Tovább remekel a Bulls, a GSW is legyőzte a Lakerst

Hosszabbítás döntött a Denver-Minnesotán, ismét jó volt a Heat, a Nets a Bucks C ellen tudott győzni. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 100-109

Brogdon kilógott felfelé. Nem voltak nagy különbségek a csapatok között ezen az estén, bár az Indy azért többször is meg tudott lógni és vezetett már 17 ponttal is, ez volt a legnagyobb előnye a meccs folyamán. Egyénileg viszont mindenképpen kiemelkedett a mezőnyből Malcolm Brogdon, aki 12/14 dobással jutott el 27 pontig, leszedett 5 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt és amikor ő a pályán volt, akkor egyértelműek voltak az erőviszonyok. Mellette még Domantas Sabonis (14 pont, 10 lepattanó) is igyekezett, a Pacers csapatszinten 50% felett dobott mezőnyből, a lepattanózást is megnyerte 50-30-ra, úgyhogy összességében azért érvényesíteni tudta akaratát - a záró etapban komoly kérdés már nem maradt, végig tíz pont körüli előnnyel vezettek a vendégek. Említsük még meg az idei 1/13-as Chris Duarte nevét, aki kezdőként 20 percet kapott és 11 pontot tett hozzá, míg az 1/22-es Isaiah Jackson a padról beszállva három blokkot is kiosztott.

Harmatos clevelandi kezdő. Az előző két meccsen alapvetően a hátvédpár sikere határozta meg a Cavs sikerét, nos, ezúttal 7/26-os mezőnymutatót és 5 gólpasszra jutó 9 eladott labdát tudott összehozni a Sexton-Garland páros, ezzel alapvetően el is döntötték, hogy mire lehet képes a társaság. Mellettük Isaac Okoro konkrétan 0 pontot dobott és most az Allen-Mobley magasember-duó is elmaradt a várakozásoktól (12 pont, 7 lepattanó együtt), így a komplett kezdő csalódást okozott. A padról a 14 pontos Rubio, a 4/5 triplás Windler, vagy a 3/6 hármast beszóró Markkanen húzta a szekeret, ezért tudtak összességében látótávolságon belül maradni ellenfelükhöz képest, de igazából nem játszottak jól - vasárnap este a Chicago ellen lehet javítani. 

A Cavaliers legjobb dobói: Rubio 14/3, Windler 12/12, Markkanen 11/9
A Pacers legjobb dobói: Brogdon 27/6, Sabonis 14/6, Turner 11/6, Duarte 11/3

 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 119-115

Helytállt a Bucks B. De az is lehet, hogy inkább C csapatként kellene hivatkoznunk arra, amit a Milwaukee a pályára küldött: Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Jrue Holiday, Brook Lopez, Bobby Portis, Donte DiVincenzo, George Hill, Pat Connaughton, Rodney Hood, Grayson Allen és Semi Ojeleye is kihagyta a mérkőzést. A "maradék" így viszont elég sokat játszott, így kiváló egyéni statiszitkákat láthattunk és a motiváció is adott volt mindenkinél, úgyhogy végig partiban tudott lenni a társaság a Brooklynnal. Jordan Nwora (30 pont, 6/10 tripla, 8 lepattanó), Elijah Bryant (21 pont, 8 lepattanó, 3/4 tripla) és az újonc Sandro Mamukelashvili (20 pont, 11 lepattanó, 8/14 mezőnyből) is kitett magáért, de Justin Robinson és Thanasis Antetokounmpo is tíz pont fölé jutott - csapatként 49%-os mezőnymutatóval, 48%-os triplázással és 29 kiharcolt büntetővel zártak, az energiájuk, motivációjuk elég volt az eredményes támadójátékhoz. Győzelmet ez végül nem ért, de többször is vezettek és sosem voltak 12 pontnál nagyobb hátrányban, úgyhogy amit lehetett, azt kihozták a mérkőzésből.

Durant és Harris jó volt, Aldridge visszatért. A Netsnél kyrie Irving és Paul Millsap természetesen nem lépett pályára és James Harden is inkább csak "körülnézett", 9 dobásból 8 pontot és 4 gólpasszt tett hozzá a meccshez, nem róla szólt ez az este. Becsülettel dolgozott viszont Kevin Durant, aki 23 perc alatt 18 pontot szórt és vele a pályán +15-ben volt a Brooklyn, ő abszolút éreztette a hatását - ahogy Joe Harris (5/6 tripla) is jelezte, hogy jó formában van. Ki kell még emelnünk LaMarcus Aldridge-et, aki a visszavonulásból tért vissza a csapathoz és második meccsén játszott is 20 percet, amely idő alatt 12 ponttal, 5 lepattanóval, 3 gólpasszal és 2 labdaszerzéssel segített be, abszolút jól mozgott a magasember. Csapatként ugyan kevésbé voltak motiváltak és agresszívek, mint ellenfelük, ez többek között a lepattanózáson is meglátszott (49-37-re elbukták), de jól dobtak és ennek köszönhetően végül a győzelmet is megszerezték - na meg amiatt, mert a végén az újonc Cam Thomas három nagy kosárral az ő javukra döntötte el a küzdelmet.

A Nets legjobb dobói: Durant 18/6, Harris 15/15, Carter 13/9
A Bucks legjobb dobói: Nwora 30/18, Bryant 21/9, Mamukelashvili 20/6

 

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 121-85

Csak Murphy. A Williamsont és Ingramet ezúttal is nélkülöző New Orleansnál csak és kizárólag Trey Murphy III jó játékának lehet örülni: az újonc eddig parádés előszezont fut és most is ő lett csapata legjobbja. A dobógép 17 pontot és 3/7 triplát süllyesztett el, emellett pedig most 10 lepattanót is lehúzott, üde színfoltot jelentett az egyébként teljesen reménytelen együttesben. A vendégek összességében 33%-kal céloztka mezőnyből, 20%-kal tripláztak, eladtak 18 labdát és védekezésben sem volt közük a Chicagóhoz - nem voltak egy súlycsoportban a felek, így komoly pofonból kell majd felállnia a gárdának.

Újfent gálázott a Bulls. A Chicago már az első meccsén is látványosan, illetve nagyon eredményesen kosárlabdázott, ezt pedig most ismét megmutatta a társaság: 13 ponttal nyerték az első negyedet, 25-tel vezettek a nagyszünetben, de már 46 egység is volt az előnyük, mielőtt egy kicsit visszavettek. Lonzo Ball 19 ponttal és 5/6 triplával dobta szét volt csapatát, Zach LaVine 21 pontot szórt jó hatékonysággal, Nik Vucsevics dupla-duplázott (16 pont, 10 lepattanó, 4 labdaszerzés) és DeMar DeRozan is jól illeszkedett a gépezetbe - eközben a kispadról ismét Alex Carusót kell kiemelnünk, aki remekül szállt be. Egyelőre minden tökéletes a Bullsnál, a játék minden elemében messze felülmúlták ellenfelüket, szépen járt a labda, mindenkit bevontak, volt mozgás, volt tűz - ha ezen az úton haladnak tovább, akkor szép szezonjuk lehet.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 21/6, Ball 19/15, Vucsevic 16
A Pelicans legjobb dobói: Murphy III 17/9, Marshall 16, Valanciunas 14

 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 122-114

Doncic már most közelített egy tripla-duplát. 15-19 percet játszott a dallasi kezdő, de Luka Doncicnak ez is elég volt ahhoz, hogy flörtöljön egy tripla-duplával: 14 pont, 8 lepattanó és 9 gólpassz került a Mavs-vezér neve mellé alig 18 perc alatt, mondhatjuk, hogy ő már alapszakasz-formában van. Mellette Kristaps Porzingis (15 pont, 5/8 mezőnyből, 3 blokk) és Dwight Powell (14 pont, 5/6 mezőnyből) is jól dolgozott, a magasemberek hozták magukat, valamint a padról váratlan extrát szállított a two-way szerződést kapó draftolatlan újonc, Eugene Omoruyi, aki 22 perc alatt 19 ponttal hívta fel magára a figyelmet. Neki a győzelemben is nagy szerepe volt, mert 8 egységet dobott az utolsó negyedben (ahogy Moses Brown is) és ekkor fordított a Dallas, mert ugyan a kezdőkkel a texasiak vezettek, de a cserékkel már a Clippers volt jobb és 10 ponttal meg is lógott - a Mavs csak a 31-17-re megnyert negyedik etapjával tudta végül behúzni a győzelmet.

A Clippersnél továbbra is óvatosak. Leonard mellett Batum, Morris, Ibaka és Zubac is kiülte a meccset a Los Angelesnél, Tyronn Lue-ék egyelőre elég óvatosan közelítenek az alapszakaszhoz, nagyon vigyáznak a fontos játékosaikra. Eric Bledsoe-t viszont bár erőltetik, de ennek túl sok haszna egyelőre nincs, a csapathoz visszatérő irányító most éppen 0 pontot szerzett kezdőként és Paul George (6 pont, 5 pont, 2/8 mezőnyből) sem váltotta meg a világot. A cseresor sokkal jobban nézett ki, az 5/6 triplás Luke Kennard mellett Isaiah Hartenstein (16 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) is kitett magáért, de Mann, Coffey és Boston Jr. is kétszámjegyű pontterméssel zárt - igaz, a hajrában így is alulmaradtak a felpörgő dallasi cserékkel szemben.

A Bulls legjobb dobói: Omoruyi 19/3, Porzingis 15/3, Powell 14/3, Doncic 14/6
A Clippers legjobb dobói: Kennard 19/15, Hartenstein 16, Jackson 14/9

 

San Antonio Spurs - Miami Heat 105-109

Back-to-back is jó volt a Heat. Előző este remek játékkal aratott győzelmet a Miami, most pedig a várakozásoknak megfelelően kerete nagy részét kiültette Erik Spoelstra: Lowry, Butler, Tucker, Adebayo, Dedmon, Martin és Vincent sem volt ott a parketten. Ott volt viszont a továbbra is remeklő Tyler Herro, aki ezúttal is nagyon jól játszott és 26 pontot szerzett, a legjobb dobójuk pedig Max Strus lett, aki 6/11 triplával jutott el 28 egységig. Duncan Robinson fáradtnak tűnt (0/5 tripla, 0 pont), a centerek pihentetése miatt viszont előkerült a nyári ligában villogó Ömer Yürtseven, aki le is tette a névjegyét: 23 perc alatt 14 pontot, 11 lepattanót, 4 gólpasszt, 2 labdaszerzést és 2 blokkot rakott a közösbe. A Miami a meccs nagy részében vezetett is, volt már 19 pontos fórban, de az elrontott harmadik negyed után a záró etapban kapaszkodnia kellett, sőt, hátrányba került - a Strus-Yürtseven páros remekléséhez azonban hozzátett Javonte Smart is, úgyhogy visszafordították és végül megnyerték a találkozót.

A rohanás nem ellensúlyozta a lepattanókat. 21-4-re nyert a leindításból szerzett pontok terén a Spurs, de 53-39-re elvesztette a lepattanózást és 18-9-re a támadópattanózást, amit nem tudott igazán ellensúlyozni. Az első félidőben végig a Heat volt a jobb, aztán a harmadik negyedben fordult a kocka, de nem volt annyi átütőerő a texasiakban, hogy ezt végig tudják vinni, a hajrában ismét alulmaradtak. Egyénileg Keldon Johnsont (23 pont, 8/13 mezőnyből) és az előszezonban már megszokott módon Bryn Forbest (16 pont, 4/9 tripla) tudjuk igazán kiemelni, de mondjuk Primo, Vassell, vagy Walker IV abszolút eltűnt - ezek után jelenleg 1-2-es mérleggel állnak, következőleg az Orlandóval találkoznak majd.

A Spurs legjobb dobói: Johnson 23/6, Forbes 16/12, White 13/3, Murray 13/3
A Heat legjobb dobói: Strus 28/18, Herro 26/3, Smart 15/3

 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112-114 - hosszabbítás után

Nowell kosara döntött. Amíg a kezdők voltak fent, addig nem volt kérdéses az összecsapás, uralta a helyzetet a Denver, Nikola Jokics például +19-et, Michael Porter Jr. +25-öt hozott, amíg a parketten volt - azonban ahogy jöttek a cserék, megfordult a képlet és végül a Timberwolves örülhetett. A hős pedig Jaylen Nowell lett, aki előbb a rendes játékidő végén egy 3+1-es játékkal előnyhöz juttatta csapatát 22 másodperccel az órán, majd Nah'Shon Hyland triplája után ő mentett hosszabbításra alig három másodpercnél - végül pedig a ráadásban is ő döntött, az utolsó bő egy percben sorozatban három duplát küldött a gyűrűbe, ezzel fordított és végül nyert a Minnesota. A Nuggets az utolsó öt támadását elrontotta ebben a clutch időszakban, így a 21 bedobott tripla és a félig kézben lévő győzelem ellenére be kellett érnie a vereséggel, míg a Wolves a kezdők gyengélkedését legalább egy győzelemmel kozmetikázta.

Meggyőzőek voltak a denveri húzóemberek. Nikola Jokics ugyan nem dobott jól, de 10 ponttal, 9 lepattanóval, 10 gólpasszal és 2 blokkal kis híján tripla-duplázott, Michael Porter Jr. is kitett magáért (16 pont, 6 gólpassz, 4/8 tripla), hasznos volt Aaron Gordon, PJ Dozier és Vlatko Cancar is, az újon Nah'Shon Hyland pedig 21 ponttal, 6/10 triplával és egy clutch dobással vétette észre magát - meggyőző volt az, akinek kellett. A Minnynél igazából Karl-Anthony Towns (22 perc alatt 12 pont, 5 lepattanó), Anthony Edwards (8 pont, 5 lepattanó) és D'Angelo Russell (9 pont, 6 gólpassz, 3/12 mezőnyből) sem dobta le a csillárt, egyénileg senki nem emelhető ki Nowell clutch teljesítményén kívül - de legalább nyertek, az is valami...

A Nuggets legjobb dobói: Hyland 21/18, Porter Jr. 16/12, Cancar 13/6
A Timberwolves legjobb dobói: Beasley 13/3, Towns 12, Nowell 12/3

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 121-114

Nem sikerült jól a James-Westbrook páros szezonkezdete. Az eddigi mérkőzéseket kihagyta a Lakers két korábbi MVP-je, ezúttal viszont ők léptek pályára és a harmadik sztár, Anthony Davis kapott pihenőt. A siker azonban elmaradt: James 18 perc alatt 4/12-es mezőnymutatóval hozott össze 9 pontot és 2 gólpasszt, Westbrook pedig 17 perc alatt 1/7-et dobott 2 pontért, míg 4 gólpasszára 6 eladott labda is jutott. Carmelo Anthony (12 perc, 1/7 mezőnyből) és Wayne Ellington (20 perc, 0 pont) sem találta magát, pozitívumként Dwight Howard (24 perc alatt 23 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) és Talen Horton-Tucker (17 pont 50%-kal) játékát említhetjük, főleg a center volt váratlanul aktív és hatékony - ez azonban csak arra lehetett elég, hogy a 22 pontos hátrányukat nagyjából ledolgozzák és szorossá tegyék a végét.

Curry is belendült. Eddig sem játszott rosszul a GSW pontkirálya, de ezen az estén több időt is kapott a parketten és agresszívebbnek is bizonyult, úgyhogy 26 perce alatt végül 30 pontot dobált össze 50%-os hatékonysággal, valamint 5 labdaszerzéssel kiegészítve - voltak látványos megoldásai, hozta a rá jellemző "show-t". Azt viszont mindenképpen jeleznünk kell, hogy Jordan Poole abszolút Klay Thompson babérjaira tör: a parádés előszezont futó kettes ezúttal is remekelt, 25 perc alatt 28 ponttal és 6/13 triplával egészítette ki Curry teljesítményét. Támadásban a többiek azért elmaradtak ettől a szinttől, senki nem jutott tíz pont fölé, bár Andrew Wiggins nem játszott - igaz, így is eljutottak 20 bedobott hármasig és 30 gólpasszig, ezen a téren abszolút remekelnek eddig a felkészülési meccseken.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/9, Poole 28/18, Moody 10/9
A Lakers legjobb dobói: Howard 23, Horton-Tucker 17/3, Nunn 13/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus