Simán verte az Atlantát a Denver, megint győzött a Lakers

A Suns hosszabbításban múlta felül a Charlotte-ot, a Portland pedig a Raptors ellen tudott nyerni. 

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 97-101 - hosszabbítás után

Hosszabbításban nyert a Suns. Ez a mérkőzés a védekezésről szólt, egyik csapat sem dobott jól, viszont mindkettő eléggé kapart hátul és igyekezett elrontani a másik játékát, ami nagyjából sikerült is. A Phoenix azért egyszer így is kialakított egy 16 pontos előnyt a negyedik negyed elején és itt úgy tűnt, hogy eldöntheti a küzdelmet, de a Charlotte visszavágott és megint szorossá tette a meccset - a hajrában Devonte' Graham nagy dobásaival visszajöttek, majd hosszabbításra is mentettek a hazaiak. A rendes játékidő végén mindkét gárda elrontotta a győztesnek szánt dobását, így valóban jöhetett a túlóra, ahol aztán a Suns egy fokkal megint jobbnak bizonyult: a Booker-Paul páros kulcsfontosságú büntetői mellett Mikal Bridges vert be egy nagy hármast, ez pedig elég lett a vendégek sikeréhez. Monty Williams nagyon elégedett volt csapatával és a 35 pontos Booker mellett az említett Bridgest emelte ki a védekezése, agresszivitása miatt - szerinte ő nagyon kellett nekik hátul és ezzel a sikerrel pozitívba fordították az idegenbeli túrájukat is. 

Nem elégedetlenek Charlotte-ban. A hazaiak vezetőedzője, James Borrego szerint ők a nyugati második helyezettel játszottak, akiket 35%-os mezőnymutatón, valamint 20%-os triplázáson tartottak, a negyedik negyedben pedig 14 pontot kaptak összesen - ő ezzel elégedett, a végén egy plusz dobás hiányzott csak a bravúrjukhoz. Devonte' Graham (30 pont) és Terry Rozier (22 pont, 10 lepattanó) kettőse jól működött és a Hornets jobban is dobott ellenfelénél, viszont a rengeteg eladott labda mindezt ellensúlyozta és a fontos pillanatokban végül valóban egy plusz dobás hiányzott a sikerhez - a rendes játékidő végén ez ott volt Graham kezében, de nem sikerült megoldani. A Charlotte meccsek óta jó formában van, ez a védekezés most is azt jelezte, hogy számolni kell velük, következőleg a Washington aggódhat.

A Hornets legjobb dobói: Graham 30/21, Rozier 22/12, Bridges 18/3
A Suns legjobb dobói: Booker 35/12, Paul 16/3, Ayton 14

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 117-122

A harmadik negyedben megalapozta a Portland. Nem kezdtek jól a vendégek, az első negyedben 41 pontot kaptak, nem igazán állt össze a védekezés, de a folytatásban azért rendezte a sorokat Terry Stotts csapata és a nagyszünetet követően fordítani tudott: a harmadik negyedben összesen tíz pontot engedélyezett a társaság a Torontónak, itt vette kézben a mérkőzést. A Raptors ebben a negyedben 4/22-es mezőnymutatót és öt eladott labdát hozott össze, úgyhogy 11 pontra nőtt a portlandi előny, majd a záró etapra megint kiegyenlített lett a játék, sőt, 111-110-re vissza is jöttek a hazaiak. Itt azonban CJ McCollum eldöntötte a derbit, az utolsó két percben egymaga hét pontot szerzett, amire nem érkezett ilyen szintű válasz - McCollum 23 ponttal amúgy is a Blazers legjobb dobója lett, mellette Damian Lillard (22 pont, 11 gólpassz) is tette a dolgát, de a kilenc pályára lépőből heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak náluk. Nem dobtak igazán extrán a vendégek, főleg a tripláik nem ültek, de így is 120 pont fölé jutottak és fontos idegenbeli győzelmet húztak be, úgyhogy elégedettek lehetnek, következőleg Detroitban lépnek pályára. 

Nurse felemásan értékelt. A Toronto vezetőedzője szerint az mindenképpen pozitívum, hogy a meccs nagy részében ilyen jól védekeztek a Lillard-McCollum duón és nem engedték őket megőrülni, viszont a harmadik negyedben annyira szétestek támadásban, hogy azt nem lehetett ellensúlyozni - különösen az eladott labdákkal voltak bajban, a Portland fizikalitása sok volt nekik bizonyos periódusokban. Pascal Siakam (26 pont, 8 lepattanó) és Fred VanVleet (20 pont, 8 gólpassz) is igyekezett, Anunoby és Boucher dupla-duplázott, de talán hiányzott a meccset kihagyó Kyle Lowry rutinja abban a bizonyos harmadik negyedben, hogy hamarabb tudják kitisztázni a játékukat. Szóljunk még a két csapat cseréjéről is, hiszen pár napja Norman Powell Torontóból Portlandbe, Gary Trent Jr. és Rodney Hood pedig Portlandből Torontóba költözött, így számukra mindenképpen különleges volt, hogy ilyen hamar találkoztak korábbi csapatukkal: Powell kezdőként 13 pontot szórt a Blazersnél, a túloldalon Hood jutott ugyaneddig a padról, míg Trent kezdőként hat egységnél állt meg.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 26/6, VanVleet 20/6, Anunoby 19/9
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 23/3, Lillard 22/6, Jones Jr. 16/3

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 126-102

Uralta a meccset a Denver. A hazaiak a szoros első negyed után a gázra léptek és onnantól nem adtak sok esélyt a Hawksnak, fizikálisan, keményen és gyorsan kosárlabdáztak, az Atlanta pedig ezúttal nem tudta tartani a lépést. A Nuggets szépen járatta a labdát és végül 30 gólpassz fölé jutott alig tíz labdavesztéssel, Nikola Jokicsék 54%-kal dobtak mezőnyből és 40% felett tripláztak, a lepattanózást pedig 49-31-re nyerték, közte a 15-2-es támadópattanózással - abszolút dominálni tudtak, úgyhogy nem is forgott veszélyben a sikerük. A nagyszünetre már megvolt a kétszámjegyű különbség és később is csak tovább szélesedett a szakadék, sőt, vezettek 33 ponttal is, a második félidőben már nem lehetett kérdés - emiatt végül csak Jamal Murray és Will Barton érte el a 30 perces határt, a többiek kaptak némi plusz pihenőt. Egyénileg senkitől nem kellett extra, viszont emeljük ki a most debütáló Aaron Gordont, aki rögtön bekerült a kezdőbe és 21 perc alatt 13 pontig jutott 6/9 jó dobással - ő nagyon lelkes volt a meccs után az új csapatát illetően, szerinte a határ itt a csillagos ég...

Nem volt válasza a Hawksnak. Nate McMillan, a vendégek vezetőedzője szerint az első negyedben sok fújás ott maradt a játékvezetőkben, a csapata pedig nem alkalmazkodott elég gyorsan a felfogáshoz és igazából végig alul volt ezen a találkozón. Az első félidőben sem volt érdemi válaszuk, aztán a fordulás után főleg elúszott nekik a meccs és csalódást keltő teljesítményt nyújtottak - Trae Young szerint nem erre számítottak, bár tudták, hogy ez a Denver most nagyon mély és nagyon minőségi kerettel rendelkezik. A legutóbbi szép győzelmük és az edzőváltás óta futott jó formájuk után most nem osztottak nekik lapot, meglátjuk, hogy a Suns ellen, nagyon hasonló helyzetben tudnak-e javítani.

A Nuggets legjobb dobói: Green 20/9, Murray 17/3, Jokics 16/3
A Hawks legjobb dobói: Young 21/9, Gallinari 14/3, Collins 11/3

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 96-93

Kiszenvedte a Lakers. Muszáj volt valahogy megnyernie ezt a mérkőzést a LeBron Jamest és Anthony Davist továbbra is nélkülöző Los Angelesnek, ezt pedig nagy szenvedés árán, de valahogy meg is oldotta Frank Vogel alakulata. Támadásban most is nagyon harmatos volt a társaság, iszonyatos mennyiségű jó dobást rontottak el az arany-lilák és a liga talán leggyengébb keretével bíró Orlando ellen még égtek is a záró etap közepén, ám ott Dennis Schröder és Kyle Kuzma kosaraira építve egy 12-1-gyel sikerült fordítaniuk és ezzel megnyerniük a mérkőzést. Vogel nem volt elégedetlen, szerinte a támadójátékuk valóban pocsék volt, de a védekezésük megnyerte nekik a meccset és ez a fontos, erre kell alapozniuk a folytatásban is - a végén egyébként Otto Porter Jr. még dobhatott az egyenlítésért, de a triplája kimaradt, így vereséget szenvedett a Magic. Ez önmagában nem meglepetés, az viszont az, hogy ilyen jól tartotta magát ismét Steve Clifford legénysége, ugyanis ezzel a kerettel nem sokan várnának tőlük ilyen stabilitást - igaz, most már Porter, RJ Hampton és Wendell Carter Jr. is debütált a csapatban, velük bővült a rotáció. Mindenesetre a Lakers valahogy érvényesíteni tudta a papírformát és egy nagyon rossz dobóformát, de kemény védekezést hozó meccsen kiharcolta a győzelmet, következőleg viszont ennél sokkal-sokkal több kellene, hogy legyen esélye a Milwaukee ellen. 

A Lakers legjobb dobói: Schröder 24/3, Kuzma 21/15, Harrell 18
A Magic legjobb dobói: Bacon 26/6, Okeke 14/9, Bamba 11/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus