Sokasodnak a kérdőjelek a Clippers padja körül

Lefagyott a Clippers Kínában - megvan a Wolves első győzelme - Brooklynban nyert a Boston - remekelt a Detroit - nem vette komolyan a Spurs

 

 

Los Angeles Clippers – Charlotte Hornets 71-113

Lint ünnepelte a kínai közönség. Shanghajban természetesen a Hornets irányítója volt a sztár és ennek megfelelően indította a mérkőzést: ő szerezte a Charlotte első tíz pontját. Végül mindössze 16 percet töltött parketten, mégis leginkább róla marad emlékezetes a találkozó – mellette Jefferson és a dupla-duplázó Batum (14 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz) emelhető még ki. Az újonc Kaminsky nem játszott sokat és nem is alkotott maradandót, leszámítva a korábbi táncát a csarnokban…

Összeomlott a Clippers. Az első félidő után még csak három ponttal vezetett a Hornets, azonban a fordulást követően teljesen lefagytak Paulék: a teljes harmadik negyedben csak nyolc (!) egységet tudtak felírni a táblára és hasonlóan teljesítettek a záró etapban is. Ugyan itt már főleg a cserék játszottak, a Rivers-Crawford-Stephenson-Pierce-Smith ötöstől ennél többet várnánk – a csapat végül 17%-os triplamutatóval és 22 eladott labdával zárt. Egyedül a Paul-Griffin párost lehet dicsérni, utóbbi 14 lepattanót is megkaparintott – bár ketten együtt tíz labdát adtak el.

A Clippers legjobb dobói: Paul 17, Griffin 14, Smith 9
A Hornets legjobb dobói: Jefferson 17, Batum 14/3, Lin 13/9

Minnesota Timberwolves – Toronto Raptors 89-87

Anthony Bennettből még lehet valaki? A korábbi 1/1-es és korábbi Minny-játékos ordas nagy baklövésnek számít jelenleg, de a Raptors beruházott rá a nyáron és az előszezonban eddig kellemes meglepetés. Egyrészt védekezésben stabil, másrészt egyre jobban megtalálja a helyét támadásban is – ma a kezdőcsapatban kapott helyet és ezt három triplával, nyolc lepattanóval és három labdaszerzéssel hálálta meg. Lowry és Ross ezúttal nem játszott a Torontónál, de Valanciunas is csak 11 percet kapott, nem erőltette ezt a meccset a gárda.

Ki lesz a Wolves vezére? A másodéves Wiggins sem feltétlenül ideális még erre a szerepre, stabilan ő sem képes jól teljesíteni – a már csak tíz percekre hasznos Garnett, a szinte mindig sérült és dobni képtelen Rubio vagy az újonc Towns (19 perc alatt 12 pont, 6 pattanó, 3 blokk) sem a legjobb opció. Pontosan ezt láttuk ma is, bekerült a kezdőbe Prince, de a gárda élére senki nem tudott odaállni – végül a Jones-LaVine páros nyerte meg a meccset. Rengeteg a tehetség ebben a csapatban, kérdés, hogy ki tudja majd összefogni…

A Timberwolves legjobb dobói: Dieng 14/3, Prince 13/9, Towns 12, Jones 12/6
A Raptors legjobb dobói: Wright 11/3, Johnson 11/3, Powell 10, Biyombo 10, Bennett 10/9

Brooklyn Nets – Boston Celtics 105-109

Stevens jól keveri. Smart betegség, Bradley pedig pihentetés miatt nem lépett pályára, így Thomas és Turner alkotta a kezdő hátvédpárt – méghozzá parádésan, hiszen ketten együtt 27 pontot és 16 gólpasszt tettek a közösbe 25 perc alatt. Mellettük a végig aktív, két triplát is elsüllyesztő és szintén kezdőként pályára lépő Amir Johnson, valamint az újonc RJ Hunter emelhető ki – utóbbi 11 pontja mellé 4-4 lepattanót, gólpasszt és labdaszerzést is jegyzett.

Irányítógondok Brooklynban. Ezúttal nem Jack, hanem Larkin került be a kezdőbe, de ő sem tudta jól irányítani az együttest, 10 pontja mellett egyetlen gólpasszt osztott ki. Így is hasznosabb volt Jacknél, aki hét perc játék után kiütötte magát a meccsről: egy eladott labda után csúnyán leütközte Jerebkót, amiért flagrant 2-t kapott. Összességében Young és esetleg Bogdanovic jó játékát leszámítva sok köszönet nem volt ebben a meccsben a Nets számára, a hajrában kozmetikázták az eredményt.

A Nets legjobb dobói: Young 19, Lopez 12, Bogdanovic 11/3
A Celtics legjobb dobói: A. Johnson 19/6, Thomas 17/9, Olynyk 11/6, Crowder 11, Hunter 11/9

Chicago Bulls – Detroit Pistons 91-114

Marcus Morris négyes lesz? Ő testvérével ellentétben echte kiscsatár, de Ilyasova helyett már másodszor kezdett erőcsatárként – a török ma nem is lépett pályára. Morris 17 egységet rámolt be és bár a lepattanókban nem túl erős, Drummond pótolja ezt, hiszen a center ismét dupla-duplázott – mellettük a húsz egységet beszóró Reggie Jacksont, illetve a leindításoknál nagyon hasznos Bullockot érdemes kiemelni. Utóbbi 7/8-as mezőny és 3/4-es triplamutatóval jutott el 17 pontig, sokat segített abban, hogy 38-16-ra nyerjék az utolsó negyedet – a Pistons 24 egységet szerzett leindításokból.

Magas szerkezetben kezdett a Bulls. Noah és Gasol mellé Mirotic is bekerült az első csapatba, de így hárman 7/21-es mezőnymutatót, 21 pontot és 18 lepattanót tettek hozzá – tőlük mindenképpen több kellene. Ezzel együtt tartotta magát a hajráig a Chicago, Moore kezdő irányítóként kapott szerepet és élt is vele, de a padról Brooks és többé-kevésbé McDermott is hasznosan szállt be – a csapatból a már bemelegítést végző Rose, valamint Hinrich és Dunleavy is hiányzott.

A Bulls legjobb dobói: Moore 16, Brooks 13/3, McDermott 12/6
A Pistons legjobb dobói: Jackson 20/6, Morris 17/3, Bullock 17/9

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 100-86

Sefolosha visszatért. A tavaly lábtörést szenvedő játékos nyolc percet játszott csereként és hozzá is tett öt pontot, valamint három lepattanót – ő nagyon fontos szereplője lehet ennek az Atlantának, úgyhogy nagyon jó hír számukra, hogy vissza tudott térni. Tiago Splitter ugyan mezőnykosarat nem szerzett, de hat lepattanóval, három gólpasszal és egy szép sapkával ajándékozta meg volt csapatát, ugyanakkor a Hawks vezére természetesen a 19 pontos Jeff Teague volt ezúttal is.

Nagyon gyenge volt a Spurs. A 20 pontos Kawhi Leonardot (és Ginobilit) leszámítva szinte értékelhetetlen volt ma a San Antonio előadása, Aldridge nem játszott, helyette Bonner kezdett, de Tim Duncan csak 13 percet kapott – pedig David West is csak szenvedett a dobásokkal. Tizenhárman kaptak legalább tíz percet Popovich-tól és ez meg is látszott, a 32%-os mezőnymutató és a 4/20 tripla magáért beszél. Mondhatni, nem vette túl izgulósra a figurát a texasi csapat…

A Hawks legjobb dobói: Teague 19/6, Millsap 13/3, Korver 13/9
A Spurs legjobb dobói: Leonard 20/3, Ginobili 10/6, Parker 8, Thomas 8, Ndoye 8

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus