő védekezés náluk, Gasol takarít, kint pedig szívják a playmakerek vérét, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve, ha viszont tud variálni Doc Rivers és talál 2-3 stabil opciót támadásban, az elég lehet a vendégeknek. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 2:00

Ez is egy komoly keleti rangadó lesz, hiszen a harmadik fogadja a negyediket és mindkettőnek elég fontos lenne a győzelem. Alapvetően az elmúlt időszakban inkább a Pistons volt jobb formában, de legutóbb nagyon simán kikapott otthon az OKC-től, úgyhogy van min javítania, főleg, hogy a szurkolók is megorroltak kicsit a társaságra - a Bucks viszont közben oda-vissza csapkodó időszakát éli, egy jó meccset egy rossz követ, egy győzelem után mindig jön egy vereség, nem tud stabilan teljesíteni és hozni a kötelezőket. Ez persze nem is számít kötelezőnek, inkább rangadónak, de érdekes lesz látni, hogy a liga legjobban lepattanózó csapata (ez bizony a Milwaukee) hogyan tartja kordában Andre Drummondot és Blake Griffint, ez mindenképpen döntő lehet - Giannis Antetokounmpóra nagy szerep hárul majd ebben is, nemcsak a támadójáték működtetésében. A hazai 11-2-es mérleg jól néz ki a Bucksnál, ebben bízhat a gárda, illetve két nappal többet is pihenhetett ellenfelénél, a Detroit viszont stabilabban, kiegyensúlyozottabban hozta eddig azt, amit tud.

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 2:00

Jimmy Butler elcserélése, pontosabban Rob Covington megszerzése óta ligaelit védekezést mutat a Minnesota, egyszer csúsztak szét hátul, akkor ki is kaptak a Bostontól, egyébként hozzák a győzelmeket, főleg otthon - most is jó esélyeik vannak előzetesen az ingadozó Charlotte ellen. A vendégek az előző két találkozójukat egyaránt otthon és egyaránt 119 kapott ponttal bukták el, idegenben egyébként is mindössze 3-7-re állnak, Marvin Williamsra nem számíthatnak, de Kemba Walker és Cody Zeller sem 100%-os, utóbbi lehet, hogy nem is vállalja a játékot. Jelenleg nem néznek ki jól és ha a Wolves most is olyan intenzitással és fegyelemmel védekezik majd, ahogy most már hetek óta, akkor bizony nagyon extra dobóformára és sokkal jobb csapatvédekezésre lesz szükségük ahhoz, hogy meglepetést okozzanak. 

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 2:00

A Dallas back-to-backet játszik a Portland elleni győzelem másnapján és az utóbbi időben elég sok jó csapatot elkalapált Rick Carlisle alakulata, úgyhogy nagyon azért most sincs mitől tartania - tény, hogy fáradtabbak és persze idegenben azért kevésbé hatékonyak, de egy hete Houstonban is nyertek húsz ponttal, erre is képesek. A Pelicans elég szűk létszámmal dolgozhat most, Payton nincs, Mirotic játéka megint erősen kérdéses és Moore sem teljesen egészséges, de a cserepad annyira vékony, hogy muszáj erőltetni azt, akit sikerül összedrótozni, sőt, a pályára lépőknek extrát is kell hozni ahhoz, hogy nyerni tudjanak. Anthony Davisnek, Jrue Holidaynek és Julius Randle-nek most sem fér bele gyenge nap, viszont ha mindannyian hozzák, amit tudnak, akkor megállíthatják a Dallast - Davis MVP-szinten van, de ha nem kell végig irányítania, akkor Holiday is parádézik. A vendégek jobb formában vannak egyébként, de azért a 2-8-as idegenbeli a mérleg a New Orleans 9-3-as hazai mutatójával szemben mindenképpen figyelmeztető.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 4:30

Ez most tulajdonképpen egy kötelező meccs a Lakers számára, a Spurs teljesen maga alatt van, elképesztően szétesett a csapat védekezése, ráadásul egy óriási pofon másnapján, back-to-back kellene javítaniuk a texasiaknak úgy, hogy idegenben egyébként is csak 4-9-re állnak. A Lakers viszont az előző három meccsét megnyerte, méghozzá jó játékkal, otthon 9-4-et produkált eddig és Rondót leszámítva mindenki bevethető, pihenhettek két teljes napot, gyakorlatilag nincs olyan dolog most, ami a San Antonio mellett szólna - ha nem történik semmi váratlan, akkor itt komoly bravúr lenne a vendégcsapat győzelme. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus