Szenvedő sztárjaival együtt is masszív az új Boston

Jól játszott a Celtics, debütált Irving és Hayward - Ball beszedett egy kisebb sérülést - egylabdás meccset nyert a Mavs. 

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Washington Wizards - Guangzhou 126- 96

Lazára vette a Wizards. John Wall és Markieff Morris egyáltalán nem lépett pályára és Bradley Beal is csak hét percet kapott, így a támadójáték alapjait gyakorlatilag nélkülözte a fővárosi alakulat. Az adódó lehetőséggel azonban élt Tomas Satoransky, aki 13 ponttal, valamint öt gólpasszal jelentkezett és jól irányította csapatát, illetve ki kell emelni a padról 19 ponttal, közte 4/5 triplával érkező Jodie Meekset is - így is pályára lépett 14 játékos és csak a Bradley-Mahinmi páros játszott tíz percnél kevesebbet. Nem úgy a kínaiaknál, ahol Kyle Fogg 41, Tyler Hansbrough 39, Sani Sakakini 36 percet kapott...

Könnyed edzőmeccs volt. Nem nagyon kellett megizzadnia a Washingtonnak, már az első negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség, a másodikban pedig elkerülte a húszat is - sokkal gyorsabban, pontosabban játszottak Satoranskyék, mint a Guangzhou. A második félidő így már végképp formalitássá vált és az azért kérdés, hogy egy ilyen találkozó mennyire szolgálja egy csapat felkészülését, illetve hogy mennyire férnek bele ilyenek a szűkebb előszezonba.

A Wizards legjobb dobói: Meeks 19/12, McClellan 17/3, Satoransky 13/3
A Guangzhou legjobb dobói: Hansbrough 29, Fogg 26/3, Sakakini 18

Boston Celtics - Charlotte Hornets 94-82

Baynes a bostoni kezdőben. Magas szerkezettel nyitott a Celtics, hiszen az Irving-Hayward-Brown-Horford-Baynes ötössel kezdte a találkozót a gárda és nem is nézett ki rosszul ez a sor, Aron Baynes kifejezetten jól mozgott kezdő centerként - voltak kosarai, fontos lepattanói és gólpasszai is az első percekben. A csapat új sztárjai, Irving és Hayward viszont egyelőre nem dobtak jól és túl sok lehetőséget nem is kaptak, egyikük sem tölthetett a parketten még húsz percet sem, ugyanakkor az első sor labdajáratása már most is nagyon jól nézett ki. Érdemes viszont kiemelni a padról a német magasembert, Daniel Theist (14 perc, 12 pont, 5/8 mezőnyből, 7 pattanó, 3 gólpassz, 1 blokk), valamint a 33 percével messze legtöbbet játszó újonc Jayson Tatumot (9 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) is, bár összességében tizenhárom játékos játszott legalább tíz percet, egyelőre mindenkinek lehetőséget akart adni Brad Stevens.

Felemás Howard. A Charlotte új centere bizonyos dolgokban kiválóan teljesített első felkészülési meccsén (23 perc, tíz lepattanó, ebből négy támadó, három blokk), támadásban viszont a 2/6-os mezőnymutató, a 3/8 büntető és a hat eladott labda finoman szólva is vérszegény - megmutatta, hogy miben jó és azt is, hogy miben nem. Hozzá kell tenni, hogy a Hornets támadójátéka egyelőre nem igazán működött, nem ültek a dobások, 6/21 triplájuk mellett 19 eladott labda is jutott a 18 gólpasszukra, ezt pedig nem tudták mivel ellensúlyozni - egyelőre a Walker-Batum páros is visszafogott volt, bár a kezdőcsapat kapott azért bő húsz percet. Összességében fordulatos és szoros meccset vívtak a felek, hol egyik, hol másik csapat lépett meg öt-hat ponttal, de a Boston a záró etap elején egy 14-2-es futással eldöntötte a győztes kilétét - ennek a rohamnak éppen az említett Theis-Tatum duó volt a motorja. 

A Celtics legjobb dobói: Theis 12/3, Nader 10/3, Baynes 10
A Hornets legjobb dobói: Lamb 17/6, Walker 12/6, Batum 10/3

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 92-84

Tartalékos volt a Memphis. Az egyébként is jelentősen meggyengült Grizzliesből hiányzott Marc Gasol, JaMychal Green, Ben McLemore és Tyreke Evans is, így elég szűk lett volna a rotáció, ha nem kap lehetőséget mindenki, aki ott volt a meccsen - végül 16 játékos lépett pályára és húsz percnél csak Jarell Martin játszhatott többet. Két érdekesség emelhető ki, az egyik Chandler Parsons, aki a tavalyi évet (is) végigszenvedte, most pedig elöl-hátul mutatott biztató dolgokat, a másik pedig a szintén sérülésből visszatérő Mario Chalmers, aki 19 ponttal szállt be a kispadról és jelezte, hogy számolni kell vele - viszont az, hogy hogy néz majd ki a Memphis, egyelőre kicsit sem derült ki, hiszen meghatározó játékosok hiányoztak.

Jól mozgott az újonc. Az 1/6-tal kiválasztott Jonathan Isaac egyelőre a padról érkezett, a Magicnél nem nyúltak hozzá a Payton-Fournier-Ross-Gordon-Vucsevics kezdőötöshöz, de így is kapott 29 percet és megmutathatta, hogy mit tud. Nos, 15 pontja mellett volt egy szép blokkja, bevert egy hármast, elsőre hozta, amit kellett, bár az Orlando játéka alapvetően nem igazán működött még - a kezdő csak negyedórát játszott, a többi időt a kispad próbálgatásának szentelték. Hasznosan és aktívan debütált Marreese Speights és Jonathon Simmons is, de a Magic az első negyed hajrájától kezdve végig kisebb-nagyobb hátrányban volt és csak kapaszkodni próbált, amely végül nem sikerült, a záró etapban eldöntötte a meccset a Memphis. 

A Grizzlies legjobb dobói: Chalmers 19/3, Martin 16/3, Baldwin 8
A Magic legjobb dobói: Isaac 15/3, Hezonja 12, Simmons 9

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 106-104

Hullámzó meccset nyert meg a Mavericks. Fordulatos találkozót vívtak a felek, melyen nagyrészt a Mavs vezetett, de hol meglépett hat-nyolc ponttal, hol kiegyenlített a Milwaukee, mielőtt a harmadik negyed végén fordult a kocka és egy 18-2-es rohammal úgy tűnt, hogy eldöntötte a kérdést Jason Kidd alakulata. Volt azonban visszaút, a Dallas egy 20-3-as futással válaszolt és fej-fej mellett érkeztek meg a hajrához, ahol az utolsó percben Maalik Wayns és Johnathan Motley megnyerte a meccset - utóbbi négy másodperccel a vége előtt süllyesztette el a győztes kosarat.

Rotáció mindenek felett. A Mavsnél McRoberts és Dozier nem játszott, de így is beszállt a padról nyolc (!) magasember, valamint öt irányító, plusz Finney-Smith - volt miből válogatnia Rick Carlisle-nak. Ebből a válogatásból viszont alighanem legszívesebben kihagyta volna a kezdőt, amelyben Dirk Nowitzki valóban centerként szerepelt Harrison Barnes és a három kisember, Seth Curry, Wesley Matthews és az újonc Dennis Smith Jr. mellett, de a német még tíz percet sem játszott és a többiek is csak tizenkettőt. A Bucksnál az édesapját gyászoló Antetokounmpo, illetve Parker, Maker és Terry sem lépett pályára, de még így, John Hensonnal, a második körös újonc Sterling Brownnal, valamint DJ Wilsonnal is rendben volt a kezdőcsapat, a padról pedig több remek teljesítmény is érkezett - a hiányzók ellenére itt is parkettre került tizenöt játékos.

A Mavericks legjobb dobói: Ferrell 12/6, Clavell 11/9, Barnes 9/3, Powell 9/3, Motley 9
A Bucks legjobb dobói: Vaughn 20/9, Middleton 12/6, Monroe 12

Utah Jazz - Sydney Kings 108-83

Sima meccs volt. Már az első percekben megadta az alaphangot a Jazz, hiszen rögtön egy 7-0-val kezdett a társaság és az első negyed vége felé elkerülte a különbség a tíz pontot - sőt, innentől még inkább átrohant ellenfelén az NBA-csapat és az első játékrész 35-16-os eredménnyel zárult. Kérdés nem igazán maradt azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a meccs vége, Quin Snyder végül tizenhat játékosának adott lehetőséget és az ausztrál csapatnál is pályára került mind a tizenkét nevezett kosaras, ők sem erőltették a kezdőket.

Rubio elsőre nem volt sok. A spanyol irányító egyetlen kosárral és négy gólpasszal zárt, bár a támadójátéknak képes volt fazont és ritmust adni, de a Sydney Kings ellen ez azért nem akkora fegyvertény - elsőre nem nyűgözött le senkit a frissen igazolt karmester. Mellette egyébként a Hood-Ingles-Favors-Gobert sor kezdett, a padról pedig szépen kirajzolódott már valamilyen rotáció - Joe Johnson, Exum és Sefolosha mellett Donovan Mitchell játszott közel annyit, mint a kezdők, Jerebko, Udoh, Burks és Neto már egy fokkal kevesebbet. Hood és Gobert egyébként kifejezetten jól mozgott már így elsőre is, a padról pedig a már említett Mitchell aktivitását lehet dicsérni. 

A Jazz legjobb dobói: Hood 18/12, Gobert 11, Mitchell 11/6
A Sydney legjobb dobói: Ellis 14/9, Lisch 13/3, Newley 9

Sacramento Kings - San Antonio Spurs 106-100

Mindenki egyenlő. A San Antoniónál a sérült Tony Parker és Kawhi Leonard mellett Rudy Gay sem lépett pályára, de a rotáció elég kiegyenlítettre sikerült: tizenhárom játékos kapott tíz és húsz perc között. Jól játszott egyébként Aldridge, Mills és Lauvergne, csinált szép dolgokat Ginobili, de nyerni nem sikerült, a mérkőzés nagy részében a Kings járt előrébb.

Ilyen a megújult Kings. A Hill-Temple-Carter-Randolph-Koufos sor kezdett a Sacramentónál és bár tíz percet sem kapott ez az ötös, remekül nézett ki - Hill osztogatott, Temple triplázott, Koufos lepattanózott, Randolph pedig próbált agresszív lenni támadásban. Ők azonban hamar átadták a helyüket a cseréknek és a kispadról érkezett is több jó teljesítmény, kiemelendő például az újonc De'Aaron Fox, aki 17 perc alatt 16 pontot (7/8 mezőnyből) tett hozzá. Nem ment viszont a játék a másik elsőkörös újoncnak, Justin Jacksonnak, aki mind a hét dobását elrontotta, illetve a láthatóan még kímélt Bogdan Bogdanovic-nak, az ugyanakkor látszott, hogy elsősorban a fiatalok és a cserejátékosok tesztelése volt most a fő feladat a csapatnál - egész mély rotáció alakulhat ki a Kingsnél.

A Kings legjobb dobói: Mason III 17/6, Fox 16, Labissiere 15
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 17/3, Mills 11/3, Lauvergne 10

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 107-113

Lonzo Ball ráijesztett a szurkolókra. Az első félidőben egy kiosztott blokk után rosszul érkezett le a Lakers új üdvöskéje és elkezdett sántítani, majd lecserélték és be is ment az öltözőbe - aggódva figyelhették a jelenetet az arany-lilák drukkerei. Szerencsére nagy baj nem történt, a második félidőben vissza is tudott térni a parkettre az irányító, aki 21 perc alatt nyolc ponttal, négy gólpasszal, valamint négy eladott labdával zárt. Csapata egyébként a meccs elején remekül játszott, utána viszont egyáltalán nem, Brook Lopez és Andrew Bogut nem lépett pályára, jó egyéni teljesítményeket viszont érdemes kiemelni - Kyle Kuzma (23 pont, 4/9 tripla) például ismét remekelt, de ezúttal Caldwell-Pope, Randle, vagy éppen Clarkson is megemlíthető. Ezzel együtt a negyedik negyedben már húszpontos hátrányban volt a gárda, onnan kapaszkodott vissza és tette szorossá a hajrát.

Szépen játszott a Nuggets. Az első sorral uralta a mérkőzést a Denver, amely második fellépésén már kicsit szűkebb rotációval dolgozott - tíz játékos kapott 17 és 27 perc között, a többieknek csak epizódszerep jutott. A kezdőötös kiválóan működött, szépen járt a labda, Gary Harris (25 pont, 5/7 tripla) pedig nem kímélte a Lakers védekezését - összességében egyébként 15/27 hármassal zárt az együttes, nagyon extra dobóformát mutattak Millsapék.  Érdekes, hogy az első negyed még inkább a Lakersé volt, szét is nyílt az olló és csak a második játékrész második felében fordított a Nuggets, onnantól kézben tartotta a találkozót a vendégcsapat. 

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 23/12, Caldwell-Pope 15/3, Randle 12
A Nuggets legjobb dobói: Harris 25/15, Jokics 16/9, Millsap 11/3, Hernangomez 11/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus