SL, Las Vegas, 10. nap: Lakers-Blazers döntőt rendeznek

Ma hajnalban megrendezték a Las Vegas-i nyári ligás torna elődöntőit - a Portland az utolsó negyedben lépett meg a Memphistől, a Lakers pedig majdnem elszórakozta 26 pontos előnyét a Dallas ellen, de csak majdnem, Lonzo Ball viszont megsérült.

Las Vegas, 10. nap

Portland TrailBlazers - Memphis Grizzlies 87-82

A Memphis az első negyed végén és a második elején több mint 10 pontos előnyre tett szert, de ezt a Portland a harmadik felvonás első felében eltüntette, a Blazers pedig a negyedik negyed elején magához ragadta a kezdeményezést, majdnem végig vezettek ebben a periódusban, és az utolsó 8 percben csak ők álltak jobban. A győztesnél Jarnell Stokes (22 pont, 15 pattanó, 3 gólpassz) megint nagyon masszív dupla-duplát hozott, Caleb Swanigan (15 pont, 7/19 mezőny, 1/3 büntető, 11 pattanó) viszont a dupla-dupla ellenére is rengeteget hibázott - mellettük Jorge Gutierrez (16 pont, 8 gólpassz, 5-5 pattanó és eladott ladba) volt még kiemelhető, a nyári liga korábbi részében megsérülő Zach Collins most sem lépett pályára.

A túloldalon a padról az idei második körös Dillon Brooks (16 pont, 4-4 pattanó és gólpassz), illetve Vince Hunter (14 pont, 4 pattanó, 3 szerzett labda) voltak a legjobbak, a kezdők közül a két korábbi első körös, Jarell Martin (12 pont, 3 pattanó) és Deyonta Davis (10 pont, 7 pattanó) is hasznosan kosaraztak, ahogy a korábbi második körös Rade Zagorac (7 pont, 5 pattanó, 4 szerzett labda) is, a két nagycsapatban is érdekelt hátvéd, Wayne Selden Jr. (13 pont, 5/13 mezőny, 3/6 büntető, 4 gólpassz) és Wade Baldwin IV (6 pont, 3 eladott labda) viszont nem váltották meg a világot.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 108-98

A Lakers az első félidőben lemosta a pályáról a Mavst, 26 ponttal is vezetettek az aranysárga-lilák, aztán viszont az addig kiválóan játszó Lonzo Ball (16 pont, 4 pattanó, 10 gólpassz) megsérült, a Mavs pedig bő két perccel a vége előtt visszajött egyetlen pontra (96-95). Innen feljebb azonban már nem tudtak lépni, nyert a Lakers, amelynél Ballnak a vádlija húzott meg - elvileg nem súlyos a dolog, és megpróbál játszani az irányító a ma éjszakai döntőben is. Mellette Kyle Kuzma (24 pont, 5/7 tripla, 5 pattanó) megint nagyon jó volt, Vander Blue (17 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz, 4 eladott labda) is, Matt Thomas (20 pont, 6/7 tripla, 7 eladott labda) sok eladott labdája mellett egészen pazarul dobott, és ezúttal Ivica Zubacot (12 pont, 7 pattanó, 2 blokk) is jobban észre lehetett venni.

A túloldalon Dennis Smith Jr. (21 pont, 3 pattanó, 6 gólpassz) villogott leginkább, Yogi Ferrellnek (15 pont, 6/19 mezőny, 5 gólpassz) nem is a dobás, inkább a befejezések nem mentek annyira, Dorian Finney-Smith (13 pont, 4/14 mezőny, 7 pattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) sokoldalúan játszott legalább, Brandon Ashley (17 perc, 13 pont) és Nicolas Brussino (11 pont, 5 pattanó) hozták magukat, a padról pedig a már leigazolt Johnathan Motley (9 pont, 1/4 büntető, 9 pattanó) egészen hasznosan kosarazott a büntetőket leszámítva, de ez most kevés volt az újfent parádés támadójátékot bemutató aranysárga-lilák ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus