Soha nem látott mennyiségű NBA-t hoz a karácsonyfa alá a Sport TV

Két keleti és három nyugati rangadót rendeznek kora estétől kezdve az NBA hagyományos karácsonyi játéknapján, ráadásul mind az ötöt követhetjük élőben a Sport TV-n. Lesz Celtics-Bucks és Nuggets-Suns rangadó is, de összecsap egymással LeBron James és Luka Doncic is – mutatjuk a karácsonyi programot.

 

New York Knicks – Philadelphia 76ers 18:00 (Sport 1)

A karácsonyi játéknap rögtön egy magas színvonalú, kiegyenlített derbivel kezdődhet, melyet a Keleti Konferencia két playoff-helyen lévő csapata vív egymással. A New York nemrég egy lehengerlő győzelmi széria végére ért, zsinórban nyolc siker után először a Raptors, majd a Bulls ellen kapott ki, ráadásul különösen fájó, hogy utóbbi ellen DeRozan utolsó pillanatos tempója révén. Az otthon egyelőre negatív mérleggel szereplő Knicksnél Obi Toppin kivételével mindenki bevethető, ráadásul remek formában vannak a sztárok is, Barrett az elmúlt mérkőzésen például 44 pontos karriercsúcsig jutott. Így sem lesz azonban könnyű dolguk a New York-iaknak, hiszen szép csendben a Sixers a liga egyik legjobb formában lévő csapata lett, egymás után hét győzelemnél járnak most, és egyértelműen szezonbeli legjobb kosárlabdáját játssza a csapat. Embiidék egy hétmeccses hazai menet után indulnak el egy öt találkozóból álló idegenbeli túrára, ennek első állomása lesz ez a mérkőzés. Tyrese Maxey továbbra sem bevethető, de az Embiid-Harden duó remekül működik az utóbbi időben: a Clippers elleni legutóbbi győzelmük során a center 44 ponttal, míg az irányító egy 20-11-21-es tripla-duplával vétette észre magát, gólpasszokból ráadásul karriercsúcsot is döntött az egyébként is remek szervezőnek számító James Harden. Az aktuális formákat tekintve talán a vendégek felé billen el a mérleg nyelve, de a Sixers sztárduójához hasonlóan a Barrett-Randle-Brunson trió is képes lehet átjátszani az ellenfél védelmét – szükség is lesz az extrájukra, ugyanis a Philly a liga második legjobban védekező csapa.

 

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 20:30 (Sport 1)

Ez a találkozó főleg a két szupersztárról fog szólni, LeBron James és Luka Doncic több remek meccset vívott már egymással. A Dallas két győzelemből érkezik meg a karácsonyi játéknapra, összességében ötből három sikert számlál, ezzel már 50% fölé kúszott, de még mindig csak a playin-helyek egyikét foglalja el. Jason Kidd csapatánál elég vaskos a sérültlista, Kemba Walker mellett Dorian Finney-Smith, Josh Green és Maxi Kleber sem játszhat ma este. A Lakers védekezése Davis kiesésével nagyon mélyre süllyedt, Jamesék az elmúlt három meccsüket kivétel nélkül elvesztették, ráadásul mindig 130 pont fölött is kaptak, legutóbb elszenvedték a szezon talán legfájóbb vereségét is a ligautolsók között szereplő Charlotte-tól. A mérkőzés esélyesei természetesen az otthon 12-5-ös mérleggel álló hazaiak, főleg úgy, hogy a Lakers csak 5-11-gyel áll idegenben. Érdekesség, hogy legutóbb két éve karácsonykor is összecsapott a két fél, akkor a Los Angeles-iek örülhettek, bár tény, hogy az akkor egy másik Lakers volt...

 

Boston Celtics- Milwaukee Bucks 23:00 (Sport 1)

Ez a Keleti Konferencia listavezetőinek rangadója lesz, sokan a konferenciadöntő párosítását is látják benne, bár most egyik csapatról sem mondhatjuk, hogy csúcsformában lenne. A Bostontól hosszú idő után éppen a Bucks vette el a keleti első helyet, most azonban fél meccsel megint Giannisék előtt járnak a kelták. A hazaiak az elmúlt öt meccsükből csak kettőt nyertek meg, ebben az időszakban különösen fájóak volt az Orlando elleni oda-vissza vereségek, de legutóbb három egymást követő vereség után a Minnesotát sikerült legyőzniük Tatum és Brown vezetésével. A Bucks szintén csak két meccset tudott megnyerni a legutóbbi öt pályára lépéséből, ráadásul most zsinórban kétszer szenvedett vereséget két közvetlen riválisától: a Nets és a Cavs ellen is alulmaradt a csapat. Az idegenbeli túrát teljesítő vendégeknél Khris Middleton ismét sérüléssel bajlódik, az ő játéka ma is csak kétséges. A Bostonnál fontosabb sérült jelenleg nincs, a Wolves elleni meccset kihagyó Robert Williams III is visszatérhet a csapatba. Ez talán a karácsonyi forduló legnagyobb rangadója lesz, kérdés viszont, hogy a védekezésben harmadik Bucks ellen mire megy az a Tatum-Brown páros, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Boston toronymagasan vezesse a ligát támadásban.

 

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 02:00 (Sport 1)

A Grizzlies az egyik legjobb formában lévő csapat jelenleg, az elmúlt tíz meccséből nyolcat is behúzott, az OKC és a Denver elleni veresége után legutóbb a Phoenix Sunst győzte le a vártnál talán sokkal simábban. Azon a találkozón másfél hónap után újra játékra jelentkezett Desmond Bane, őt már nagyon várták vissza a memphisi szurkolók, így elméletileg az All-Star gála környékéig maródi Danny Green kivételével mindenki egészséges jelenleg a Maciknál. A túloldalon ez nem mondható el, a címvédőnél rengeteg a sérült, ráadásul fontos játékosok is akadnak köztük: bár eleinte mutatkozott rá esély, de végül Andrew Wiggins még ezt a meccset is kihagyja, Steph Curry januárig biztosan nem léphet pályára, Andre Iguodala továbbra is maródi, JaMychal Green a protokoll alatt van, de Draymond Green játéka is kérdéses. Bár nem ők a mérkőzés esélyesei, de az elmúlt öt találkozójából csak egyet megnyerő Warriors rendelkezik az egyik legjobb hazai mérleggel, saját otthonukban 12-2-vel állnak Curryék, viszont a formát és a rendelkezésre álló játékosokat figyelembe véve meglepődnénk, ha a Golden State ilyen foghíjas kerettel borítani tudná a papírformát Moranték ellen.

 

Denver Nuggets – Phoenix Suns 04:30 (Sport 1)

A karácsonyi program zárómérkőzésén a Nyugatot holtversenyben vezető Denver fogadja a mostanság igen hullámzóan teljesítő Phoenix csapatát. A Nuggets a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet is meg tudott nyerni, most zsinórban három sikernél tartanak és remek kosárlabdát szolgáltatnak a szurkolóknak meccsről meccsre, legutóbb például a kisebb hullámvölgybe érkező Portlandet győzték le. Nikola Jokics történelmi formában van, sorra hozza a tripla-dupla közeli meccseket, egyértelműen újra beszállt az MVP-címért zajló beszélgetésbe. Mike Malone csapata ráadásul szinte teljesen felépült, a Blazers ellen hosszabb kihagyás után már MPJ is visszatérhetett a kezdőbe, de Jeff Green a sérültlistára került, rajta kívül azonban az aktív rotációból mindenki bevethető a hazaiaknál. A Phoenix elmúlt néhány hete meglehetősen hektikusan alakult: azok után, hogy nyolcból hetet nyertek, Bookerék belenéztek egy ötmeccses nyeretlenségi szériába, amit három siker, majd most megint két vereség követett. Bár Devin Booker visszatérhet, olyan remek dobókat kell nélkülöznie Monty Williamsnek, mint Cam Johnson és Cam Payne. Éppen az ilyen helyzetekben lehetne hasznos kiegészítő tag Jae Crowder, de vele személyes okok miatt köztudottan nem számol a csapat, így viszont azért nem lesz könnyű túldobni a támadásban harmadik Denvert, bár a támadásban Jokicsékat megelőző két csapat egyike éppen a Phoenix, úgyhogy Booker visszatérése akár az x-faktort is jelentheti.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus