Suns-Bucks rangadó, pályán a Nuggets és a Cavs is

Nyolc mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA-ben, íme a beharangozó. 

 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 00:00

Az esélyes egyértelműen a Cleveland, egészen más szinten mozognak és egészen más célokért küzdenek a csapatok, a vendégek dolgát az viszont nehezíti, hogy Mitchell és Allen sem áll rendelkezésre, nélkülük kell megoldani a kötelezőt. Ezzel együtt még kötelező marad a feladat, a Hornets a liga legaljához tartozik, szintén vannak fontos sérültjei (Ball és Martin minimum, bár Oubre Jr. elvileg játszhat), és az aktuális forma is a vendégek mellett szól, bár a Charlotte nemrég két győzelmet is behúzott. A felek egyébként két napja találkoztak ugyanitt, akkor 114-108-ra nyert a Cavs, most annál élesebbnek kell lennie a társaságnal, hogy kipipálja a mérkőzést.

 

Washington Wizards - Detroit Pistons 00:00

Itt a Washington az egyértelmű favorit, és természetesen nyerniük is kell a fővárosiaknak, hiszen a Detroit jelenleg a ligautolsó, de tegyük hozzá, hogy előző este éppen váratlanul jó játékkal verte meg az Indianát - viszont emiatt back-to-backet játszik a gárda, bár az is érdekes kérdés, hogy mekkora az esélye ennél a csapatnál a back-to-back sikernek. A Wizards nincs jó formában, az előző három mérkőzését elveszítette, viszont a playinért harcol, és a sereghajtó ellen nem hibázhat, főleg nem hazai pályán - bár Kuzma nem játszhat, de ez sem lehet kifogás. 

 

Toronto Raptors - Denver Nuggets 00:30

Mindkét csapat rossz formát fut, mindkét gárda három-három vereségből érkezik, ami főleg a Denvernél meglepő, hiszen az együttes a nyugati éllovas, méghozzá utcahosszal - még mindig ez a helyzet, de a hármas vereségszéria meglehetősen szokatlan. A Raptors egy rendkívül hosszú idegenbeli túra végéhez ért, meglehetősen fáradt és leharcolt, otthon viszont sokkal eredményesebb eddig, most is abban bízhat, hogy saját pályáján visszarázódhat a korábbi kerékvágásba. A Nuggets idegenben szintén jóval gyengébb, de most nagyon javítaniuk kellene Jokicséknak, és főleg a védekezésüket kell összekapni, az esett szét mostanában - nem biztos, hogy ezt a Raptors meg tudja büntetni, de az elmúlt meccsek játéka biztos, hogy kevés lesz most is a Denvertől. A vendégeknél Murray pályára lépése kérdéses, a hazaiaknál minden fontos játékos bevethető.

 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 01:00

"Hatpontos" meccs, mindkét csapat a nyugati playinbe kerülésért hajt, jelenleg tökéletes egálban állnak a 9-10. helyen, így kulcsfontosságú, hogy most ki tud nyerni - az egymás ellenijük eddig 2-1 a Lakers javára, legutóbb (egy hónapja) a LAL tudott nyerni. A Pelicansnél Ingram játéka most is kérdéses, a vendégeknél pedig James az, aki továbbra sem bevethető, a többiek viszont játszhatnak, és összességében nincsenek is rossz formában - egy jó széria után legutóbb ugyan kikaptak a Knickstől, de akkor sem játszottak rosszul, csak a dobásaik nem ültek. A Pels éppen legutóbb nyert, Trey Murphy III 41 pontjával verte meg a Portlandet, most otthon hasonlóban bízik, kérdés, hogy van-e még egy olyan támadójáték az együttesben - a Lakers stabilabbnak tűnik jelenleg, de meglátjuk, hogy ezt tudják-e érvényesíteni Anthony Davisék.

 

Oklahoma City Thunder - Brooklyn Nets 01:00

Ez a meccs is fontos mindkét csapat számára, az OKC a playinért hajt, a Nets pedig azért, hogy biztosítsa a playoffba jutását - jelenleg a Knicksszel holtversenyben ötödik-hatodik, és reálisan nézve már csak pár győzelem kell ahhoz, hogy biztosan ott legyen a keleti top hatban. A Brooklyn jobb csapat, Ben Simmonst leszámítva nincs sérültje, és jó formában is van, ötből négyet nyert, legutóbb Denvert is bevette, bár így már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett, úgyhogy nincs tökéletes állapotban. Ugyanakkor az OKC is jó passzban van, szintén ötből négyet nyert, otthon 20-15 a mérlege, és az eddigi egy, Nets elleni mérkőzését is megnyerte - most is szoros küzdelemre van kilátás, alapvetően jobb a Nets, de a Thunder képes lehet a bravúrra, főleg hogy nincs fontos sérültje. 

 

San Antonio Spurs - Orlando Magic 01:00

Alsóházi derbi, komoly tét már egyik csapat számára sincs, reálisan nézve a Magic szezonja is véget ért már, nincs valós esélye a playinbe jutásra. Ettől még egyértelmű, hogy a vendégeké a jobb csapat, 11-gyel több győzelme van eddig, mint a Spursnek, legutóbb a Miami ellen nyert, és azóta két teljes napot pihenhetett, úgyhogy rákészülhetett a derbire. A San Antonio nemrég meglepte a Denvert, de azóta simán kikapott az OKC-től, és a realitás most is az, hogy a Magic nyerhet még idegenben is - Franz Wagner játéka kérdéses, de a többiek elvileg játékra alkalmas állapotban vannak. 

 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két topcsapat között, amelyek egyaránt a bajnoki címért mennek, most pedig mindketten back-to-back érkeznek: a Bucks Sacramentóban nyert parázs rangadót, míg a Phoenix a GSW vendégeként maradt alul. A Kevin Durant nélküli Suns két vereség után javítana otthon, érdekes, hogy a Warriors elleni vereség előtt éppen a Kingstől kapott ki, a Milwaukee pedig a Kings elleni sikert megelőzően éppen a Golden State-től kapott ki. Giannisék a kőkemény nyugati túra harmadik állomásaként nincsenek könnyű helyzetben, de a keretük most jobbnak tűnik, mint a Durant nélküli Sunsé - viszont Khris Middleton elvileg a b2b miatt nem játszik. Meglátjuk, hogy Holiday mire megy Booker ellen, illetve hogy a négyes poszton kicsit üres gárda mennyire tudja megfogni Antetokounmpót, de színvonalas, izgalmas, szoros rangadóra van kilátás.

 

Portland Trail Blazers - New York Knicks 03:00

A Knicks három vereség után legutóbb legyőzte a Lakerst, most pedig a nyugati túra negyedik állomásaként utazott el Portlandbe ahhoz a Blazershez, amely nagyon rossz passzban van: az előző három meccsét elvesztette, és a játéka is nagyon rosszul nézett ki már legutóbb. Ebben benne volt Damian Lillard hiánya is, de az irányító játéka most is erősen kérdéses, ha nem játszhat, akkor a New York egyértelmű favorit, és ha játszik, akkor is több van a vendégekben - védekezésben, fizikalitásban egyértelműen előrébb járnak Randle-ék. A Knicksnél Brunson nem játszhat még mindig, de még a vezér nélkül is adott a kellő tűzerő, ha a túra végén is meglesz az energiaszint.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus