Sixers-Mavs rangadóval indul a 12 meccses NBA-játéknap

Többek között lesz egy Suns-Bulls derbi is - mutatjuk a felvezetőt. 

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 00:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két kiváló csapat között úgy, hogy mindkettő jó formában van - a Dallas különösen, a Sixers játéka azért akadozik mostanában. Ezzel együtt az Embiid-Harden-Maxey-Harris sor így is brutális dolgokra képes támadásban és matchup-szinten sem biztos, hogy kedvez ez a Dallasnak, meglátjuk, hogy az egyébként abszolút ligaelit védekezésre képes texasiak mire mennek most. A vendégek sorozatban két rangadót nyertek Keleten, előbb Bostonban, majd Brooklynban győztek Spencer Dinwiddie dudaszós hármasával, mindkétszer hátrányból tudtak visszajönni, úgyhogy sosem lehet őket leírni és természetesen most is jó esélyeik lehetnek a sikerre. Idei első meccsükön otthon egyébként le is győzték a Phillyt, amely otthon valamiért bizonytalanabb ebben a szezonban, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek - hogyan alakul a Harden-Doncic csata vagy hogy lesz-e válasza a Mavsnek Embiidre. Zárójel: a centernek fáj a háta és jelenleg nem is biztos a pályára lépése. 

 

New York Knicks - Washington Wizards 00:30

A Knicks jobb passzban van, sorozatban hármat nyert, aztán volt két szoros veresége, legutóbb pedig lesimázta a Portlandet, a hazai pálya is mellette szól, úgyhogy egész jó esélyekkel várhatja a mérkőzést. A Wizards sorozatban ötöt bukott, az utóbbi négy meccsén egyaránt 120 pont felett kapott, teljességgel elvesztette a fonalat hátul, ez pedig a New York ellen sem fog beleférni, ha nem tudják összeszedni magukat Kuzmáék. Porzingis korábbi csapata ellen léphet pályára, de jelenleg a Knicks mindenképpen masszívabb és motiváltabb csapat benyomását kelti, ráadásul a Wizards még Randle-ék előtt van, ha akarnak harcolni a playinért, akkor nem hibázhatnak. 

 

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 00:30

A csapatok négy napja találkoztak Los Angelesben és akkor elég simán nyert a Raptors, az erőviszonyok pedig most is azt diktálják, hogy toronymagas favoritok a kanadaiak. Siakamék a keleti 6. helyért és az egyenes ági playoffért mennek, otthon vannak, sorozatban öt győzelem után léphetnek pályára, míg a Lakers tragikus, esetenként tragikomikus teljesítményeket hoz meccsről meccsre. Semmilyen érv nem szól amellett, hogy ez most megváltozik, továbbra is az a helyzet, hogy ha LeBron James 50 pont körül dob, akkor lehet esélyük, egyébként a játék minden elemében előrébb tart a Toronto. 

 

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 00:30

A Hawks három győzelem után legutóbb kikapott Charlotte-ban, amikor Trae Young pocsék napot fogott ki, ráadásul ismét elvesztették John Collinst, úgyhogy a kisebb felemelkedés után megint támadhat némi aggodalom a csapatnál. A Memphis az előző négy találkozóját behúzta, egyszer sem dobott 118 pont alatt, ráadásul két teljes napot készülhetett erre a derbire, úgyhogy pihenten, frissen léphet pályára. Alapvetően látványos, pontgazdag mérkőzésre számíthatunk, a Young-Morant csata szikrázó küzdelmet és rengeteg szép megoldást ígér, de alapvetően a csapatok is így játszanak - a Memphis előrébb tart, de a Hawks lesz otthon, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

 

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 00:30

Ez kötelező meccs a Nets számára, a Portland kicsit megrázta magát mostanában, de a Knicks ellen legutóbb ismét kapitulált és reálisan nézve nem sok NBA-csapat ellen lehet keresnivalója. A Brooklyn viszont összekapta magát, egy győzelmi széria után legutóbb a Dallas ellen is csak balszerencsével kapott ki b2b, Kyrie Irving nélkül, úgyhogy sikerült kimozognia a korábbi hullámvölgyet. Irving és Aldridge most sem játszhat, Curry viszont a tervek szerint igen, ő lehet a plusz segítség Durant számára, de akárhogyan is állnak ki, a Blazers ellen nem hibázhatnak, ha előrébb akarnak még keveredni. 

 

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 00:30

A Cavs négyből hármat bukott, de mindhárom vereség egy jó keleti csapat ellen született, legutóbb a Sixerst is sokáig fogta a gárda, meglátjuk, hogy a Denver ellen mire lesz képes. A Nuggets két vereség után két idegenbeli győzelemmel javított és a Phillyt is legyőzte, a 22-15-ös mérlege azt mutatja, hogy vendégként is képes bármire, ráadásul összességében most már hosszú hetek óta stabil, kiegyensúlyozott játékkal halad előre egy-egy döccenőt leszámítva. Jelenleg abszolút jobb csapatnak számítanak Jokicsék, a regnáló MVP ellen nehéz dolga lesz Evan Mobley-nak, a megszokott keret rendelkezésre áll a Nuggetsnél, úgyhogy elvileg minden adott a sikerhez. A Clevelandnek feltétlenül javulnia kell elöl és az elmúlt két meccs alapján hátul is és bár Darius Garlandtól sok nagy teljesítményt láttunk már, most nem ő lesz a legjobb játékos a pályán...

 

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 01:00

A Heat nagyon döcög mostanában még hazai pályán is, belenézett több vereségbe és amikor nyert, akkor sem játszott igazán jól, ráadásul Jimmy Butler megsérült - tegnap nem edzett, hivatalosan kérdéses a játéka, ahogy PJ Tuckernek és Caleb Martinnak is. Ettől függetlenül hazai pályán a Thunder azért verni kellene, ha meg akarja őrizni a keleti első helyét Erik Spoelstra alakulata. Az OKC zsinórban hétszer kapott ki, nagyon régen nem szorított be senkit 120 pont alá, úgyhogy borzasztóan védekezik, ráadásul sok a sérültje, már Shai Gilgeous-Alexander játéka sem biztos. Egy szó, mint száz: Butlerrel vagy nélküle, de ez most kötelező feladat a Heat számára. 

 

Houston Rockets - Indiana Pacers 01:00

Tét nélküli alsóházi derbi, egyik csapat számára sincs már semmilyen cél azon felül, hogy jól érezzék magukat a játékosok - a "just for fun" életérzést tapintható a Houstonon és az Indianán is, így ez a meccs is erről szólhat. A várakozások szerint sok pontot, nagy iramot, nulla védekezést és keménységet, de szoros összecsapást láthatunk majd, hogy ki fog nyerni, azt az aktuális dobóforma döntheti el - mindkét félben elég tűzerő van ahhoz, hogy dobópárbajt nyerjen, meglátjuk, hogy ki fog ki jobb napot. 

 

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 01:30

A nyugati 10-11. helyezettről beszélünk, a Pels jelenleg másfél meccsel van a Spurs előtt, így kulcsfontosságú lenne McCollumék számára, hogy legyőzzék legközelebbi riválisukat és megerősítsék helyüket a playinben. Jósolni nehéz, mert Brandon Ingram valószínűleg nem léphet pályára a vendégeknél, és nélküle azért "sebezhető" a New Orleans, míg a Spurs legutóbb nagy nehezen legyűrte az OKC-t és nyert egy meccset, de igazán stabilnak, meggyőzőnek egyik felet sem mondanánk. Idén egyébként oda-vissza nyert eddig a San Antonio és otthon most is lehet keresnivalója, a Pels sincs jó formában, de a várakozás mégis az, hogy a NOP jobb csapat és inkább Valanciunasék jutnak majd playinbe.

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 02:00

Ez jó meccs lehet, ahol az a kérdés, hogy a Clippers rendezi-e a sorait - négyből hármat bukott a korábbi jobb forma után, támadásban akadozott mostanában a gépezet, pedig ennél több van Morrisékban. A Jazz is elég hullámzó volt az elmúlt időszakban, de legutóbb Donovan Mitchell extrájával megverte a Chicagót és most otthon magabiztosabban léphet pályára, de Bogdanovicra még mindig nem számíthat és nagyobb baj, hogy Mitchellre sem - a dobógép meghúzódott és már be is jelentették, hogy nem fog játszani. Így rögtön megérezheti a vérszagot a Los Angeles, ha Zubac tud valamit kezdeni Gobert-rel, Jackson pedig Conley-val, akkor lebonthatják a playmakingben így eléggé visszaeső Jazzt. 

 

Sacramento Kings - Boston Celtics 03:00

Kötelező meccs a Boston számára, a liga talán legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, amely sorra győzi le ellenfeleit, hozza az ilyen kötelezőket, nyeri a rangadókat, szenzációsan védekezik és nincs is komoly sérültje - sőt igazából mindenki bevethető lesz most, úgyhogy nem hibázhatnak. A Kings egy támadásban potens, de összességében szedett-vedettnek tűnő társaság, amely négy meccsre van a playintől, de egyszerűen nincs azon a szinten, hogy ez reális legyen számára. A Fox-Sabonis páros okozhat meglepetéseket, de ez a mérkőzés csak a Celticsen múlik, ha megfelelő intenzitással játszanak Tatumék, akkor minden mellettük szók és nem a 13-ból tízet bukó Sacto mellett. 

 

Phoenix Suns - Chicago Bulls 03:00

Végül lesz még egy rangadó a ligaelső Suns és a keleti élcsapatnak számító Bulls között. A Chicago nincs túl jó formában, védekezésben továbbra sem tudja rendezni sorait Billy Donovan együttese, úgyhogy két győzelem után újabb két vereség következett és a problémáik egyelőre nem akarnak megoldódni. A Phoenix viszont jó passzban van és főleg támadásban eredményes, ami nem jó hír LaVine-ék számára: az előző három meccsen 140, 131 és 129 pontokat dobált a listavezető, most is élvezheti a hazai közönség támogatását, úgyhogy jó helyzetben léphet pályára. Vannak ugyan sérültjeik Bookeréknek, Paul és Johnson biztosan nem játszik, Crowder elérhetsége is kérdéses és Payne sem 100%-os, de ha működik a rendszerük és a Bulls nem nehezíti meg a dolgukat, akkor így is elegen vannak - a vendégeknél egyébként Ball továbbra sem bevethető. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus