Vissza tud vágni a Boston és az OKC?

0-2-ről kell javítania a Celticsnek - mire megy otthon a Gobert nélküli Jazz? - képes válaszolni Westbrook és a Thunder?

Chicago Bulls - Boston Celtics 01:00

Ebben a párharcban azért eddig erősen borult a papírforma, hiszen mindkét bostoni meccset megnyerte a Bulls, így nagyon jó helyzetben fogadhatja a Celticset. A legnagyobb kérdés az, hogy Brad Stevens ki tud-e találni valamit akár taktikailag, akár a mentális felkészítés terén, mert jelen pillanatban fejben is nagyon mélyen van a keleti első kiemelt - ennek például Avery Bradley hangot is adott. Ha fel tudják magukat szívni, akkor talán érdemesebb lenne visszatérni ahhoz a recepthez, amikor hagyják tombolni Robin Lopezt, és a periméteren igyekeznek fölényt kialakítani, mert legutóbb úgy cserélt Stevens, hogy belül kordában tartsák a Bulls centerét, Wade-ék azonban így átrohantak rajtuk - még mindig közelebb voltak akkor, amikor csak a lepattanózással volt komoly gondjuk, ráadásul azt akarattal is lehetne ellensúlyozni, Rondo pedig hüvelykujjsérülése miatt nem játszhat. Sok lehetőségük mindenesetre nincs próbálkozni, ha most nem nyernek, gyakorlatilag elmegy számukra a párharc, így jól kell dönteniük, jól kell játszaniuk Thomaséknak - kell az extra Horfordtól mindenképpen, rá nagy szükségük lenne. A túloldalon is kérdés persze, hogy mennyire fenntartható a jelenlegi forma, de az önbizalom és a hazai pálya is mellettük szól, ők nyugodtabban játszhatnak, de náluk mindig benne van egy váratlan bukás - volt erre példa az alapszakasz végén is.

A párharc állása: 2-0 a Bulls javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 03:30

Az előző meccsen három negyeden keresztül kontrollálta a játékot és vezetett a Thunder, ám Billy Donovan rossz döntése, majd Russell Westbrook katasztrofális utolsó tíz perce a Rockets győzelmét eredményezte. Ezzel együtt van mire építeni az OKC-nél, az a Westbrook és az a védekezés, amit az első szűk három negyedben láttunk, most is eredményes lehet, és tegyük hozzá rögtön, hogy a Houstonnál a Beverley-Gordon-Lou Williams trió borzasztóan fontos dolgokat hozott, a záró etap elején gyakorlatilag ők fordítottak. Kérdés, hogy ők képesek-e erre még egyszer (Beverley már harmadszor), hogy Westbrook dobja-e még egyszer így a középtávolit, vagy megint szenvedni fog úgy, mint az első meccsen, illetve hogy a 2-0 eredményezte mentális állapot kiből mit hoz ki - a Rockets nyugodt lehet, a Thunder viszont az életéért küzd ezen a találkozón. Az biztos, hogy óriási csatára és komoly tempóra van kilátás, ahol bár jobb és mélyebb csapat a Houston, a hazaiaknál is megvan minden, ami a győzelemhez szükséges.

A párharc állása: 2-0 a Rockets javára.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 04:00

Rudy Gobert ezúttal sem tud játszani és a túloldalon Austin Rivers sem, így ugyanaz marad a felállás, mint ami eddig volt és ami után 1-1-re állnak a felek. A nagy kérdés persze az, hogy Gobert hiányát ismét győzelemre tudja-e váltani a Clippers, hiszen legutóbb már sokkal jobban játszott a gárda, de így is csak egy szűk sikerre futotta - most idegenben lehet, hogy annál több kell majd. A Jazz eddig is a perimétert védte, a festékben pedig "elengedte" Jordanéket, amivel elérte, hogy ne a Clippers ritmusában haladjanak a meccsek, a Rivers-alakulat szenvedősen, erőlködve kosárlabdázott, nem érkeztek a megnyugtató hármasok kintről - ha most is ez marad a terv Haywardéknál, akkor akár feléjük is billenhet a mérleg nyelve. Nekik minél inkább le kell venniük a pályáról Redickéket (Paullal sem ártana valamit kezdeni), támadásban pedig saját pályájukon jobban dobni, főleg jobban kezdeni, és akkor bármi megtörténhet annak ellenére is, hogy a festékben nyilvánvaló lesz a Clippers fölénye.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus