Régi-új formájában jön a 73. NBA All-Star mérkőzés

Idén az NBA visszatért a régi formátumhoz és újra hagyományos All-Star mérkőzést láthatunk. Az indianapolisi All-Star hétvége utolsó programja következik, ami a látványos és a szórakoztató elemeken kívül a keretek összetétele szempontjából is tartogathat érdekességeket. Hajnalban jön az 2024-es All-Star gála főmérkőzése.

All-Star gálameccs, 2024, Indianapolis

Keleti Konferencia – Nyugati Konferencia 02:00 (ÉLŐ – Sport 1)

Hat évet követően az NBA visszatér a hagyományos kelet-nyugat párosításhoz az All-Star mérkőzéseken, így a korábban bevezetett draft is a múlté már, mint ahogyan a 2020 óta megszokott Elam-endinget sem láthatjuk már a gálameccsen – vagyis nem egy célpontszám elérése esetén lesz vége a mérkőzésnek, hanem a hagyományos szabályok szerint, 4x12 perc játék (vagy szükség esetén a hosszabbítás) után fújják le a mérkőzést. A jótékonysági célja viszont megmaradt a gálának, ahogyan korábban a csapatkapitányok, úgy most a konferenciák is egy szabadon választott alapítványt támogathatnak – mint néhány napja kiderült, a Keleti Konferencia a Special Olympics Indiana egyesületet, míg a nyugatiak a Boys & Girls Club of Indianapolis alapítványt fogják támogatni negyedről negyedre. Minden játékrészt győztese százezer dollárral segíti majd a választott szervezetét, míg a győztes csapat alapítványa további 250 ezer dollárral gazdagodik a mérkőzést követően.

A kezdőcsapatok adottak, Keleten alacsony poszton Damian Lillard és a hazai közönség előtt játszó Tyrese Haliburton, magas posztokon pedig Giannis Antetokounmpo, Jayson Tatum és a sérült Joel Embiidet helyettesítő Bam Adebayo lesz ott majd a feldobásnál. Nyugaton Shai Gilgeous-Alexander és Luka Doncic alkotja majd a hátvédpárost, „mögöttük” Kevin Durant, LeBron James és Nikola Jokics lesz majd ott a parketten. Érdekes lehet majd az, hogy Keleten hogyan fognak megoszlani a játékpercek a hátvédek között, hiszen a két kezdőjátékos mellett tudás alapján Brunson, Mitchell és Maxey is bőven ott lehetett volna az első ötösben, ők valószínűleg ezt bizonyítani is szeretnék. Nyugaton Curry, Booker és Edwards villanthat a kispadról, de érdemes lesz odafigyelni a csatárokra és a centerekre is, hiszen George, Davis és Towns is különbséget tehet a csapatok között – különösen úgy, hogy a csapatkapitány LeBron James várhatóan minimális szerepben tűnhet fel a gálán, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Kawhi Leonard is csak néhány percre ugorhat be. Természetesen vannak nagy kimaradói a gálának (elég csak Domantas Sabonisra vagy De’Aaron Foxra gondolnunk), de abban biztosak lehetünk, hogy a választott játékosok nem fognak csalódást okozni, látványos mérkőzésre számítunk – talán a nyugati csapat magasabb poszton mélyebb és erősebb, de bőven benne van a pakliban az is, hogy a keleti guardok (Lillard és Haliburton mellett Mitchell, Maxey és Brunson) ezt ellensúlyozni fogják, már csak emiatt is érdemes lesz megnézni a mérkőzést.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus