Újra nyert a Jazz, nem hibázott a Pelicans

Nem tudott győzelmi sorozatot építeni a Washington, a New Orleans viszont megtörte a maga vereségszériáját az NBA-alapszakasz legutóbbi játéknapján.

 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 126-117

Hamar lerendezte a Pelicans. Brandon Ingram. Zion Williamson és Larry Nance Jr. nélkül is nagyon szívta magát a vereségsorozatát lezárni szándékozó New Orleans, ennek megfelelően a hazaiak már az első negyedben szét is kapták a Spurst: 37-17-re nyerték a játékrészt, ezzel megalapozták a folytatást. A hátralévő időben a San Antonio nem tudott veszélyeztetni, csak a 42-32-re elvitt utolsó negyedben tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez, de komoly nyomás alá nem helyezte, nem kellett izgulnia a vendéglátónak. A hiányzók miatt nagyobb teher került CJ McCollumra, aki viszont elbírta ezt, és 14/27 jó dobással, valamint 7/14 triplával 40 pontos szezoncsúcsot szórt, ráadásul leszedett 8 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt is, abszolút kiemelkedő szupersztár-teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát. Mellette a dupla-duplázó Jonas Valanciunas vagy a sokoldalú Willy Hernangomez is említést érdemel, de a lényeget most McCollum intézte, míg az esélytelennek bizonyuló Spursnél Jeremy Sochan lett a legjobb dobó 23 ponttal, ráadásul 9 lepattanót és 6 gólpasszt is hozzátett, ő remek meccset hozott. Gregg Popovich, a vendégek vezetőedzője is úgy fogalmazott, hogy náluk nincs egy McCollum aki dominálja a mérkőzést, és bár sikerült szépíteniük a helyzeten a negyedik negyedben, de mielőtt tényleg izgalmassá tették volna, megint feljebb kapcsolt a Pels hátvédje és végleg lezárta az estét. A NOP ezzel a sikerrel fél meccsre megközelítette a Nyugatot holtversenyben vezető Denver-Memphis párost, míg a Spurs előnye egy mérkőzésre csökkent a sereghajtó Houstonnal szemben.

A Pelicans legjobb dobói: McCollum 40/21, Valanciunas 16, Murphy III 15/3
A Spurs legjobb dobói: Sochan 23/6, Jones 19/3, Richardson 14/6

 

Utah Jazz - Washington Wizards 120-112

Feljebb kapcsolt a Jazz, Sexton is visszatért. Az első szűk három negyedben folyamatosan billegett a mérkőzés, egyik fél sem igazán akart/tudott védekezni, így hol egyik, hol másik csapat tudott egy kicsit előnybe kerülni, de végig tíz pont alatt járt a különbség. Aztán a harmadik játékrész végén sebességet váltott a Utah, elkezdte fizikálisra venni a figurát, üldözni a támadókat, ütközni, felpörgette a játékot hátul, amire nem tudott érdemben válaszolni a Wizards: jött egy 13-0-s Jazz-futás a negyedik negyedre átívelően, a záró etapban pedig csak 22 pontot engedtek a hazaiak az addigi mérsékelt ellenállás után. Ez pedig el is döntötte a meccset a javukra, az a futás és a védekezésbeli sebességváltás meghozta a sikert, addig 11-szer volt egál az állás és 23-szor (!) változott a vezető kiléte, de ahogy megjött az akarat, megjött a stabilitás is a vendéglátónál. Malik Beasley aggresszív játéka (25 pont, 9/17 mezőnyből, sok betörés, 4 labdaszerzés) mellett emeljük ki Collin Sextont is, aki hét kihagyott meccs után tért vissza, és bár egyelőre 17 perces limiten volt, de ez idő alatt is hozzátett 18 pontot, volt nagy triplája, és óriási energiát hozott a padról - benne volt az említett futásban az ő jó játéka is. Mellettük Lauri Markkanen (21 pont, 4/9 hármas), Jordan Clarkson (23 pont, 4/7 hármas) és Walker Kessler (12 pont, 14 lepattanó, ebből 5 támadó) is kitett magáért, így újabb fontos hazai győzelmet pipálhattak ki, és továbbra is ott billegnek a nyugati hatodik hely körül.

Nem tudott elindulni a Wizards. A Washington legutóbb tíz vereség után tudott újra mérkőzést nyerni, de ezúttal nem volt képes ráduplázni erre: védekezés nélkül nagyon nehéz dolga lesz a folytatásban is. Kristaps Porzingis ugyan ezt a mérkőzést is kihagyta, de ahogy arra Kyle Kuzma rámutatott, egészségesen is 50% körüli csapat voltak, úgyhogy nem foghatnak erre mindent, most is lett volna esélyük nyerni, de nem tették elég jól a dolgukat. Védekezésben nagyon lassan váltottak és álltak vissza a helyükre, szintén nagyon lassan léptek ki a tripladobókra, a Jazz azért vert be 16 hármast 46%-kal, mert ezek nagy része üres helyzet volt, amire a fővárosi védők egyszerűen nem értek oda. Támadásban pedig szintén voltak gondjaik, a Utah próbálta befelé terelni őket és szűkíteni a területet, így pedig ugyan összességében bőven 50% felett dobtak, de csak hét triplát küldtek a gyűrűbe, úgyhogy hiába nyertek 20 ponttal a festékben, ez sem bizonyult elégnek. Bradley Beal 30 pontja sem ért semmit, és érdekesség, hogy a társaság 2-8-ra áll akkor, amikor Beal volt a legjobb dobója eddig - egyelőre nem nagyon akar működni a rendszer...

A Jazz legjobb dobói: Beasley 25/9, Clarkson 23/12, Markkanen 21/12
A Wizards legjobb dobói: Beal 30, Kuzma 21/6, Gafford 13

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus