Ross a nap hőse, a Bulls bombaformában

Négy mérkőzést játszottak ma hajnalban az NBA-ben. Rose vezetésével tükörsimán nyert a Bulls, a meccs mégis paprikás lett Brandon Knightnak és Taj Gibsonnak köszönhetően. A Raptors kétszer mentette meg magát az utolsó másodpercekben, Ross a 22 percesre nyúló "végjátékban" büntetett. A Cavs magabiztosan verte a Philly-t. Nowitzki pedig kiállították a texasi derbin, csapata nélküle nem tudta tartani a lépést Dwight Howardékkal. Lássuk a részleteket!

A videókat és a bővebb statisztikákat eléritek a meccsek eredményeire kattintva!

Toronto Raptors - New York Knicks 123-120 két hosszabbítás után

A nap leghosszabb meccsét Kanadában játszották, ahol a felek másfél negyedig fej-fej mellett haladtak, ezt követően lépett el a New York-i alakulat, félidőben 9 egységgel álltak jobban. A harmadik negyed elején már 13 ponttal is vezettek, de 59-70 után egy 14-0-ás rohammal fordított a Raptors, innentől kezdve pedig megint kiegyenlített lett a mérkőzés. A Toronto kétszer is életben tudott maradni, hiszen a rendes játékidő végén Tyler Hansbrough zsákolt egyet a ráadásért, majd Terrence Ross dobott triplát az első hosszabbítás utolsó másodperceiben. A második plusz öt perc már a hazaiaké volt, Dwight Buycks és Ross vezetésével sikerült lezárniuk a meccset.

A mérkőzés hőse egyértelműen Ross volt - a swingman 27 pontig (6/13 tripla) jutott, amiből 9-et a negyedik negyedben, 15-öt pedig a két hosszabbításban vállalt. Mellett DeMar DeRozan (21 pont, 7 pattanó) és Rudy Gay (19 pont, 7 pattanó) voltak a legjobbak a Rapsnél. A Knicksnél heten jutottak 10 pont fölé, és ezek között a játékosok között nincs ott a csak 9 egységet szerző Carmelo Anthony. Beno Udrih és Metta World Peace voltak a legbiztatóbbak, mivel előbbi 4 eladott labdája mellé 19 pontot és 7 gólpasszt jegyzett, utóbbi pedig 16 pontját 4/5-ös triplamutatóval abszolválta.

A Raptors legjobb dobói: Ross 27/18, DeRozan 21/6, Gay 19/6.

A Knicks legjobb dobói: Udrih 19/6, World Peace 16/12, Hardaway Jr. 15/12, Chandler 15.

 

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 104-93

Az Ohio State egyetemi csarnokában rendezett összecsapáson mindvégig stabilan vezetett a Cavs, bár a különbség ritkán érte el a 10 pontos határt. A Philly csak futott az eredmény után, 74-73-nál egyszer fordítaniuk is sikerült, de egy 18-3-as clevelandi rohanás gyorsan lehűtötte a kedélyeket. A Cavsben ezúttal sem játszott lényegében a fél csapat (Bynum, Jack, Waiters, Clark, Zeller), ennek tükrében külön dicsérhető a magabiztosságuk.

Irving volt ezúttal is a legjobb lovag, a fiatal irányító csúcsformában várja az idénykezdetet, megmozdulásai a tavalyi alapszakaszt idézik. Ezúttal 17 ponttal és 12 gólpasszal dupla-duplázott, egyedül eladott labdái rontanak a statisztikai lapján, igaz ez az előszezon nagy részében eddig jellemző rá. Irving mellett Thompson is masszív teljesítményt hozott 15 pontjával és 16 lepattanójával. A nem túl acélos 76ersnek a kezdő aránylag jó játéka mellett biztató lehet Hawes feljavult teljesítménye (17 pont, 12 lepattanó, 2 blokk), az viszont már kevésbé, hogy a padról Wrotenen kívül nem sok segítséget kapnak.

A Cavs legjobb dobói: Irving 17/3, Thompson 15, Gee 14/12, Sims 14, Miles 12.

A 76ers legjobb dobói: Hawes 17, Anderson 17/6, Young 16, Turner 14, Wroten 11/3.

 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 105-84

A 6-0-ás előszezonmérleggel induló Bulls valósággal elsöpörte útjából a 0-5-ös Bucksot, a vendégeknek esélyük nem volt még csak megszorongatni sem vendéglátjukat, tekintve hogy Tom Thibodeau együttese egy 20-4-es szakasszal nyitotta az összecsapást hat perc alatt. Az első negyed végén csak 10 egység volt a két fél között, a második felvonásban azonban a differencia már elérte a 25 pontot is, a fordulást követően pedig a 30-at is, kérdés nem volt, melyik a jobb együttes.

A Bullsnál Derrick Rose lassan végleg megnyugtatja a szurkolókat, hogy van olyan játékos, ha nem jobb, mint amilyen volt sérülése előtt - most 24 pontot tett a közösbe, a triplái megint sültek és gyorsasága még mindig kiemelkedő ligaszinten is. Mellette az egész kezdő dicsérhető, de a padról a Kirk Hinrichot ideiglenesen pótló Marquis Teague (12 pont, 4 pattanó, 4 gólpassz) sem nyújtott rossz teljesítményt, az újonc Tony Snell pedig úgy tűnik, a kezdeti nehézségek után megtalálta a dobókezét. A túloldalon vezér nem volt ezúttal sem, leghasznosabb játékosuk John Henson (11 pont, 8 pattanó), a legeredményesebb pedig Gary Neal (14 pont) és a Taj Gibsonnak is felálló Brandon Knight (13 pont) voltak.

A Bulls legjobb dobói: Rose 24/6, Boozer 16, Deng 15/3.

A Bucks legjobb dobói: Neal 14/9, Knight 13/3, Sanders 12.

 

Houston Rockets – Dallas Mavericks 100-95

Jó kis meccset játszott egymással a két texasi csapat, többször is váltogatták egymás közt a vezetést, a végét azonban a Rockets bírta jobban. Asik visszatért sérüléséből és egyből a kezdőben kapott helyet, érdekesség, hogy ezáltal Kevin McHale Howardot lejjebb tolta erőcsatár pozícióba. Az All-Star center mindenesetre így is dominált, 15 ponttal és 17 lepattanóval hatalmas dupla-duplát szállított. Ezúttal is Harden volt a mezőny legeredményesebbje a maga 19 egységével, a negatív oldalon szerepel viszont 7 eladott labdája.

A vendégeknél Nowitzkit kiállították a harmadik negyed végén, miután egy flagrant 2-es faulttal leterítette Omri Casspit. A meccs is ekkor ment el a Dallasnak, ezt követően már nem tudta visszavenni a vezetést a Mavs. A német egyébként 11 pontig, és tőle szokatlanul 4 blokkig jutott végül. Ezen az estén a Dallas legjobb dobója a 14 pontos Calderon volt.

A Rockets legjobb dobói: Harden 19/12, Howard 15, Garcia 15/15.

A Mavs legjobb dobói: Calderon 14/3, Dalembert 13, Nowitzki 11/3, Ellington 11/9.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus