Tizenkét meccses NBA-dömping jön hajnalban

Felpörög a liga az All-Star előtt - pályán többek között a GSW, a Rockets, a Raptors és a Celtics is. 

 

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 01:00

Ez kötelező meccs a Pistonsnak, hiszen egyrészt három napja meglepetésre kikapott Atlantában, másrészt sorozatban három vereségnél tart és ezek egyáltalán nem férnek bele akkor, ha oda szeretne még érni a rájátszásba. A Hawks ráadásul back-to-backet játszik, előző este Milwaukee-ban kapott ki egy elég fárasztó meccsen, szoros végjátékban, Dennis Schröder háta egyébként sem 100%-os, míg a Detroitnál elvileg semmi ilyen jellegű probléma nincs - nagy blama lenne, ha nem nyernék ezt a találkozót Griffinék. 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets az utolsó playoff-szalmaszálakba igyekszik kapaszkodni, de nagyon úgy tűnik, hogy kicsúszik a keze közül minden, zsinórban négy vereségnél tartanak Walkerék és ezzel elég kétségbeejtő helyzetbe sodorták magukat. Mindenképpen nyerniük kellene ezt az összecsapást, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen bár a Magic most kikapott kétszer, előtte kifejezetten jó formában volt és hazai pályán 11-15-re áll, illik komolyan venni - főleg annak a csapatnak, amely 8-18-as idegenbeli mutatóval érkezik. A sérültekkel elvileg nincs fejlemény, a Hornetsnél mindenki bevethető, a Magicnél a szokásos játékosok hiányoznak, de ebben a formában is képesek lehetnek nyerni, ha a jobbik védekezésüket húzzák elő. Érdekes lesz, hogy Kemba Walkert hogyan próbálják majd megfogni, illetve hogy egyes poszton ők mennyire lesznek erősek, mert Elfrid Payton távozása óta azért itt vannak gondjaik, de az is érdekes lehet, hogy Howarddal mihez kezdenek majd Speightsék a palánk alatt. 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:00

Ez fontos keleti derbi lesz, de a jelenlegi állapotokat figyelembe véve egyértelműen a Philly az esélyesebb. Joel Embiidék kiváló formában vannak, főleg hazai pályán rendkívül eredményesek (összességében hatból ötöt, otthon nyolcból nyolcat nyertek) és ráadásul pihentebbek is - a Heat előző este még Torontóban játszott, nehéz back-to-backet teljesít az amúgy is hullámvölgyben lévő gárda. Lehet, hogy Dwyane Wade most nem lép pályára és bár Goran Dragic remek formát mutat az elmúlt meccseken, a csapatvédekezés és az a plusz agresszió, amellyel sikeresek voltak korábban, abszolút eltűnt, így pedig nem nagyon látni, hogy hogyan tudnának nyerni Philadelphiában. Embiid és Whiteside harca érdekes lehet, ahogy az is, hogy James Johnsonék mihez kezdenek Ben Simmonsszal, de jelenleg mindenképpen frissebb és olajozottabban működik a Sixers. A vendégeknél egyébként Kelly Olynyk nem bevethető, a hazaiaknál viszont lehet, hogy debütál a frissen megérkezett Marco Belinelli. 

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 01:30

Ez kötelezőnek tűnő meccs a Pacers számára, de azért rejt magában csapdát az összecsapás - a Nets ugyan zsinórban hatot bukott, de annyira nem rossz, mint amennyire ebből látszik, ráadásul otthon játszik, míg az Indiana idegenben azért botlott már párszor idén. A vendégeknél Darren Collison továbbra is hiányzik, de nélküle is remek formában vannak mostanában, jobb napjaikon nagyon aktívan és agresszíven védekeznek, támadásban pedig jár a labda és ha kell, akkor Victor Oladipo az extrát is hozzá tudja tenni. A Netsnél közel sem ilyen rózsás a helyzet, Hollis-Jefferson és LeVert sem játszhat még, elöl-hátul gondban vannak mostanság, legutóbb nagyon simán kaptak ki, de előbb-utóbb ennek a szériának is véget kell érnie...

New York Knicks - Washington Wizards 01:30

Zsinórban hét vereségnél jár a Porzingist elveszítő Knicks, amely ugyan erősödött Emmanuel Mudiay révén, de az látszik, hogy jelenleg nem képvisel playoff-szintet - ettől függetlenül harcosan kosárlabdázott az elmúlt meccseken, éppen ezért lehet veszélyes a Washingtonra. A fővárosiak alapvetően idegenben is egyértelmű favoritok, hiszen ők a keleti középmezőnyben küzdenek, legutóbb két vereség után rendezték a soraikat és nyertek idegenben, nem kérdés, hogy ők alkotják a jobb csapatot. Egy harcos Knicks ellen azonban tőlük sem lesz elég a lötyögés, Bealéknek mindenképpen fel kell magukat tüzelni, ha hozni akarják a kötelezőt - ráadásul a Wall pótlását remekül megoldó Satoransky nem biztos, hogy pályára léphet. Nélküle bajban lehetnek, a New York otthon egyáltalán nem veszélytelen még Porzingis nélkül sem...

Boston Celtics - Los Angeles Clippers 02:00

Borzasztóan kellene ez a győzelem most mindkét csapatnak, a Clippers nagyon kapaszkodik a playoff-helyekért és komoly fegyvertény lenne egy bostoni győzelem, míg a Celtics éppen elvesztette keleti első helyét és az utóbbi négy meccséből hármat bukott - ebből kettőt otthon, bőven van min javítani. Számukra egy esetleges krízishelyzet elkerülése is cél lehet ezen az estén, de az biztos, hogy támadásban javulniuk kell, mert az előző öt találkozójukból egyetlen egyszer lépték túl a száz pontot, akkor is hosszabbításban, ez pedig könnyen kevés lehet most a Clippersszel szemben. A vendégek kifejezetten jó formában vannak, az utóbbi nyolc meccsükből hatot nyertek, az új érkezők is beváltak, Gallinari is belendült, bennük jelenleg több pont van, mint a gyengélkedő Bostonban, ráadásul DeAndre Jordan a palánk alatt is komoly károkat okozhat majd Horfordéknak. Érdekesség, hogy a Celtics utolsó bajnokcsapatának edzője, Doc Rivers ismét ellenfélként tér ide vissza, méghozzá úgy, hogy hétvégén is itt járt Paul Pierce mezfelhúzásán - az már csak zárójeles, hogy valószínűleg Avery Bradley-t is köszönti majd a közönség. A hazaiaknál elvileg mindenki bevethető Smartot leszámítva, de a vendégeknél is ott lehet majd mindenki, aki szokott. 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Éledezni látszik a Bulls, az elmúlt három meccséből kettőt megnyert az előtte komoly vereségszériát produkáló gárda, Zach LaVine egyre jobban néz ki, sőt, a hírek szerint Kris Dunn is hamarosan pályára léphet - arra is van esély, hogy akár már most, ezen az összecsapáson ott legyen a parketten. Ha így lesz, akkor azért nem lehet leírni a Chicagót, hiszen a Raptors back-to-backet játszik, de azért egy hatos győzelmi szériából érkező keleti listavezető még fáradtabban is egyértelmű esélyes egy ilyen mérkőzésen. Egyébként Dunn most már egy ideje a fizikális állapotán dolgozik a hivatalos közlemények szerint, utol kell magát érnie, meglátjuk, hogy beveti-e őt Fred Hoiberg, de ha igen, akkor izgalmas lesz látni őket LaVine-nel párban. A vendégeknél nincsenek gondok, egyedül OG Anunoby bokája nem egészséges teljesen, de előző este már játszott, neki sincs komolyabb problémája. 

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, de az erőviszonyok egyértelműek, a Rockets jelenleg bárki ellen esélyesnek számítana, főleg hazai pályán - sorozatban kilencet, az utóbbi tizennyolc meccsből tizenhatot nyertek Paulék, előző este pedig a mostanában bevehetetlen Minnesotát is bevették. A Kings Dallasban nyert egy remek első félidőnek köszönhetően, de ez egészen más feladat, főleg egy back-to-back második felén, hiszen egy akár az újoncoknak, akár az idősebbeknek (Randolphnak például) teher lehet. Óriási blama lenne, ha itt szakadna meg a texasiak sorozata. 

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 02:00

A Thunder back-to-backet játszik, előző este hazai pályán szenvedett vereséget, pedig már Anthony és Westbrook is pályára léphetett, így most mindenképpen kötelező nyernie a fáradtság ellenére - három napja egyébként a két sztár nélkül is legyőzték a Memphist, igaz, akkor hazai pályán. A Grizzlies azóta pihent, így mindenképpen frissebb, Tyreke Evans bevethető és most már talán jobban fel is tud pörögni, ebben bízhat a társaság, na meg abban, hogy most otthon játszhat - Gasolék számára nincs tétje ennek az összecsapásnak, az OKC körül viszont fogy a levegő, nagyon jönnek hátulról a riválisok. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 02:00

Ez jó meccs lehet, a Pelicans megnyerte az előző két meccsét idegenben, mintha éledezne a gárda, míg a Lakers egy hosszú és szép szériát tört meg a váratlan dallasi vereséggel, meglátjuk, hogy csak egyszeri kisiklásról beszélünk-e. Isaiah Thomas bemutatkozása elég felemásra sikerült, érdekes lesz látni, hogy mi lesz vele ebben a rendszerben és ebben a csapatban, ahol a stabilitás és a védekezés jelentette eddig az alapot és csak azzal lehet keresnivalója a továbbiakban is. Anthony Davisszel alaposan meggyűlhet a bajuk Randle-éknek, de ha a periméteren kellően agresszívek tudnak lenni, akkor bőven lehet esélyük, új sérült egyik oldalon sincs, ilyennel nem kell számolni. 

Utah Jazz - Phoenix Suns 03:00

Itt egyértelmű favorit a Jazz, a zsinórban tíz győzelemnél tartó együttes csodájára járnak manapság mindenhol, a San Antonióban aratott siker után viszont otthon a liga egyik leggyengébb csapatával szemben nem lehet kérdés, hogy ki az esélyes. A Suns ráadásul pocsék formában van, sorra kapja a vállalhatatlan pofonokat, zsinórban hat vereségnél jár, kisebb-nagyobb sérülések is nehezítik a munkát, nem tudunk olyat mondani, amiben bízhatnának Elfrid Paytonék - egyedül talán abban, hogy előbb-utóbb a Utah szériája is megszakad...

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:30

Mindkét csapatnak kellene ez a győzelem, a Golden State most már nyomás alatt van a Houston részéről és bár a "hisztis" időszak óta nyertek zsinórban hármat Curryék, ráadásul mindhármat legalább 120 dobott ponttal, nem tudták leszakítani riválisukat. Viszont a Portland jelenleg egyetlen meccsel "van bent" a nyugati playoff-résztvevők között, otthon szintén fontos lenne nekik egy siker, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek. Az persze nem kérdés, hogy a GSW az esélyes még vendégként is, a liga legjobb csapatát megilleti ez a jog, de azért Draymond Green nem 100%-os és kérdéses a játéka, egy kiélezettebb találkozón ez már gondot okozhat - a túloldalon Jusuf Nurkic nem egészséges, lehet, hogy ő sem tudja vállalni a játékot. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus