Tehetetlen volt a GSW, a döntő kapujában a Thunder

Nem érkezett válasz a GSW részéről, Westbrook vezetésével ismét parádézott az OKC - a 24 pontos siker után 3-1-re vezetik a párharcot.

Nem tudott válaszolni a Golden State, a negyedik mérkőzésen is átrohant a címvédőn az Oklahoma City, így 3-1-es, döntőnek tűnő előnybe került az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati fináléjában.

Visszajátszás: Westbrook messze az MVP felett

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 118-94

A siker kapujában az OKC. Gyakorlatilag semmi sem változott a harmadik meccshez képest, a Thunder elképesztő tempót diktált és darabokra szedte a Golden State védekezését. Az első negyed végén 30, félidőben 72 (!) pontnál tartott a hazai alakulat és a különbség a húsz egységet karcolta - mindezt úgy, hogy nem is dobtak igazán jól Ibakáék. Russell Westbrook első tripla-dupláját jegyezte a playoff során (36 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz), szenzációsan játszott Andre Roberson és bár Kevin Durant sokat hibázott elöl, ezt védekezésben lepattanózásban maximálisan ellensúlyozta az OKC. Ezzel a győzelemmel 3-1-re vezet a párharcban Donovan csapata és egyetlen lépésre van attól, hogy a San Antonio után a Warriorst is kiejtse - pályahátrányból.

Összeomlott a Golden State. Semmit nem tudott változtatni az előző meccs után a címvédő, továbbra is alacsonyabb sebességi fokozatban dolgoztak, mint az OKC. Az eltiltást megúszó Draymond Green szörnyen játszott (6 pont, 6 eladott labda), de Steph Curry is csak erőlködött (6/20 mezőnyből, 6 eladott labda) - egyedül a faultgondokba kerülő Klay Thompsont lehet dicsérni, az ő 17 pontos harmadik negyedével egyszer tízen belülre zárkózott a Warriors. A GSW először szenvedett vereséget kétszer egymás után a szezon során és hatalmas változásoknak kell bekövetkezni, hogy innen megfordítsák a párharcot - sem védekezésben, sem támadásban nem állnak egy szinten a felek.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 36/12, Durant 26/3, Ibaka 17/3, Roberson 17/3
A Warriors legjobb dobói: Thompson 26/12, Curry 19/6, Barnes 11/3

A párharc állása: 3-1 a Thunder javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus