Vissza tud még táncolni a Cavs, vagy eldönti a Boston?

A kiesés szélére sodródhat a Cleveland, ha nem tud javítani hajnalban, hazai pályán - van válaszuk LeBron Jameséknek?

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 02:30

Komoly bajban van a Cavs és még ennél is komolyabb nyomás van most a társaságon, hogy válaszolni tudjon a Celticsnek és nyerjen, mert ha nem így történik, akkor el is dől a párharc érdemi része, már csak az lesz a kérdés, hogy mikor "üti be" a negyediket a Boston. Ahhoz viszont, hogy a Clevelandnek legyen keresnivalója, kategóriákkal több kell a kiegészítőktől és lehet sok taktikai dolgot említeni, de elsősorban nem ebben, hanem fejben, akaratban lesz muszáj sokka-sokkal jobbnak lenniük George Hilléknek - az az alibi, amit az első két meccsen mutattak, semmi másra nem elég, csak egy 0-4-re. Nyilván valamelyest más lehet a helyzet otthon, mert a Celtics vendégként eddig sokkal gyengébb volt, mint saját közönsége előtt, de tévedés ne essék, most is ugyanúgy küzdeni-harcolni fognak Al Horfordék, ahogy eddig, őket biztosan nem altatja el a 2-0-s előny. 

Az biztos, hogy LeBron Jamesnek most is vezérként kell játszania, de ha a többiek nem tudnak legalább elfogadható szintet hozni, akkor ő egymaga kevés lesz, ezt láttuk legutóbb. A nagy kérdés, hogy Lue mit választ: bízik a hazai pálya erejében és megpróbálkozik még egyszer összeszedni a romokban lévő támadójátékot, vagy elveti ezt az ötletet és a Boston idegenbeli gyengébb dobóformájára alapozva megpróbál mondjuk 98-94-re nyerni - ezzel csak annyi a gond, hogy ez a Cavs egyáltalán nem jó védőcsapat még Thompsonnal sem, ez is elég rizikós elgondolásnak tűnik.

Meglátjuk, mindenesetre bostoni siker esetén eldől a széria, clevelandi győzelem esetén pedig nem történik semmi különös azon felül, hogy életben maradnak Jamesék.

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus