Tízéves szériát törne meg a Cavs Houstonban

Bucks-Hawks pontpárbaj? - a Mavst fogadja a Chicago - Denverben is elbukik a Miami? - visszavághat a Pacersnek a Wizards

 

Indiana Pacers – Washington Wizards 01:00

Jelenleg minden szép a Wizardsnál, legutóbb visszatért Bradley Beal, a csapat pedig sorozatban harmadik győzelmét aratta és már csak egy meccsre van a playoff-helyektől. A fővárosiak egyértelműen jobb formában vannak, mint a továbbra is kiegyensúlyozatlan Indiana, Paul George-nak egy-egy jó negyede van maximum, Miles 33%-kal dob, Stuckey játéka pedig kérdéses, így elöl-hátul óriási hullámvölgyeik vannak. A Washingtonnál Gortat és Otto Porter állapota day-to-day, tehát a meccs előtt fog eldőlni valószínűleg, hogy játszhatnak-e, Anderson és Humphries viszont biztosan kihagyja a derbit. Törlesztenivalójuk Walléknak van, hiszen novemberben 19 triplát dobott nekik a Pacers és simán nyert Washingtonban. 

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 01:00

Három napja Minnesotában megszenvedett az OKC, most viszont hazai pályán simább meccsben reménykednek Westbrookék. A Wolves javul az utóbbi időben, de győzelmekben ez még nem jelentkezett, ők az egyetlen csapat, amely még nem nyert 2016-ban – a történelem alapján ez a széria nem most törik meg, utóbbi 25 meccsükből 22-t elveszítettek a Thunder ellen. A hazaiak részéről a védekezés és az eladott labdák számának csökkentése lehet a kulcs, egyébként Minnesotában is hamar szereztek nagy előnyt, ha végig tudnak koncentrálni, egyértelműek az esélyek. A Wolvesnál is főleg a védekezés lesz a kérdés, főleg a kispaddal kapcsolatban – LaVine, Martin és sokszor Muhammad is értékelhetetlen hátul, márpedig ők hoznák elöl a pontokat…

Boston Celtics- Phoenix Suns 01:30

Isaiah Thomas nagy formában van (32,3 pont) az utóbbi találkozón és egyszemélyes támadógépezetként működik a Bostonnál, most pedig volt csapata ellen bizonyíthatja, hogy rossz döntés volt az ő „feladása” tavaly. A Suns ebben a hónapban átlagosan húsz ponttal kapott ki idegenben, az utóbbi 13 meccsből 12-t elveszítettek Knighték, és minden irányító legalább húsz pontot szór nekik mostanában, ez nem túl jó előjel Thomasszal szemben. Ha nem tudnak nagyot javulni védekezésben, nem sok esélyük lesz, hiszen idegenben 115 pontot kaptak átlagban az elmúlt nyolc meccsen, miközben a Boston megállította a zuhanást és nagyon megfogta a Pacerst – hátul óriási a különbség a felek között.

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 01:30

Nagyon fontos ez a találkozó a Portlandnek, hiszen egy abszolút verhető ellenfelet kell legyőzniük idegenben, és ez a siker fél meccsre viheti őket a nyugati playoff-helyektől. A gárda a nagy csapatok ellen sem vallott szégyent, az utóbbi két találkozóját pedig megnyerte, Damian Lillard felvette a ritmust, és a csapat játéka is egyben van. A Nets zsinórban öt vereség után megverte a New Yorkot és a borzasztó (tízmecces) hazai bukószériát is lezárta, kérdés, hogy ez mekkora löketet ad a társaságnak a folytatásra. A hazaiak elsősorban a palánk alatt, a Portland pedig a periméteren erős, kérdés, hogy a Lillard-McCollum párossal és a ponterős paddal mihez kezd majd a Brooklyn, illetve hogy Joe Johnsonék képesek lesznek-e kiegészíteni Brook Lopez teljesítményét.

Chicago Bulls – Dallas Mavericks 02:00

A Bullsnál nagy örömre azért még nincs ok, sorozatban három vereség után ugyan nyertek egy meccset, de ezt Philadelphiában, hosszabbítás után, Jimmy Butler emberfeletti estéjével sikerült megtenniük. Ez biztosan kevés lesz a Dallas ellen, és a back-to-back sem mellettük szól (főleg a hosszabbítás miatt), igaz, a United Centerben ők is más csapat, mint idegenben. A Mavs kezdői pihenhettek, hiszen a Cavs elleni vereség után kiülték a következő találkozót, így Nowitzkiék jóval frissebbek lesznek, a kérdés pedig az, hogy mennyire tudják kihasználni a Bulls-védekezés gyengeségeit – Gasolék nagyon gyengék mostanság hátul, főleg a festékben. Decemberben pontzáporos meccsen nyert a Dallas otthon, most is hasonlóra számíthatunk, a győzelem nagyon kellene mindkét csapatnak a rossz szériák után.

New Orleans Pelicans – Charlotte Hornets 02:00

Mindkét csapat próbál megkapaszkodni, mindketten nyertek legutóbb egy hosszabb negatív széria után, és mindketten próbálnak még odaérni a playoff-helyekre – erre a Charlotte-nak azért jóval több esélye van jelenleg. Érdekesség, hogy a Hornets az előző nyolc idegenbeli, a Pelicans pedig a legutóbbi három hazai meccsét elveszítette és nehéz bármit kiemelni tőlük – sem védekezésben, sem támadásban nem remekelnek. A Charlotte azért alapvetően jó csapat, de kérdés, hogy mihez kezdenek Anthony Davisszel, aki a Kings ellen győzelemre vezette csapatát, igaz, sokszor az ő nagy estéi sem voltak elegek a sikerhez, ha a periméter nem tette mellé a magáét. A vendégek egyértelműen kintről fognak többet operálni, Walker, Lin és Batum is ponterős, jól passzol, de ha kell, Zeller is be tud kapcsolódni belül – ugyan idegenben borzasztóan gyengék, ha hozzák legutóbbi formájukat, ők lesznek az esélyesek.

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 02:00

Az Atlanta támadójátékáról magas fokon beszélhetünk már hetek óta, ám az utóbbi meccseken valami ismét megakadt, négyből háromszor kikaptak, sőt, legutóbb Charlotte-ban már tükörsimán – az alapszakaszuk első fele kizárólag a hullámvölgyekről szól. A Milwaukee ellen mindenesetre jó esélyük van újra felvenni a ritmust, bár a Bucks Middleton vezérletével remek támadójátékot mutat be most már jó ideje, a védekezésük rendkívül lyukas, ezt pedig Teague-ék kihasználhatják – ráadásul az utóbbi hat és az utóbbi 15-ből 13 alkalommal megverték a Milwaukee-t. A hazaiaknál az eladott labdák száma is mindig döntő, most pedig különösen, hiszen a Hawks a liga egyik legtöbb labdavesztését kényszeríti ki, ez kulcsfaktor lehet a találkozón.

Denver Nuggets – Miami Heat 03:00

A Heat nagyon gyengén áll idegenbeli túráján és most is nehéz meccsre számíthat, hiszen a bajnokverő Denver jelenleg idei legjobb formájában van. Szép csendben 40% körüli mezőnymutatón tartják mostanság ellenfeleiket, rendre megnyerik a lepattanócsatát, és bár nem dobnak pontosan, a 26 pontot átlagoló, szenzációsan játszó Gallinari (és a büntetők) révén a szerzett pontjaikkal sincs gond. A Miaminál ellenben a védekezés is egyre ingadozóbb, a támadójáték pedig egyenesen esetleges, Wade négy labdát ad el meccsenként mostanában, Bosh sem hozza a kosarakat, és Hassan Whiteside szerepe sem tisztázott – nem is teljesen egészséges, ráadásul legutóbb a kispadra került a Clippers ellen. A floridaiaknak elöl-hátul össze kell kapniuk magukat, hogy kozmetikázzanak a túra eredményén, és hogy ott maradhassanak a keleti élmezőnyben.

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 03:30

Érdekes mérkőzésre van kilátás, mert a Houston nagyon összekapta magát, sorozatban öt győzelemnél járnak Hardenék, a Cavs ellenben tegnap kikapott a Spurstől, és az idegenbeli back-to-back mindenképpen ellenük szól. Érdekesség, hogy a Cleveland majdnem tíz éve (2006-ban) nyert utoljára Houstonban, és most is fáradtan, idegenbeli túra végén érkeznek ide (ráadásul saját pályájuktól távol csak 12-9 a mérlegük), a Rockets ellen pedig manapság nem egyszerű – Howard belelendült, vezérletével pedig átlagosan 96,6 ponton tartották ellenfelüket a győzelmi széria alatt. Patrick Beverley személyes okok miatt hagyta ki az előző meccset, de most nagy szükségük lesz rá Irving ellen, Hardennek a nagy formában lévő (19,7 pont az előző hat meccsen) JR Smith-t kell felülmúlnia, LeBron James ellen pedig Ariza és a palánk alatt takarító Howard-Capela-Jones trió lehet a fegyver – szoros, kiélezett és színvonalas meccsre van kilátás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus