Sztárparádé Clevelandben, nagy végjáték Los Angelesben

A James-Irving-Love trió túlragyogta a Davis-Anderson párost, Derrick Rose remekül tért vissza, a Spurs a hajrában kapta el a Clipperst

Öt mérkőzést rendeztek ma hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban és több remek összecsapást is láthattunk. Az újjá alakult Cleveland a James-Irving-Love trió vezetésével pontzáporos meccsen legyőzte a jól játszó New Orleanst, a címvédő Spurs pedig nagy hajrával nyert a Clippers otthonában. Derrick Rose csillogott és győzelemre vezette a Bullst, meglepetést okozott a Pacers, New Yorkban nyert az Atlanta. Nézzük a részleteket!

A játéknap legszebb jeleneteit bemutató videós cikkünket itt érhetitek el!

Cleveland Cavaliers – New Orleans Pelicans  118-111

Brutális volt a BIG3. LeBron James első tripla-dupláját jegyezhette visszatérése óta, 32 pontja mellé 12 lepattanót és 10 gólpasszt gyűjtött. Irving szintén 32-ig jutott kilenc gólpasszal, ráadásul ebből 27-et a második félidőben szerzett – megállíthatatlan volt a nagyszünet után. Kevin Love sem akart elmaradni, ő 22 egységet rámolt be gyakorlatilag a periméterről, hat hármast süllyesztett el.

Davis és Anderson remeklése is kevés volt. Anthony Davis újabb nagy estén van túl, 27 pontig jutott 14 lepattanó, négy gólpassz és három blokk mellett, de a lepattanózást így is a Cavs nyerte, védekezésben nem volt akkora hatása, mint korábban. Ryan Anderson pedig szintén óriási meccset hozott, 23 pontnál tartott már félidőben, végül 32-vel zárt és nyolc (!) triplát értékesített. Evans 2/14-es mutatója viszont most nem fért bele, a második félidőben túl jó volt a Cleveland.

A nagyszünet után robbantottak a hazai sztárok. Anderson első félidei parádéjával a Pelicans vezetett, ám a harmadik negyedben a James-Irving páros harminc pontot rámolt be együtt, ezzel rögtön fordítottak, majd a hajrában az irányító extra távoli kosarai mellett Love is hozzátett, nemes egyszerűséggel túldobták a New Orleanst.

A Cavaliers legjobb dobói: James 32/3, Irving 32/12, Love 22/18
A Pelicans legjobb dobói: Anderson 32/24, Davis 27, Holiday 16/3

Indiana Pacers – Utah Jazz 97-86

Hibbert játszott. Legutóbbi sérülése miatt kérdéses volt a center játéka, de az első percek után már nem volt kérdés, hogy egészséges: 29 pontos szezoncsúccsal húzta csapatát, rengeteg labdát kapott és pozícióból, szép mozdulatokkal dolgozott – ma igazi vezére volt csapatának.

Hayward volt a döntő. Amikor ment a kiscsatárnak, jobban is játszott a Jazz – például a harmadik negyedben 13 egységet rámolt be és hozták is ezt a tizenkét percet. Bár végül harminc pontot szórt, az utolsó negyedben négy egységen tartotta őt a Pacers védekezése, így 25-17-re tudták hozni ezt a játékrészt és megnyerték a derbit.

Rettentően koncentrált a Pacers. A Vogel-legénység nem adta el a labdát az első negyedben és összességében is csupán héttel zártak, meg tudták nyerni a lepattanózást (Lavoy Allen a padról beszállva 12 pontos, 15 pattanós dupla-duplát szállított) és bár Donald Sloannak nem ment, AJ Price szezoncsúcsot jelentő 22 pontot rámolt be a második sorból érkezve – amikor kellett, ültek a triplák is.

A Pacers legjobb  dobói: Hibbert 29, Price 22/9, Hill 12
A Jazz legjobb dobói: Hayward 30/6, Kanter 18/3, Favors 13

New York Knicks – Atlanta Hawks 85-91

Schröder újabb hasznos meccse. A másodéves irányító két nappal ezelőtt 11 ponttal karriercsúcsot dobott, ma 14-ig jutott négy pattanóval és négy gólpasszal, szépen mozgatta a csapatot és nagyon fontos kosarat szerzett az utolsó percben – a kosár nélkül záró Teague miatt nagy szükség is volt rá.

Megint a büntetők. Amellett, hogy 37%-kal lőttek a triplavonalon túlról (a vártnál gyengébben), a mezőnymutatója gyenge volt a Hawksnak, ugyanakkor 28 büntetőt harcoltak ki, amiből 27-et értékesítettek is – nagy a különbség, ha a Knicks 7/12-es mutatója mellé tesszük ezt.

Továbbra sem jó a Knicks. Anthony ugyan eljutott 25 pontig, de 11/25-ös mutatóval tette mindezt, igaz a kilenc pattanó és főleg a hét gólpassz remek teljesítmény – Shumpert és Hardaway Jr dolgozott ma hatékonyan és tettek hozzá ketten 33 egységet. Viszont amíg Calderon és Bargnani nem tér vissza, gyakorlatilag nincs szervezett támadójátékuk és a lyukas periméter-védekezést ők sem tudják megoldani.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 25, Shumpert 18/6, Hardaway Jr 15/6
A Hawks legjobb dobói: Millsap 19/9, Korver 17/9, Schröder 14

Chicago Bulls – Detroit Pistons 102-91

Majdnem elszórakozta a Bulls. Remekül ment a szekér a hazaiaknál, már 19 ponttal is vezettek, de a harmadik negyedben elkezdett zárkózni a Detroit és szűk három perccel a meccs vége előtt két egységre csökkent a különbség. Itt azonban jött Gasol, Butler, majd Derrick Rose, így végül gond nélkül fejezte be a meccset a Chicago.

Rose szezoncsúcsa. Az irányító játéka kérdéses volt a meccs előtt, de afelől nem hagyott kétséget a pályán, hogy egészséges-e – 24 pontos meccsét szezoncsúcsot jelentő 32 perc alatt hozta össze és kiosztott hét gólpasszt. Az első negyedben már nyolcat rámolt be, félidőben 13 pontnál és öt gólpassznál tartott, majd az utolsó két percben bedobott egy kettest és két büntetőt, illetve kiosztott egy gólpasszt Butlernek, így vezérszerepet vállalt a győzelemben.

Nem tudott a festékben dominálni a Pistons. A Bulls általában bukta eddig a lepattanózást, de Drummondék (aki az első negyedben „Drummund” feliratú mezben játszott, majd javították…) nem tudták felülmúlni ma őket. Thibodeau először küldhette fel az alapkezdőjét a pályára idén, Noah és Gasol is dupla-duplázott, valamint kiosztottak tíz gólpasszt is – 49-46-ra nyerték a lecsorgócsatát a hazaiak.

A Bulls legjobb dobói: Rose 24/6, Butler 19/12, Gasol 17
A Pistons legjobb dobói: Smith 19/3, Monroe 16, Augustin 16

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 85-89

Brutális hajrával nyert a Spurs. A Clippers hétpontos fórral érkezett meg a hajrára, de a címvédő itt megrázta magát és egy 14-0-s futással zárta le a meccset. Blake Griffin (23 pont, 10 pattanó) és Chris Paul (12 pont, 10 pattanó, 9 gólpassz) is „kihűlt” a hajrára, miközben a texasiak büntetőkből és betörésekből is eredményesek tudtak lenni, ráadásul Doc Riversék időt kértek akkor, amikor nem tehették ezt meg – fejben nyerte meg ezt a meccset a vendégcsapat.

Leonard fél szemmel is parádézott. A tavalyi döntő MVP-je továbbra sem lát tisztán, viszont 26 pontjával ma beállította karriercsúcsát és leszedett tíz lepattanót is – idén először mutatta meg, hogy miért is lett ő a finálé legjobbja. 18 dobásából tíz betalált, pattanói mellett három labdát is szerzett és nagyon fontos pillanatban szerzett kosarat – az ő dobásával vette át a vezetést a Spurs az utolsó két percben.

Borzalmasan dobtak Parkerék. Nagyon gyengén muzsikált a Spurs-offense, 40% alatt maradtak mezőnyből és 2/19-es triplamutatót tudtak felmutatni – ilyenre nem nagyon volt példa náluk. Parkernek sem ment a játék, de clutch helyzetekben ő és a többiek is hozták magukat, miközben a jobban játszó Clippers becsődölt, mondhatnánk, hogy ez a bajnok szíve…

A Clippers legjobb dobói: Griffin 23, Redick 13/6, Paul 12
A Spurs legjobb dobói: Leonard 26/3, Duncan 18, Parker 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus