Sixers-Nets és Bucks-Nuggets rangadót is rendeznek hajnalban

Két kiemelt meccs és összesen tíz találkozó vár ránk a következő NBA-játéknapon, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előtte.

Orlando Magic - Indiana Pacers 01:00

A Pacers back-to-backet játszik a Chicago elleni találkozó után, míg a Magic pihentebben léphet pályára, ráadásul otthon - úgy, hogy legutóbb sorozatban harmadszor is megverte a ligaelső Bostont, így jó esélyekkel várhatja a találkozót. Az Indy fáradtabb, de a Bulls ellen váratlanul jól játszott, és zsinórban hét vereség után újra győzni tudott, úgyhogy kíváncsian várjuk a folytatást, és hogy b2b mennyi marad ebből a lendületből, főleg idegenben. Az Orlando persze annyira nem stabil, hogy esélyesként kezelhessük, de jelen állapotában mindene adott a sikerhez, főleg hazai pályán.

 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 01:30

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, a csapatok között egyetlen mérkőzés a távolság a Sixers javára, de a vereségsorozat után két győzelemmel a Nets is összeszedte magát - Kevin Durant ugyan még nincs, de Kyrie Irving két extra teljesítménye elég volt ahhoz, hogy rendezze a sorait a társaság. A Philly viszont még jobb formában van, az előző öt mérkőzését zsinórban megnyerte, méghozzá úgy, hogy az egy ötmeccses nyugati túra volt, amelynek végén a konferencia harmadik helyén álló Kings otthonában nyert a gárda Joel Embiid és James Harden nélkül. Az nyilván most is kulcskérdés, hogy mi lesz a két szupersztárral, ha ezúttal sem tudnak pályára lépni, akkor bőven lehet esélye a Brooklynnak - Harden játéka elvileg erősen valószínű, Embiidé viszont kérdéses. Alapvetően két remekül védekező csapatról van szó, de tartalékosan nem biztos, hogy tudják ezt hozni, meglátjuk, hogy mi érvényesül a Sixers meglehetősen erős hazai pályájából. 

 

Houston Rockets - Washington Wizards 02:00

A Rockets legutóbb sorozatban 13 vereség után tudott nyerni, legyőzte a Minnesotát Jalen Green karriercsúcsával, de kérdés, hogy ebből mi marad meg, mert nem véletlenül ligautolsó a társaság. A Wizards az előző két mérkőzését megnyerte, és bár elvesztette Kristaps Porzingist, de alapvetően nincs rossz passzban, meglátjuk, hogy Rui Hachimura elcserélése mit eredményez, illetve hogy Kendrick Nunn mikor kapcsolódhat majd be a munkába. Alapvetően idegenben is esélyesebbek a fővárosiak, jobb a keretük és vannak céljaik, hiszen nincsenek messze a playintől, de a Rockets legutóbb is megmutatta, hogy esetenként elsülhet az ágyú, és olyankor bármi elképzelhető - Sengün biztos pont, a hátvédek dobóformája változó...

 

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 02:00

Ez lesz a másik kiemelt rangadó a keleti harmadik és a nyugati listavezető között, itt is kifejezetten jó mérkőzésre számíthatunk, bár a Nuggets back-to-back lép pályára - előző este New Orleansban izzadta ki a győzelmet egy remek első, és egy borzasztó második félidő után. Nikola Jokics visszatért, de még nem 100%-os, Michael Porter Jr. pedig továbbra is sérült, ő azt a meccset is kihagyta, és könnyen lehet, hogy most sem áll majd rendelkezésre. A Bucksnál legutóbb Antetokounmpo és Middleton is visszatért, most Portist leszámítva teljes kerettel állhat ki a vendéglátó, így pihentebben, hazai pályán jó esélyei lesznek, de támadásban egyértelműen gördülékenyebb volt eddig a Nuggets, és az utóbbi hetek formáját tekintve is a vendégek felé billen a mérleg nyelve.

 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

Itt a Pelicans a b2b-es csapat, ráadásul a Nuggets elleni vereség elég fárasztóra sikerült előző nap, hiszen a simán elbukott első félidő után a másodikban nagyot hajrázott a gárda a bravúrért, ami végül nem jött össze. Ezzel már zsinórban ötödször kapott ki a társaság, és mivel az Ingram-Williamson párosra most sem számíthat, nincs jó helyzetben ezen a találkozón sem. A Wolves két győzelem után legutóbb megégett Houstonban, a kérdés az, hogy az akarat és a koncentráció mennyire lesz most meg a gárdánál, mert általában ez hiányzik, főleg akkor, amikor esélyesebb a társaság. Most idegenben elvileg megint benne lehet a pakliban a győzelmük, pihentebbek, egészségesebbek, és bár Towns továbbra sem játszhat, de a Russell-Edwards-Gobert trió is elég lehet a sikerhez - ha kellően odafigyelnek és felszívják magukat a párharcra.

 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 02:00

Az OKC két napot pihenhetett a Denver legyőzése óta, míg az Atlanta a korábbi jó széria után zsinórban két elrontott és elvesztett mérkőzés után érkezik meg erre a találkozóra, így az aktuális formát is figyelembe véve már-már esélyesebbnek számítanak a hazaiak. A vendégeknél Hunter és Okongwu játéka is erősen kérdéses, a Thundernél viszont elvileg minden fontos játékos bevethető, náluk nem lesz hiányzó, 14-9-re állnak otthon, remek időszakukat élik, a védekezésük is javul, és támadásban is egyre tisztábbak a szerepek - kíváncsian várjuk, hogy ezt képesek-e állandósítani, és mivel a playinért is harcban vannak, így nagyon kell is nekik a győzelem.

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 04:00

Mindkét csapat rossz passzban van és mindkettőnek nagyon fontos lenne a javítás, a Grizzlies a nagy sikerszéria óta zsinórban három meccset bukott és leszakadt a Denvertől, míg a GSW hiába kapta vissza az alapembereit a sérüléshullám után, így sem tudott elindulni felfelé. Hazai pályán eddig megbízható volt a Warriors, de mostanában már ez sem feltétlenül igaz, a védekezés továbbra is átjáróház, a Memphisszel viszont nincs jó viszonyban a gárda, a tavalyi PO-párharc melltet az oda-vissza beszólogatás is ment a felek között. Így most a motivációval aligha lesz gond Curryéknél, saját csarnokukban most is képesek a kiugró teljesítményre, fontos sérültjük nincs, míg a gödörben lévő Grizzliesnél még hetekig nem játszhat Steven Adams - igaz, Ja Morant már visszatérhet. Színvonalas és izgalmas találkozóra van kilátás, ahol az utóbbi mérkőzésekhez képest mindkét csapattól felülteljesítést várhatunk a presztízs miatt.

 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 04:00

A Blazers három vereség után legutóbb 147 pontot dobott a Spursnek és fontos hazai győzelmet aratott, míg a Jazz négyből hármat nyert, és továbbra is ott van a playoff-harcban, bár idegenben csak 9-16-ot hozott eddig, inkább otthon bizonyult veszélyesebbnek. Az erőviszonyokat viszont nehéz olvasni, mert a Portland rendkívül ingadozó, bizonyos napokon elsül Lillardék keze, néha nagy előnyt adnak le, néha értékelhetetlen védekezést mutatnak be - ez most azért aligha fog beleférni, mert ha a könnyed pontszerzés a feladat, arra a Jazz is kapható. A felek riválisok, jelenleg másfél meccs a Utah előnye, így nagyon fontos lenne főleg a Blazers számára, hogy győzzön - egymással 1-1-re állnak eddig idén, érdekes módon mindkétszer az aktuális vendégcsapat tudott nyerni.

 

Sacramento Kings - Toronto Raptors 04:00

A nyugati harmadik Kings legutóbb a Memphis szétszedésével bizonyította, hogy egyre komolyabban kell vele számolni, az előző nyolc meccséből a Sixers ellenit vesztette el két ponttal, most is segíti a hazai pálya, úgyhogy magabiztosan állhat ki. A Raptors nincs túl jó formában, bár legutóbb megverte a New Yorkot, előtte pedig szorongatta a Bostont, de így is bőven 50% alatt áll, idegenben pedig csak 6-15 a mérlege, vendégként kategóriákkal gyengébb eddig, mint saját csarnokában. Ehhez jön Anunoby sérülése, aki lehet, hogy most sem tud pályára lépni (egyszer már elérhetővé vált, majd ismét kérdésesre romlott a státusza), így összességében az esélyes egyértelműen a Kings, jelenleg bravúr lenne a Torontótól a győzelem,

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 04:30

A Lakers back-to-back lép pályára a Clippers elleni vereség után, de a nagy hír az, hogy állítólag ezen a mérkőzésen visszatérhet Anthony Davis. A magasember másfél hónap kihagyás után lehet ott újra a parketten, de az ESPN szerint 20-24 perces limiten lesz egyelőre, meglátjuk, hogy az egyébként erősen szenvedő alsóházi gárdán ez mennyit tud segíteni úgy, hogy James előző este is kihajtotta magát és 46 pontot dobott. A Spurs ellen viszont papíron még így is nyerniük kellene, a SAS még náluk is rosszabb, és bár támadni tud, ha hagyják, de védekezni nem igazán - az előző öt meccséből négyszer is 130 pont felett kapott, az egy kivételt viszont megnyerte a Brooklyn ellen, ezzel jelezte, hogy jobb napjain benne van a bravúr. A fáradt Lakers legyőzése mondjuk annyira nem lenne nagy bravúr jelenleg még akkor sem, ha természetesen minden hazai sikert vár.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus