Summer League: a Jazz dominál otthon, nyert a Heat és a Lakers

A Heat török centere ismét villogott, Utah-ban pedig a hazaiak két csapata aratott magabiztos győzelmet a két "kis" nyári ligában. 

California Classic

Miami Heat - Golden State Warriors 94-87

Az előző nap után ismét kiemelkedett a mezőnyből a Heat török centere, Ömer Yurtseven, aki 25 perc alatt 25 pontot, 8 lepattanót és 3 blokkot tett a közösbe 9/17-es mezőnymutatóval és 2/4 triplával. Mellette a fixen az első kerethez tartozó Max Strus (27 pont, 5/11 tripla) villogott a Miami oldalán, a meccs nagyobb részében pedig vezetett is a floridai alakulat, volt tízpontos fórban is, majd bár a záró etapban fordított a Warriors, de a találkozót egy 18-9-cel zárta a Heat, így megszerezte a győzelmet. A gárdánál emeljük még ki Marcus Garrett játékát, aki 11 pontot, 10 lepattanót, 3 gólpasszt és 4 labdaszerzést tett a közösbe hátvédként.

A GSW oldalán is volt minek örülni, az 1/14-es Moses Moody 19 ponttal és 7 lepattanóval húzta a csapatát, Jonathan Kuminga 18 egységet termelt hasznos mezőnymunkával és Jeff Dowtin (13 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), illetve Gary Payton II (13 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) is kitett magáért.

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 84-74 

Három szoros negyed után az utolsóban dőlt el a mérkőzés, ugyan korábban 12 ponttal is vezetett már a Kings, de a Lakers 33-17-re nyerte a negyedik játékrészt és fordított - nagyrészt a kispadjának köszönhetően, amely 47-21-re verte a Kings cseréit. A csapatban már kifejezetten rutinosnak számító Devontae Cacok 13 ponttal és 6 lepattanóval lett a legeredményesebb, rajta kívül még Chaundee Brown Jr., Mac McClung és Vic Law is tíz pont fölé jutott, míg a Sactónál Louis King (19 pont, 6 lepattanó, 2 labdaszerzés) és Emmanuel Terry (16 pont, 8/9 mezőnyből, 9 lepattanó, ebből 5 támadó) emelhető ki - Davion Mitchell most gyenge volt (4/13 mezőnyből, 7 fault), Alex Antetokounmpo pedig 2 pontot és 1 lepattanót tett hozzá.

 

Utah Summer League

Utah Jazz Blue - San Antonio Spurs 78-54

A Jazz Kék csapata egy pokolian erős első félidővel döntötte el a találkozót, a második játékrészben 26 pont volt a legnagyobb különbség, nem nagyon volt kérdés. A derbi legjobbja az újonc hátvéd, MaCio Teague volt, aki a Jazznél 26 pontot termelt 9/18-as mezőnymutatóval és 3/6 triplával. Mellette DJ Funderburk is beszórt 12 pontot 4 lepattanóval. Malik Newman 9 egységet tett hozzá, de Kyle Fogg és Kyle Allman is meg-megvillant a Utah színeiben.

A Spursnél Devin Vassell (aki azért már nem idevaló...) 14 ponttal, 8 lepattanóval és 2 labdaszerzéssel jelentkezett, az elsőkörös újonc, Joshua Primo 11 pontot, 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 6 eladott labdát jegyzett, a második körben kihúzott Joe Wieskamp pedig 5 pontot és 6 lepattanót tudott hozzátenni.

 

Utah Jazz White - Memphis Grizzlies 94-75

A Utah másik csapata is dominált, sőt, a második félidőben már végig jelentős előnyben játszott, abszolút semmi esélyt sem adott a Memphisnek - 51%-kal céloztak a hazaiak a vendégek 36%-ával szemben, a festékben pedig 48-28 lett a "végeredmény". Leginkább Udoka Azubuike emelhető ki a maga 19 pontjával és 11 lepattanójával, ő volt a Jazz legjobbja, Trent Forest 10 pontot és 13 gólpasszt jegyzett 3 labdaszerzés mellett, de Jarrell Brantley is eljutott 19 pontig - a White kezdőjében mindenki elérte a tízpontos határt.

A Grizzliesnél Shaq Buchanan és Keaton Wallace is 17-17 pontot dobott, Ahmad Caver pedig 12 pontot és 7 gólpasszt tett hozzá.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus