San Antonióban lép pályára az OKC, Detroitban a Miami

Ismét megfogná a Spurst a Thunder - a Pistonshoz látogat a Heat, a New Yorkot fogadja a Pacers - pályán a Clippers és a Raptors

 

Indiana Pacers – New York Knicks 01:00

Bár a playoffban már biztosan ott lesz a Pacers, továbbra sem dőlhetnek hátra Paul George-ék, hiszen szeretnék elkerülni az első körben a Clevelandet, ehhez pedig a hetedik helyen kell végezniük – ha mindkét hátralévő meccsüket megnyerik, akkor elérik ezt a céljukat. Először a Knicks lesz az ellenfél, akiket egy hete már megvert az Indiana, és hazai pályán még inkább Elliséknek áll a zászló. Az utóbbi időben többé-kevésbé kiegyensúlyozottan hozták az eredményeket, több fegyverük és stabilabb védekezésük van, a New Yorknál ellenben többen is hiányoznak (Calderon, Porzingis, Thomas), nincs motiváció és nem is erőltetik a kezdőjátékosokat.

Detroit Pistons – Miami Heat 01:30

Mindkét csapatnak kulcsfontosságú ez az összecsapás, hiszen a Pistonsnak győznie kell, ha el akarja kerülni a Cavst a playoffban, a Heatnek pedig a 3-6. hely között bármi lehet még, a pályaelőny pedig sokat számítana nekik is. Egy hete Miamiban simán nyertek Wade-ék, de idegenben az utóbbi öt meccsből négyet elveszítettek, ellenben a Pistons jóval erősebb otthon, így fordulhatnak az esélyek. Ahogy akkor, úgy most is döntő lehet majd Andre Drummond és Reggie Jackson játéka és a Heat védekezése, ha a Detroit irányítója és centere a jobbik arcát mutatja Whiteside-ék ellen, inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 01:30

A Torontónál számíthatunk pihentetésre, hiszen már biztosan másodikak, otthon játszanak, és a ligautolsó az ellenfél, így nem sok értelme van erőltetni DeMar DeRozanékat – sokkal többet ér most a frissesség az első körben. Ezzel együtt természetesen esélyesek lesznek ma este a felállástól függetlenül, hiszen a Sixersnél is vannak hiányzók, idegenben különösen reménytelenek, és aki akarja, az megveri őket – sok izgalomra és magas szintű kosárlabdára itt nem számíthatunk.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 02:00

A játéknap rangadójának sincs már tétje, bár presztízse igen, hiszen a két fél találkozhat még a rájátszás során, és nem lenne baj üzenni a másiknak előtte. A Spurs részéről nem valószínű, hogy Gregg Popovich-ot érdekli az ilyesmi, és mivel elveszett a hazai veretlenség, lehet, hogy ismét pihenőt kapnak a sztárok, az OKC pedig back-to-backből érkezik, kérdés, hogy Donovan hogyan látja ezt a helyzetet. Westbrookék tegnap azért nem szakadtak meg, viszonylag frissek és jó formában vannak, lehet, hogy a lendület most többet ér számukra. Érdekesség, hogy március végén kiültette kezdőjátékosait Popovich a Thunder ellen, illetve az is, hogy szép csendben sorozatban három vereségnél jár a San Antonio – bármennyire is nem számít, azért ez nem néz ki jól…

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies 04:30

A két csapat között szakadéknyi a különbség, különösen, ha a Clippers van otthon, a Memphis kerete, formája jelenleg kategóriákkal gyengébb, mint mai riválisáé – igaz, Doc Riverstől is lehet számítani pihentetésre, hiszen meccsek óta kiülteti egy-két játékosát. A vendégek számára még van tét, hiszen fél meccsel vannak a Portland mögött és ugyanennyivel előzik a Dallast, tehát az 5-7. hely bármelyikén végezhetnek még, és több esélyük lehet egy esetlegesen tartalékos Clippers, mint holnap a rekorddöntésért játszó GSW otthonában. A hírek szerinte egyébként Paul, Redick, Griffin és Jordan játszani fognak ma, Pierce, Green vagy éppen Crawford kaphat esetleg pihenőt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus