Újabb rangadót játszik a Dallas, Spurs-Celtics a Sport TV-n

Öt mérkőzést rendeznek hajnalban a tengerentúlon, kötelező előtt áll a Boston, rangadót vív egymással a Mavs és a Pels, míg a Bulls, a Warriors és a Lakers folytatná remek sorozatát.

San Antonio Spurs – Boston Celtics 00:00 (Sport1 - Élő)

A Boston a Thundertől elszenvedett értelmezhetetlen vereség után legutóbb egy rangadón a vártnál sokkal simábban legyőzte a zsinórban hét győzelemből érkező Dallas Mavericks csapatát. Ott Jayson Tatum tripla-duplázott, a siker pedig egy komoly erődemonstráció volt, talán sikerült újra visszatalálnia a győztes útra a keleti listavezetőnek. Ezen a találkozón mindenképpen kétmeccsesre kell duzzasztaniuk győzelmi szériájukat: hiányzói nincsenek a vendégcsapatnak, Tatum és Brown az egész szezonban konzisztens klasszisteljesítményt nyújt, a csapat támadóhatékonysága még mindig a legjobb az egész ligában, a Spurs pedig nem éppen az a csapat, amelyik komoly ellenállást tanúsítana az ellenfelekkel szemben. A San Antonio továbbra is a tankcsata egyik fő résztvevője, bár legutóbb három egymást követő vereség után a szintén hasonló célokért küzdő Detroitot sikerült legyőznie, így győzelemből érkezik a gárda erre a meccsre. Összességében a Spurs most pihenőnap nélkül lép pályára a liga egyik legjobb csapata ellen, győzelmi reményeik nem igazán lehetnek Popovichéknak. A Celtics 12-7-es idegenbeli mérlege kifejezetten jónak számít, ha a Boston belenézne egy váratlan vereségbe a ligautolsó védekezést felmutató csapat ellen, akkor az egy hasonlóan meglepő és érthetetlen eredmény lenne, mint nem olyan régen az OKC elleni botlásuk. Tatumék tehát kötelező előtt állnak, méghozzá simán kellene verniük a teljesen más játékerőt képviselő hazaiakat.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 02:00

Ez egy nyugati rangadónak ígérkezik, még akkor is, ha három legjobb játékosából kettőt mindenképpen nélkülöznie kell a Pelicansnak és Willie Green vezetőedzőnek. A nyugati harmadik és negyedik helyezett csatája még nagyobb derbi lenne, ha Zion Williamson és/vagy Brandon Ingram is pályára tudna lépni a vendégeknél, de a hírek szerint Ingram játékára már ennek az ötmeccses idegenbeli túrának valamelyik állomásán mutatkozhat esély, Williamson viszont még három hétig biztosan nem játszhat. A Pels eredményei ebből kifolyólag hullámzóak voltak az utóbbi időben, az elmúlt öt meccséből csak kettőt tudott behúzni a csapat, legutóbb alig 24 órával ezelőtt éppen a kirobbanó formában lévő Brooklyn Nets ellen maradtak alul McCollumék. A Dallas viszont az elmúlt időszakban a liga legjobb formájában lévő csapata volt, előző meccsén azonban hét egymást követő siker után közel harmincpontos zakót szenvedett el a Boston Celticstől, ezzel megszakadt a liga leghosszabb élő veretlenségi sorozata. A Josh Greent, Maxi Klebert és Dorian Finney-Smith-t is sérültlistán tudó Dallasnak talán nagyobb esélye van ma a sikerre, Luka Doncic MVP-formája bőven elég lehet arra, hogy kiaknázzák a két sztárja nélkül felálló, ráadásul fáradtabb Pelicans hiányosságait. A feleket két mérkőzés választja el egymástól a tabellán, a Mavs egy sikerrel már karnyújtásnyira fel tudna zárkózni a közvetlen élmezőnyhöz, míg a NOP egy győzelemmel amellett, hogy hárommeccsesre növelné az előnyét Doncicékkal szemben, tapadna a Nuggets-Grizzlies duóra, hogy a majd sztárokkal kiegészülő kerettel reális esélye legyen akár a nyugati első helyek megcélzására is.

 

Chicago Bulls – Utah Jazz 02:00

A két csapat jelenlegi formája éppen ellentétesen alakul, bár az egyre jobb eredményeket elérő Bulls mellett legutóbb hosszú idő után már a Jazz is tudott nyerni. A Chicago szezonjának egyik legjobb formájában van, az elmúlt tíz meccsén hétszer is győztesen hagyta el a pályát, két Cleveland elleni vereséget zsinórban két hatalmas sikerrel javította ki a csapat, megszakította a Nets 12 meccses sikerszériáját és tegnap legyőzte a komolyabb célokért küzdő 76erst is, ezekkel pedig már a keleti playin helyekre zárkózott a gárda. A Jazzt viszont már csak egy hajszál választja el attól, hogy kicsússzon a nyugati top 10-ből, bár egy ötmeccses nyeretlenségi sorozat után legutóbb tudta hozni a kötelezőt a Rockets ellen, Lauri Markkanen karriercsúcsot jelentő 49 pontja hosszú idő után újra győzelmet jelentett a Utah-nak. A hazaiaknál Lonzo Ball és Javonte Green továbbra is sérült, az elmúlt meccseket kihagyó Alex Caruso pályára lépése pedig ma is csak kérdéses. A vendégeknél csak Collin Sexton maródi, kérdés, hogy a támadásban a liga legjobbjai közé tartozó Jazz mennyire tudja érvényesíteni a frissességét a back-to-back pályára lépő Bulls ellen. Bár a forma a hazaiak mellett szól, de a fáradtság és a hiányzók ezt könnyen felülírhatja, mindenesetre ez egy fontos meccs lesz mindkét fél számára a playin pozíciókért folytatott harcban.

 

Golden State Warriors – Orlando Magic 02:30

Ez a mérkőzés elsősorban Andrew Wiggins visszatéréséről fog szólni, a Warriors sztárja ugyanis 15 kihagyott találkozót követően léphet újra pályára vasárnap hajnalban. A címvédő a sérülések ellenére sincs rossz formában, bár legutóbb zsinórban öt győzelem után az utolsó pillanatban kapott ki a tankoló Pistonstól, de jó formájukkal már 50% fölé értek és a biztos rájátszás jelentő hatodik helyre kúsztak fel a konferenciában. Wiggins visszatérése nagy lökést adhat a társaságnak, az elmúlt időszakban Klay Thompson és Jordan Poole is sorozatban játszotta le a jó meccseket, a hazai pályán húszból tizenhét meccset megnyerő GSW-nek komoly esélye lehet tehát a győzelemre ma is. A vendégek az elmúlt öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, és bár már leteltek a Pistons elleni meccsen összegyűjtött eltiltások a csapatnál, Bol Bol, Jonathan Isaac és Chuma Okeke pályára lépésére ma sem kerül sor. Steve Kerr Steph Curry mellett a fiatalokra sem számíthat, Kuminga és Wiseman is kihagyja a mai találkozót, de a csapatnak még úgy is szállítania kellene a győzelmet az idegenben csak 4-13-mal álló Magic ellen, ha a visszatérő Wiggins percei egyelőre limitálva lesznek.

 

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 04:00

A Lakers az előző játéknapon összerakta idei szezonjának leghosszabb győzelmi sorozatát, alig 24 órával ezelőtt az Atlanta Hawkst mindenféle gond nélkül győzték le LeBron Jamesék, ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták, egyetlen meccsre zárkóztak a Jazzre play-inért folyó harcban és az újévben még veretlenek. Könnyű dolguk viszont ma nem lesz, a back-to-back pályára lépő Lakersben Anthony Davis még mindig sérült, de Austin Reaves és Lonnie Walker IV is két hétre kidőlt, az ő hiányukat tíz napos szerződésekkel pótolná a csapat, az előző meccsen például így debütált Sterling Brown. A Kings nincs extra formában, de az ötből háromszor is győzni tudó Sacramento még mindig ott van a nyugati ötödik helyen, a top 6 elérése pedig már csapatszinten is kimondott cél lehet Saboniséknál. Legutóbb ők is Trae Youngék ellen játszottak, ott azonban egy egylabdás meccsen végül alulmaradtak. Az esélyek a vendégek oldalán állnak, a Sabonis-Fox párostól akár csak egy átlagos mérkőzés is elég lehet ahhoz, hogy a fáradt, három fontos játékosát is nélkülöző Lakerst felül tudják múlni. Sok fog múlni azon, hogy Thomas Bryant mennyire tudja majd limitálni pályafutása eddigi legjobb szezonját játszó Domantas Sabonist és hogy a hazaiaknál ki tudja egyáltalán megfogni De’Aaron Foxot. A Kings kiegészítő személyzete egész szezonban jól működik, viszont a Lakersnél is érkeznek remek meccsek a sztárok hiányában, de összességében akármilyen jó formában is vannak a Los Angeles-iek, a támadásban ötödik és minden bizonnyal teljesen egészséges Sacramento legyőzése jelenleg bravúr lenne tőlük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus