Sixers-Bucks rangadó, Dallasba látogat a Lakers

Egymás ellen javítana a Clippers és a Jazz, otthon játszik a Brooklyn, idegenben a Chicago. 

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 01:00

Ez lesz a kiemelt rangadó két olyan csapat között, amely egyaránt a bajnoki címet célozza meg, ráadásul tökéletesen egyforma mérleggel rendelkezik Kelet legszűkebb élmezőnyében. Egymás ellen eddig 1-1-re állnak idén, mindig az aktuális vendégcsapat nyert és az előző találkozójukat mindketten elvesztették: a Sixers a Suns elleni rangadót nem tudta behúzni, a Bucks pedig 25 ponttal égett meg a Memphis ellen. Örömhír, hogy komoly sérült egyik oldalon sincs, minden fontos játékos bevethető, így megnézhetjük az Embiid-Giannis MVP-párharcot, a Harden-Holiday csatát és azt is, hogy Middletonra milyen megoldásuk van Thybulle-éknak. Mindkét fél tud nagyon jól védekezni és nagyon jól támadni, a Milwaukee jobban "kész van", a Sixers még inkább csak keresi a játékát - meglátjuk, hogy mire mennek egymással. 

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

A Bulls back-to-backet vív a New Yorkban elszenvedett vereség után, míg a Wizards pihentebb, otthon van és az előző két meccsét megnyerte - ugyan a szezonja már elúszott, de tét nélkül okoz kellemetlenségeket, a Detroitot és a Golden State-et győzte le. Alapvetően jobb csapat a Chicago, de a védekezés mindig kérdés DeRozanéknál és a back-to-back második felén különösen az, idegenben csak 17-22-re állnak és összességében egyáltalán nincsenek jó formában, meglátjuk, hogy így mennyire tudnak a Washington fölé nőni. A hazaiaknál Kuzma hiányzik majd a fontosabb játékosok közül, azt pedig említsük még meg, hogy a felek eddig két pontzáporos meccset vívtak egymással, amelyet mindkétszer a Bulls nyert meg. 

 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 01:30

Kötelező meccs a Brooklyn számára, Duranték legutóbb otthon kaptak ki a Charlotte-tól, de most már hazai pályán is számíthatnak Irvingre, igazából nincs mire mutogatni, el kell indulni felfelé - nincsenek is rossz formában és nagyon kell is nekik a győzelem, hogy ott legyenek a playoffban. A Pistons nyilván alsóházi csapat, amely elvétve nyer meccset, de Cunninghamék mostanában kifejezetten jól védekeztek több alkalommal is, a vereségeik is szorosra sikerültek, úgyhogy valószínűleg most is megnehezítik majd ellenfelük dolgát. Fontos hiányzó nem lesz a Netsnél, úgyhogy nincs mire várni, hozni kell a győzelmet. 

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 01:30

Nagyon nehéz helyzetben van a Lakers, amely már csak fél meccsel előzi meg a Spurst, ha most is kikap, akkor holtversenybe kerül a nyugati 10-11. helyen, ami egyáltalán nem mindegy, hiszen ha a vonal alá csúszik, akkor lemarad még a playinről is. LeBron James viszont sérült, a bokájával és a térdével is bajlódik, a játéka így a hivatalos tájékoztatás szerint "valószínűtlen", jó eséllyel nélküle kellene bravúrt csinálnia az erre általában alkalmatlan Los Angelesnek. A Dallas ellenben lendületben van, legutóbb megnyerte a Jazz elleni ki-ki meccset, így már negyedik Nyugaton, de most is győznie kell ahhoz, hogy ezt megtartsa, ráadásul a komoly gödörben lévő GSW is csak másfél meccsel van előrébb, úgyhogy a harmadik kiemelés is elérhető Doncicék számára. Az esélyek egyértelműen mellettük szólnak, főleg otthon, nekik nincs számottevő hiányzójuk, jelen helyzetben blama lenne, ha nem élnének az eséllyel. 

 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, mert mindkettő komoly gödörbe került: a Jazz négy, a Clippers öt vereséget szenvedett zsinórban, előbbi elbukta a negyedik helyét és az ötödik is veszélyben van, utóbbi viszont háborítatlanul nyolcadik Nyugaton így is, úgy is. Ez a motiválatlanság minden bizonnyal benen van a LAC elmúlt mérkőzéseiben, most viszont három teljes napot pihenhetett, otthon játszhat, nincs komoly sérültje, volt idő rendezni a sorokat és fejben letisztázni a dolgokat - közben a Jazznél Bogdanovic, Gobert és Whiteside is sérült, kérdéses a játékuk, egyelőre nem tudni, hogy melyikük lehet ott a parketten. A Jazz jobb csapat, de jelen pillanatban kiszámíthatatlan, hogy mi történik majd - eddigi két egymás elleni meccsüket egyébként simán nyerték Mitchellék.

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus