Toronto-Miami és Atlanta-Cleveland derbi Keleten, GSW-Pels Nyugaton

Hat mérkőzést rendeznek hajnalban, mutatjuk a programot.

 

Washington Wizards - Boston Celtics 01:00

A Boston továbbra is remekel a liga legjobbjai között, a Washington szezonja pedig nagyjából már elúszott, tízből nyolcat bukott, Kuzma és Beal nélkül most már lemaradt a playines csapatoktól az együttes. Nyilván matematikailag még nincs vége, most otthon megint felszívhatják magukat, de Beal és Kuzma most sem lesz, Gafford és Morris játéka is kérdéses, míg a Boston egy győzelmi szériából, jó formában érkezik. A vendégek toronymagas favoritok, az előző öt meccsük mindegyikén dobtak legalább 117 pontot, és elvileg mindenki bevethető is náluk, csak Grant Williams küzd egy betegséggel - hatalmas meglepetés lenne, ha nem vernék meg a tartalékos Washingtont. 

 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

Ez már szorosabb meccs lehet, bár a Cavs azért egyértelműen előrébb tart: a sorozatban négyet nyerő gárda 11 győzelemmel előzi mostani ellenfelét, és a Sixers botladozása miatt az is felcsillent előtte, hogy akár a keleti dobogót is célba veheti. A Hawks legutóbb a Memphistől kapott ki, de támadásban jól játszik mérkőzések óta, a kérdés a védekezés, ha azon sikerülne valamit változtatni, akkor otthon bármire képesek lehetnének Youngék - így azért a hátul sokkal stabilabb Cleveland nyilván esélyesebbnek számít. Egy hónappal ezelőtt viszont ugyanebben a csarnokban 136-119r-e az Atlanta nyerte a két csapat csörtéjét, és most nagyjából teljes kerettel állhat ki, míg a Cavsnél Allen és Okoro játéka is kérdéses.

 

Toronto Raptors - Miami Heat 01:30

Ez fontos meccs, a Heat az 5-6. helyen áll egálban a Brooklynnal, míg a Raptors a 8-9. pozícióban az Atlantával, de hazai győzelem esetén az érintettek között is csak két mérkőzésre csökkenne a távolság, vagyis a hátralévő időben még a fordítás sem lenne elképzelhetetlen. Otthon abszolút mindenre képes a Toronto, az előző két meccsét meg is nyerte, támadásban jól néznek ki VanVleeték, míg a Miami a korábbi jó forma után két csúnyább vereségbe is belenézett mostanában, legutóbb éppen a Brooklyn ellen omlott össze az együttes. Mindkét csapat nagyon ingadozó teljesítményt nyújt, lehetetlen megjósolni, hogy most éppen melyik arcát mutatja majd, eddig mindenesetre 2-1-re a Raptors vezet az egymás elleniben, de mindhárom mérkőzést ősszel vívták, azok nem mérvadók. A Heatnél Lowry játéka kérdéses volt csapata ellen, a Torontónál pedig Barton és Trent Jr. hiányozhat.

 

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 02:00

Kötelező meccs a Grizzlies számára, a Morantet visszakapó gárda nagy formába lendült és most ismét lehajtott fejjel megy előre, zsinórban hat győzelemnél tart és tulajdonképpen bebiztosította a nyugati második helyét, most már nagy leolvadás kellene ennek elvesztéséhez. A Magic szezonjának érdemi része már rég véget ért, de ez nem gátolja meg a csapatot abban, hogy mindenki dolgát megnehezítse, most éppen sorozatban három győzelemből érkezik, megverte a New Yorkot és a Brooklynt is, de tény, hogy mind otthon született, míg a Memphis hazai pályán 32-5-re áll - így az Orlando jó formája ellenére az erőviszonyok egyértelműek. Említsük viszont meg, hogy Morant most elvileg nem lép pályára, úgyhogy a szitne teljes kerettel érkező Magicnek most is lehet esélye a zavarosban halászni, bár tényleg komoly bravúr lenne egy vendégsiker. 

 

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 02:00

Ezt a playinért hajtó OKC-nek kell megnyernie, bár a Hornets a Dallast megviccelte mostanában, de azért nem egy kategória a két csapat, a Thunder pedig az elmúlt hetekben összességében stabilan haladt előre, és egy portlandi győzelemmel zárta az idegenbeli túráját. A Hornets számára már rég nins tét, és a váratlanul jó forma ellenére azért nem az a realitás, hogy itt komolyabb győzelmi sorozatba fog a gárda, bár Shai Gilgeous-Alexander kihagyja a meccset a Thundernél, és azt látnunk kell, hogy ez mennyire vet gátat a lendületnek. Ezzel együtt nyerniük kell Giddey-éknek, egy keleti kiscsapat ellen otthon nem hibázhatnak most, amikor minden vereségnek óriási a súlya a nyugati közelharcban.

 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 04:00

Ez jó meccs lehet, a Pelicans ugyanis elkapta a fonalat, és sorozatban öt győzelemmel egészen a nyolcadik helyig rohant előre Nyugaton, így pedig fél meccsre megközelítette a hetedik Warriorst - vendégsiker esetén a nemrég még padlón lévő New Orleans konkrétan megelőzi a címvédőt. Valanciunasék most a tükürsima portlandi győzelemből, back-to-back érkeznek, úgyhogy a GSW pihentebb, ráadásul otthon játszhat, ahol mindig pokoli erős és ligaelit, de tegyük hozzá, hogy éppen legutóbb égett meg a szintén közvetlen rivális Minnesotával szemben, úgyhogy lesz min javítani. Az esélyesebb azért még Wiggins nélkül is a Golden State, ha sikerül kellő koncentrációval nekiugrani az estének - szoros, izgalmas, színvonalas találkozóra van kilátás.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus