Texasi presztízsharc San Antonióban

A Rockets látogat a Spurshöz - a Bostont fogadja a kiutat kereső Clippers - Atlantában a GSW - visszavághat a Heatnek a Cleveland.

 

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks két szép győzelem után magabiztosan léphet pályára, míg a Philly a Knicks legyőzése után kikapott legutóbb, igaz, a támadójátékukban alapvetően ők is bízhatnak - ugyan nincs Embiid és legutóbb Okafor sem volt, így is jól járt a labda, mindenki hozzátette a magáét. Érdekes párharc lehet majd Saric és Antetokounmpo között, a horvát jelenleg a Sixers motorja és a görög ellen pokolian nehéz dolga lesz, de ha a vendégeknél hozza magát Middleton, valamint az ex-philadelphiai Hawes is megismétli legutóbbi produkcióját, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Ugyan a Sixers sem adott fel semmit és lehet, hogy Okafor most vállalni tudja a játékot, de a Bucksnak még reális esélye van a playoffra, nekik mindent meg kell tenniük a sikerért ezen az összecsapáson (is).

Orlando Magic - New York Knicks 01:00

Mindkét együttes back-to-backből, ráadásul vereségből érkezik, kérdés, hogy ki kezeli jobban a helyzetet - a hazai pálya talán a Magic mellett szólhat, de a Warriors ellen a Knicks is egészen jó produkciót nyújtott. Ha a Rose-Porzingis páros tartja a szintet, akkor most is jó esélyeik lehetnek, bár a hazai támadójáték is alakul, de Vucsevis játéka kérdéses, nélküle pedig bentről azért kevésbé érkeznek a pontok. Érdekes lehet, hogy Gordonék mihez kezdenek Anthony-val, illetve hogy a small-ball, vagy Biyombo mire képes Porzingis ellen, kiindulási alapnak mindenesetre ott van az öt nappal ezelőtti meccs az MSG-ből, amikor 101-90-re nyert a New York.

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 01:00

A felek két napja találkoztak Miamiban, akkor a James és Irving nélkül felálló Cleveland tükörsima, kiütéses vereséget szenvedett - most viszont pályára lép a két sztár, így pedig rögtön másképp fest a képlet. Otthon természetesen toronymagas esélyes a Cavs, ráadásul a Heatnek ez egy "feladható" meccs a hazai siker után, bár jobb napjaikon képesek olyan védekezésre, amellyel még a címvédő is megszenvedhet. Iman Shumpert játéka kérdéses, de a pihent James-Irving páros garancia lehet a sikerre, ráadásul Deron Williams eddig remek fogásnak tűnik.

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 01:30

Folytatódik a GSW idegenbeli túrája, a gárda ha nem is sziporkázva, de nyerni tudott előző este New Yorkban, így most magabiztosabban léphet pályára a szintén back-to-backet játszó Atlanta otthonában. A Hawks gyenge formában van, az utóbbi hét meccséből ötöt elbukott, előző este a Pacerstől kapott ki az utolsó másodpercben és a támadójáték nem igazán működik - ráadásul a védekezésük gyengéje a tripladobások levédése, ez nem túl jó előjel. Kérdés persze, hogy a Warriors dobógépei mit mutatnak, mennyire kapták el a fonalat New Yorkban, de ha átlagos formában tüzelnek, az akár már elég is lehet, ha nem javul drasztikusan a Hawks - cserébe a Howard-Millsap kettős benti játékában és Hardaway tűzerejében bízhat a Budenholzert visszakapó hazai alakulat.

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:30

Fontos este lesz ez mindkét félnek, hiszen jelenleg a Bulls egy meccsel vezet a Pistons előtt a keleti hetedik-nyolcadik helyen, tehát hazai siker esetén utolérik ellenfelüket Harrisék. A Detroit jó formában van, legutóbb az "energiaproblémát" is kezelte Van Gundy, kérdés, hogy marad-e a hat-hat perces etapoknál Reggie Jackson esetében, vagy tovább variálja a rotációt - múltkor ez jól működött, igaz, kellett hozzá Ish Smith remek játéka is. A Chicago több remek győzelem után legutóbb kikapott, a támadójáték pedig nem javul, jelenleg nincs meg a kell tűzerő ahhoz, hogy a Butler-Wade páros igazán alkotni tudjon - utóbbiban persze mindig lehet bízni, de Caldwell-Pope személyében van rá védője a hazai csapatnak, ráadásul Morris is mutatott már szép dolgokat idén hátul. Wade és Rondo ráadásul nem is teljesen egészséges a Bullsnál, kérdéses a játékuk, így valami extrát kellene találniuk ahhoz, hogy nyerni tudjanak idegenben - sőt, Drummonddal is lehetnek gondjaik, hiszen erősségük a lepattanózás, de mot a liga legjobb lepattanózója jön szembe a túloldalon.

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 02:00

Ez kötelező győzelem a hazaiak számára, már csak azért is, mert két vereséggel lépéshátrányba kerültek a Jazz-Clippers párossal szemben - most nem hibázhatnak, ráadásul ennél "nagyobb" kötelező nem létezik a ligában. A Nets képes hatékony és ponterős támadójátékra, de védekezésben szinte értékelhetetlen és elöl is azért inkább lőnek, mint céloznak, a Grizzlies teljesen más szintet képvisel - Gasol egyébként is jó opció Brook Lopezre, nem okozhat nekik gondot a győzelem begyűjtése.

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

Igazi ki-ki meccs lesz, komoly a tét a playoff szempontjából, hiszen a Blazers másfél, a Wolves pedig három találkozóra van a Denvertől, mindkettejük számára kulcsfontosságú lenne a siker. Mindegyikük jó formában van, de a Minnesota védekezése jelenleg több kategóriával jobb, mint a Portlandé, ez pedig döntő lehet - ha folytatni tudja ezt a tendenciát Thibodeau csapata, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Legutóbb a Spurst is levették a pályáról, más kérdés, hogy támadásban elfogytak, de a Blazers ellen azért nagyon más játszani még akkor is, ha Nurkic érkezése óta legalább elöl összeállt a gépezet. A center nagy csatát vívhat Townsszal, itt sok minden eldőlhet, mint ahogy az is fontos, hogy a vendégek mihez kezdenek Wigginsszel - Rubio védekezése sokat érhet Lillard ellen és ha nincsenek meg az alap játékok, akkor képes borzasztóan szenvedni a Blazers.

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 02:00

A Phoenix elleni csúnya vereség után legutóbb nyerni tudott a Charlotte, méghozzá elég jó játékkal, Frank Kaminsky nélkül, így most is bizakodhatnak, főleg azért, mert a Pacers egy kőkemény atlantai rangadó másnapján érkezik hozzájuk. A vendégeknél továbbra is a védekezés a kulcs, ha stabilak és fegyelmezettek hátul, akkor bárkit képesek megverni, míg a Hornetsnél inkább az a kérdés, hogy támadásban megvan-e a ritmus. A Walker-Batum párostól mindenképpen kellenek a pontok, különösen a triplák, ha ezek ülnek a Pacers perimétere ellen, akkor Kaminsky nélkül is lehet keresnivalójuk - ha nem, akkor Paul George-ék még fáradtabban is behúzhatják a győzelmet.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 02:30

Kiemelt rangadó lesz a derbi, hiszen a nyugati második fogadja a nyugati harmadikat, ráadásul mindkét fél jó formában is van. Illik azért hozzátenni, hogy a Spurs elég szenvedősen hozta mostanában a meccseit, két hosszabbítást is behúzott, de akkor is behúzta őket és sorozatban hét győzelemnél tart, bár valószínűleg fáradtabb a gárda, a hazai pálya erőt adhat nekik - már ha Popovich nem ad pihenőt valakinek. A Rockets is elkapta a fonalat, az utóbbi tíz meccsből nyolcat megnyertek Hardenék és ellenállhatatlan támadójátékra képesek, ebben mindenképpen a Spurs felett állnak, a pálya túloldalán viszont a San Antonio felé billen a mérleg nyelve - sokkal jobban védekeznek Leonardék. Izgalmas párharcok lehetnek, kérdés, hogy a Spurs mihez kezd Hardennel, hogyan próbálja meg limitálni őt, illetve hogy a Houstonnak lesz-e válasza a bombaformában lévő Kawhi Leonardra - a két MVP-esélyes csatája igazi csemegének ígérkezik. Érdekesség, hogy idén háromszor találkoztak már a felek és mindig a vendégcsapat győzött, de természetesen mindig szoros küzdelemben - ez a párosítás könnyen egy második körös csata lehet a playoffban is, ilyen szemmel is lehet nézni majd a meccset.

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

A Kings egy fárasztó back-to-back második felén lép parkettre, előző este hosszabbításban, a dudaszó pillanatában kaptak ki otthon a Jazztől, így valószínűleg sem fizikálisan, sem mentálisan nincsenek túl jó állapotban. A Denver menekül előre a belendülő üldözők elől, így hazai pályán mindenképpen kötelező a győzelem Gallinariék számára, de legutóbb nem igazán működött a gépezet, kérdés, hogy most mennyire éreznek rá a ritmusra. Alapvetően természetesen jóval esélyesebbek, kategóriákkal veszélyesebb a támadójátékuk, Jokics alaposan feladhatja a leckét Cauley-Steinnek, de több dobógép is bármikor megbüntetheti a Kingst - a fáradtabb, ráadásul lehet, hogy Tyreke Evanst nélkülöző vendégektől komoly bravúr lenne egy győzelem.

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

Mindkét fél back-to-backet játszik, a Jazz ráadásul egy végletekig kiélezett hosszabbításból érkezik, így fáradtabb lehet, de a New Orleans is az utolsó percig harcolt előző este. Megvan a Cousins-éra első sikere, de nehéz szülés volt a rémgyenge Lakers ellen, kérdés, hogy ez átszakít-e valamilyen gátat, vagy hogy képesek-e ezt komolyabb ellenféllel szemben is megcsinálni. Gobert-rel azért erősen megszenvedhet Cousins és Davis is és bár nincs kirobbanó formában a Utah, az ő védekezésük még fáradtan is elég lehet az egyelőre a gördülékenytől fényévekre lévő Pelicans-támadójátéktól - Holiday vérét Hill szívhatja, míg a túloldalon papíron sokkal több a fegyver.

Los Angeles Clippers - Boston Celtics 04.30

Ez mindenképpen rangadó lesz, bár a Boston back-to-backből érkezik, ráadásul egy rémes leolvadással "elkövetett" vereségből - a Clippers pihentebb, otthon van és van is miért visszavágni a Celticsnek. Nemrég Paul Pierce elbúcsúzott a bostoni arénától, de akkor a Celtics simán nyerni tudott, most hazai pályán, a talán lendületbe jött Los Angelesen a sor - Chris Paulék eléggé keresik a játékukat, de legutóbb már nyerni tudtak, ez talán elindítja őket a jó irányba. Kérdés, hogy mit hoz ki a phoenixi vereség Thomasékból és hogy az irányító mihez kezd Paulall szemben, hiszen a hazaiak vezére védekezésben is hatalmas munkát tud elvégezni, ellentétben bostoni kollégájával. A Celticsnél a Bradley-Horford páros hiányzott előző este, de előbbi most biztosan pályára lép, utóbbi könyöksérülése miatt lehet, hogy még most sem - a palánk alatt azért a Griffin-Jordan párosnak papíron dominálnia kellene, de ezt mostanában nem nagyon tudják megtenni. A siker inkább a hazaiaknak kellene a nyugati versenyfutásban, ráadásul a közönségük is egyre türelmetlenebb a gyenge teljesítmények miatt. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus