Újabb élet-halál harcok a PO-ban

Tegnap mindhárom kiesésre álló csapat megmenekült és kikényszerítette a hetedik meccset, ma újabb három összecsapás következik 3-2-es állásról. A Dallas otthon próbálja meg kifogni a szelet a Spurs vitorláiból, a Houston Portlandben igyekszik kiegyenlíteni, de az estét a Toronto vendégjátéka nyitja Brooklynban, ahol Lowryék beárazhatják Jason Kidd csapatát. Nézzük, mit várhatunk a találkozóktól!

Brooklyn Nets – Toronto Raptors (01:00)

Legutóbb lejátszotta a Brooklynt a Toronto, de Joe Johnson vezérletével szorossá tette a hajrát a Nets. Így is nyert a Raptors, az All-Starokkal telepakolt New York-i brigád pedig az elsőkörös kiesés szélére került. Leginkább az identitás hiányzik az együttesből, Garnett és Pierce is csak ideig-óráig tudta ezt meghonosítani – legutóbb mindketten inkább fékek voltak. Eközben Lowry és DeRozan is szárnyal a Torontónál, az ő semlegesítésük lesz az elsődleges prioritás a hazaiak számára – ez mellett pedig újfent meg kell találni a támadójátékukat is, mert a szerepek ismét nem tisztázottak Kiddéknél. Esélyesebb a Toronto, de a rutin a hazaiak oldalán áll – ha nem sikerül nyernie a Netsnek, az „összevásárlás” ellenzői kárörvendhetnek annak ellenére, hogy Brook Lopez nyilvánvalóan hiányzik.

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs (02:00)

Bár 2-1-re a Mavs vezetett, a Spurs megfordította a párharcot, így lendületből érkeznek, ráadásul egy győzelem kell már csak a továbbjutásukhoz. Legutóbb a támadójáték tökéletesen működött és bár Nowitzki magára talált, különösebb probléma nélkül nyert a San Antonio. Eltiltása után visszatér a Mavsbe Blair, vele igyekszik megszilárdítani a védekezését Carlisle csapata, ugyanis Splitter az eddigi legjobb meccsét játszotta legutóbb és Duncan is könnyedén dupla-duplázott. Nem kérdés, hogy jobb csapat a San Antonio, de ha Nowitzki tartani tudja a múltkori formáját (ahogy Carter is) és egy kicsit jobban megy a védekezés, egy végletekig kiélezett csatára számíthatunk.

A párharc állása: 3-2 a Spurs javára.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets (04:30)

A Rockets hazai pályán megmenekült a kiesésétől, de nem valószínű, hogy Aldridge még egyszer ennyire formán kívül játsszon, különösen hazai pályán. A Houston védekezése továbbra sem állt össze, ezt pedig Lillardéknak ki kell használniuk – ha ma is kikapnak, teljesen megfordul a párharc azután, hogy már 3-1-re vezettek. A Portlandnek nincs más dolga, csak játszani, amit tudnak, kihasználni a Rockets hibáit – ellenben Hardenéknek még a „Clutch City” feliratú pólókon túl is valami drasztikus javulás kell ahhoz, hogy a játékuk megfelelő legyen. Közhely, de ez most fejben fog eldőlni…

A párharc állása: 3-2 a Trail Blazers javára. 

A meccsekhez ITT találhattok élőképes streameket!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus