Triplaeső Portlandben, Curry-ék lemosták a Lakerst

Steph Curry vezetésével megállíthatatlan volt a GSW a borzasztóan játszó Lakers ellen. 36 triplát pörköltek be a felek a Blazers-Clippersen. Az Indiana kikapott Dallasban, a Wizards Seraphin zsákolásával legyőzte a remeklő Drummond által húzott Pistonst, még korábban pedig a Nets Teletovic hármasával Kínában múlta felül a Sacramentót. Nézzük a részleteket!

Sacramento Kings – Brooklyn Nets 95-97

Teletovic igen, McLemore nem. Végig szoros meccset láthattunk, váltogatták a vezetést a csapatok, az utolsó percbe fordulva aztán a hasznosan, de nem pontosan (10 pont,  8 pattanó, 4/11 mezőnyből) Teletovic bepörkölt egy hármast, amivel a Nets került előnybe és bár McLemore válaszolhatott volna, Karaszev lesapkázta, így nem maradt esélye egyenlíteni a Kingsnek.

Thomas pótolható. A Sunshoz távozó egyes helyére érkezett Collison és Sessions a Kingshez és eddig megoldják a feladatot. Collison kezdőként 15 pontot szórt be 50% feletti hatékonysággal, Sessions pedig a padról érkezve 18-ig jutott (három triplával, szintén hatékonyan), ráadásul mindketten kiosztottak 4-4 gólpasszt is.

Lopez egészséges. A center már bizonyított ebben az előszezonban, most támadásban megint domináns volt, 18 pontjával csapata legeredményesebb játékosa lett. Sokszor éri kritika a lepattanózását és ez most is probléma volt, ugyanakkor aki mellette fent volt négyesként, mindig jól dolgozott ezen a téren – Garnett 4, Teletovic 8, Kirilenko 9 lecsorgót kaparintott meg. Ha mégis ez lenne centerben a prioritás, Jerome Jordan most éppen 7 ponttal és 7 pattanóval (3 támadó) jelentkezett a pad végéről.

Bogdanovic kezdő volt. A vb-n is bizonyító dobóhátvéd most a kezdőötösben találta magát és majdnem fél órát pályán is töltött – igaz, mély nyomott nem hagyott, három elrontott triplája mellett kettesekből hat egységet szedett össze és kiosztott két gólpasszt.

A Kings legjobb dobói: Sessions 18/9, Collison 15/3, Cousins-Gay-Casspi 9-9-9
A Nets legjobb dobói: Lopez 18, Williams 12/6, Jack 10/3, Teletovic 10/6

Washington Wizards – Detroit Pistons 91-89

Bradley Beal pótlása még nem megoldott. A sérülés miatt 6-8 hétre kieső dobóhátvéd helyén Glen Rice Jr. kezdett, de hat mezőnykísérletéből mindössze egyet dobott be, kétszer pedig blokkolták – emellett sem lepattanót, sem gólpasszt nem jegyzett. A hátvédsorban helyette a veterán játékmester, Andre Miller villogott, 11 gólpasszt osztott ki. 

A magasember-rotáció rendben. DeJuan Blair mellett lassan a francia Kevin Seraphin is magára talál, 14 pontját 60 százalékos pontossággal dobta, szedett 8 lepattanót és blokkolt is egyet. Hab a tortán, hogy az utolsó másodpercekben az ő zsákolásával fordított a Wizards. 

Josh Smith a padról jött. A kiscsatár-erőcsatár ugyan mindkét büntetőjét kihagyta, de egyébként egészséges mértékben vállalt dobásokat (ami érdekesség, hogy triplát nem emelt rá). Védekezésben extra volt, 5 pattanója mellett 3 blokkot osztott ki – kevesebb, mint 20 perc alatt. 

Végletes dobószázalékok. A Pistons nagyemberei egészen parádésan termeltek mezőnyből (Monroe 7/10, Drummond 9/9), viszont Drummond a büntetőkkel ismét hadilábon állt (3/10). DJ Augustin is 0/8-at hozott össze mezőnyből, de legalább kiosztott 7 gólpasszt. 

Előszezon komolyan véve. Ahhoz képest, hogy felkészülési meccs volt, Andre Drummond és a szakvezető-mindenes Stan Van Gundy is begyűjtött egy technikait. 

A Wizards legjobb dobói: Wall 15, Seraphin 14, Porter 13/3. 
A Pistons legjobb dobói: Drummond 21, Monroe 17, Caldwell-Pope 12/6.

Dallas Mavericks – Indiana Pacers 106-98

A periméterben bízhatott az Indiana. A Pacers a két jól dobó hátvédre, C.J. Miles és Watson teljesítményére támaszkodhatott a magasemberek visszafogott játéka miatt, utóbbiak közül egyedül Lavoy Allen dicsérhető (10 pont, 8 lepattanó). Miles betöréseivel, külső dobásaival egyaránt jól operált, Watson a kiszolgálásból is kivette részét (5 gólpassz), de a prímet ezen a téren a horvát újonc, Damjan Rudez vitte (6). 

Villanueva parádés negyede. Ritkán szólnak pozitív szakmai hírek Villanueváról, ma azonban alaposan megdolgozott az elismerésért. Nowitzki a félidőig termelt 16 pontot, Villanuevának ehhez kevesebb szükségeltetett. A negyedik negyedet ellenállhatatlanul kezdte, sorozatban három triplát süllyesztett el, így pár perc leforgása alatt egál közeli mérkőzésből eldőlt találkozót varázsolt, s 11 játékperc alatt lett a Mavs legeredményesebb játékosa.

Pontosságban a siker. A Pacers 19 eladott labdával hozta le a meccset, érdekesség, hogy nem a találkozó végén hozták össze döntő többségüket, a záró játékrészben csak kettőt jegyeztek. Alulmaradtak a lepattanózásban is (36-48), nagyobb baj, hogy 15 második esélyt engedtek a hazaiaknak.

A Mavericks legjobb dobói: Villanueva 16/12, Nowitzki 16/6, Jefferson 13/6
A Pacers legjobb dobói: C. J. Miles 19/9, Watson 16/12, Sloan 12/6

Portland Trail-Blazers – Los Angeles Clippers 119-114

Triplaeső Portlandben. Félelmetes dobóestet láthattunk mindkét oldalon, a Blazers 69(!) százalékkal lőtt a vonalon túlról, 17 alkalommal találtak be – de a Clippers sem volt rest, szűk 50%-kal 19 hármast süllyesztettek el. Wesley Matthews és Jamaal Crawford is hat-hat triplát pörkölt be, bár a Clippers közelebbről már nem volt igazán hatékony.

Bentről már nem ment Pauléknak. A Los Angeles a festékben nem tudott jó százalékkal dolgozni, Blake Griffin mindössze négy kosarat szerzetet 16 kísérletéből, de Chis Paul (6/15) sem villogott igazán – ő és Matt Barnes azon kevesek közé tartoztak, akiknek még a hármas sem esett. A lepattanózást is elbukták a vendégek, 49-35-re hozta ezt a szegmenst a Portland.

Kaman jó lesz. A Blazers főleg a cseresorát szondázza az előszezonban, hiszen legnagyobb gondjuk, hogy az erős kezdőötös mögött nincs senki – ez idénre talán változhat. A veterán center hasznosan kosarazik ezeken a meccseken, most 10 pontot és 9 lepattanót tett be a közösbe, ráadásul 3 gólpasszt és 2 labdaszerzést is fel tud mutatni. Rajta kívül remekül szállt be Steve Blake és Thomas Robinson is, a pontokat pedig a Crabbe-Barton páros hozta – lehet, hogy idén lesz minőségi kispad Portlandben?

A Trail-Blazers legjobb dobói: Matthews 22/18, McCollum 19/15, Aldridge 16
A Clippers legjobb dobói: Crawford 23/18, Paul 15/3, Hawes 15/9

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 75-116

Most Curry vitte a prímet. Az eddigi előszezonbeli GSW-meccseken inkább Thompson volt a vezér, most az irányító fogott ki ihletett napot: alig 24 perc alatt rámolt be 25 pontot, 11 dobásából 8 jó volt, a három rontott is triplából született – onnan 4/7 volt a mérlege. Emellé hat lepattanó és hat gólpassz is a neve mellé került, egyik óriási hármasa után pedig Kobe Bryant is elismerését fejezte ki.

A tragikusnak is gyengébb volt a Lakers. Az aranysárga-lilák egészen borzalmas támadójátékot produkáltak, 37%-kal tüzeltek mezőnyből és egyetlen hárompontost sem értékesítettek – igaz, mindössze háromszor próbálkoztak. Kobe Bryant 3/13, Steve Nash 0/5 volt mezőnyből, végig teljesen sansztalanul kosárlabdáztak.

A Golden State játékosai ficánkoltak. Nem csak Curry, de társai is könnyedén szereztek kosarakat, Thompson most is elsüllyesztett négy triplát, de Lee, Barnes, Kuzmic és Speights is kimondottan jól játszott támadásban – összességében 56%-kal dolgozott mezőnyből a csapat és majdnem 40%-kal dobták a hármasokat, ráadásul 33 gólpasszt osztottak ki.

Holiday csak öt percet kapott. Az ex-szolnoki hátvédről úgy hírlik, bekerülhet a végleges keretbe is – ennek ellent mondhat az, hogy alig több, mint öt percet volt parketten most, ez alatt egyetlen hármasát elrontotta és leszedett egy lepattanót.

A Lakers legjobb dobói: Ellington 12, Sacre 12, Boozer 10
A Warriors legjobb dobói:  Curry 25/12, Thompson 16/12, Lee 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus