Toronto-Dallas a Sport TV-n, visszatér Jennings?

A Raptors-Mavs derbit közvetíti a Sport 1 - Miamiban térhet vissza Brandon Jennings? - Denverben a Lakers - kötelező előtt a Memphis

 

Philadelphia 76ers – Memphis Grizzlies 01:00

Szűk egy hónapja már találkoztak egyszer a felek, akkor simán nyert a Memphis, de érdekes módon Philadelphiában rendre szoros meccseket játszanak Gasolék – igaz, 2009 óta nem kaptak itt ki. A két gárda közötti különbség persze óriási, a Philly eddig egyetlen meccset nyert, és egy-egy jó negyeden, maximum félidőn kívül esélytelen bárki ellen – a Grizzlies viszont bár nem topcsapat, továbbra is masszív playoff-esélyes Nyugaton. Érdekes párharc lesz Okafor összecsapása Marc Gasollal, de a Philly-nek csak akkor lehet valamennyi esélye, ha a periméterről meg tudja szórni ellenfelét – a Memphis azért továbbra sem szór stabilan 110 pont körül, ennek ellenére óriási meglepetés lenne, ha megszorítaná ellenfelét a hazai csapat.

Miami Heat – Detroit Pistons 01:30

Egy hónappal ezelőtt Detroitban nagyon simán nyert a Pistons, de hazai pályán jóval erősebb a Miami, és Reggie Jacksonék is más szinten játszanak az idegenben. A vendégek három napot pihenhettek, ráadásul van rá esély, hogy Brandon Jennings ma megkezdje az idényt, a hírek szerint ott lesz a Pistons keretében és a padról érkezhet majd – kérdés persze, hogy milyen formában, de mindenképpen erősítést jelent majd. A Heatnél szinte mindenki jó formát mutatott legutóbb, viszont a védekezéssel akadnak problémák, bár korábban ez volt a fő erősségük, az utóbbi meccseiken már csak időszakokra zárnak igazán hatékonyan hátul. A Whiteside-Drummond párharc igazi csemegének ígérkezik a palánk alatt, és döntő lesz a kinti dobóforma is, a Pistons a novemberi meccsen 16 hármast pörkölt be, holott a Miami papíron az egyik legjobban védekezik a külső dobásokkal szemben.

Toronto Raptors – Dallas Mavericks 01:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Toronto legutóbb a Kingstől is kikapott, ami már elég aggasztó a csapatra nézve, és különösen az első negyedekben botladozik a csapat – a nyitó tizenkét percben szinte kivétel nélkül hátrányba kerülnek Lowry-ék, és bár a második félidőkben csak a GSW, a Spurs és a Cavs jobb náluk, ez sokszor kevés a sikerhez. A támadójátékuk nagy kérdés lesz, mert DeRozan ugyan nagy formában van, de rajta kívül gyakorlatilag mindenki szenved most már, nagyon kellene Valanciunas és Carroll is, de egyelőre egyikük sem léphet pályára. A Dallasnál egyre több magasember hoz jó formát, most már McGee-ről is elmondható ez, ráadásul Chandler Parsons is belendült – ugyan jelenleg csak hatodik ember, egyre inkább sérülés előtti önmagát idézi. A Mavs jelenleg nyugati negyedik és idegenben is jól teljesít, amennyiben a támadójátékuk rendben lesz, jó eséllyel pályáznak a győzelemre – a Toronto jelenleg nem valószínű, hogy bele tud menni egy pontpárbajba.

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 03:00

Legutóbb pihent, most viszont pályára léphet Kobe Bryant, akinek a hiányában negyvenpontos zakóba futott bele a Lakers Oklahoma City-ben – a klasszis mostanság hasznos csapatjátékos volt, és nagy szüksége van rá most a vendég alakulatnak. A Denver sorozatban két vereséggel kicsúszott a playoff-helyekről, de ennél is nagyobb gond, hogy Gallinari játéka kérdéses erre a meccsre, márpedig nélküle nagyon nehéz helyzetben lesz a gárda. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Lakers fiataljai milyen formát mutatnak, ha ők rendben lesznek, és Gallinari nem játszik (Mudiay biztosan nem), akkor bőven lehet esélye az arany-lila gárdának – a Nuggets kicsit sem stabil, náluk attól függ a siker, hogy támadásban milyen napot fognak ki. Persze ez azért a Lakers „szellős” védekezésétől is függ…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus