Visszaadja a kölcsönt a Cleveland Atlantában?

Muszáj lenne nyernie a bajnoknak - Westbrook újabb próbája a 42-ért - pályán a Houston, a Memphis és a Toronto.

New York Knicks – Toronto Raptors 18:00

A B-csapattal küzdő Knicks egész kellemes meglepetés az utóbbi időben, a harcos, agresszív játékot sokkal jobb nézni, mint a korábbi ponterősebb, de sokszor ötlettelen, lélektelen erőlködést – eredményben közel ugyanazt hozzák így is. A Raptors számára borzasztó fontos lenne ez a siker, DeRozanék még mindig fej-fej melletti csatában vannak a Washingtonnal (illetve most éppen lépéselőnyben) a keleti harmadik helyért, és ezért mindenképpen nyerniük kell most is, hiszen szép vagy sem, New Yorkban manapság kötelező nyernie egy motivált playoff-csapatnak. Szétdobni a vendégek sem fogják Anthony-ékat (ha utóbbi játszik egyáltalán), de védekezésben parádés a Toronto, DeRozan és Lowry személyében pedig megvannak azok a playmakerei, akik gyengébb csapatjáték esetén is el tudják dönteni az ilyen kötelező, de nehéznek ígérkező derbiket.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 21:30

Két napja komoly meglepetést okozott a Hawks Clevelandben, mivel a komplett kezdőötöse nélkül megverte a csak Thompsont nélkülöző bajnokot, és kérdés, hogy mit lépnek erre LeBron Jamesék – így még nincs meg a keleti első hely, bár tagadhatatlan, hogy az ő kezükben van a helyzet. Az nem lehet kérdés, hogy a vendégek alkotják a jobb csapatot, de most valamire rátalált az Atlanta is, ahol minden bizonnyal nem fog mindenki pihenni ezúttal, hanem játszani fognak Millsapék is. Két napja is leírtuk, most is megtesszük: a Cavsnek évek óta fekszik a Hawks játéka, többször is irgalmatlanul szétlőtték már a Budenholzer-csapatot, de két napja ez finoman szólva sem alakult így – az látszik, hogy ha nem kapar a Cleveland, akkor bárki ellen bajba kerülhet, ez pedig nem jó jel számukra.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 23:00

Két napja nagy port kavart a Suns és a Thunder meccse, ahol Devin Bookerék nem engedtek tripla-duplát csinálni Russell Westbrooknak, bár az is igaz, hogy egy ilyen gyenge csapat elleni 20+ pontos zakónál nem lett volna ilyen íze a történelmi tettnek. A Denver védekezését ismerve most is minden esélye meglesz Westy-nek, hogy feltegye az i-re a pontot, bár ez nem biztos, hogy győzelemmel fog párosulni, hiszen a Nuggets támadópotenciálban felülmúlja az OKC-t, jó formában is van, és még tétje is van számára a meccsnek, míg a vendégek már csak arra a bizonyos 42-re várnak.

Phoenix Suns – Dallas Mavericks 00:00

Ez teljesen tét nélküli találkozó, a Dallas pihentetett legutóbb, legalábbis egy félidőn keresztül, míg a Suns „megtréfálta” Russell Westbrookot, és sorozatban 13 vereség után megverte a Thundert, kérdés, hogy ez ad-e némi lendületet a gárdának. Booker mindenesetre most megmutathatja, hogy mennyire „competitor”, hiszen ennek legfőbb jellemzője a győzelem, ebből pedig túl sokat azért nem tud felmutatni a Suns, és ha teljes kerettel áll fel a Mavs, akkor most is inkább a vendégek az esélyesek – védekezésben több kategória köztük a különbség, és támadófegyvert is fel tud párat vonultatni a texasi alakulat. Hozzá kell tenni azért, hogy Nowitzkiék vendégként nagyon nem szokták találni a ritmust, csak 11-28-ra állnak saját pályájuktól távol.

Sacramento Kings – Houston Rockets 00:00

A Houstonnak egyértelműen a playoffra kell most már koncentrálni, főleg, hogy az utóbbi időben azért beszedett jó pár vereséget, kérdés, hogy mindenki pályára lép-e a texasiaknál idegenben - Ryan Anderson visszatért, neki azért nem ártana a meccsritmus a rájátszás előtt. A Kingsnek főleg nincs már tét, ők felszabadultan játszhatnak otthon, ahogy tudnak, és ha védekezésben-lepattanózásban hozzák magukat, akkor nem is lesznek esélytelenek - persze ha megszórja magát a Houston kintről, akkor más a képlet, tűzerőben nincs köze egymáshoz a két csapatnak. 

Memphis Grizzlies – Detroit Pistons 00:00

A Memphis már biztosan nyugati hetedik, a Pistons biztosan lemarad a playoffról, egyikük számára sincs tét - a hazaiaknak talán megérné kicsit frissíteni, de saját közönségük előtt azért erre kevesebb esély van. Kérdés, hogy a legutóbb a Houstont legyőző Pistons mit tud megőrizni abból a támadójátékból, hiszen ezen a téren a Grizzliesnél azért akadnak gondok még otthon is - általában kell nekik Conley és Carter jó dobóformája a minőségi pontmennyiséghez. Fontos lesz a palánk alatti harc, hogy Drummond mire megy Gasolékkal, de alapvetően természetesen jobb csapat a Memphis - ráadásul a Detroit 12-27-es idegenbeli mérlege sem túl biztató.

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 03:30

A Lakers kissé érthetetlenül nyert meg három meccset egymás után, meglepően jó formában van a társaság, így hazai pályán most sem lehet leírni, főleg a sorozatban három verést kapó Minnesotával szemben. A vendégek védekezésben megint teljesen értékelhetetlenek, rendszeresen megkapják a maguk 120 pontját, ezt pedig túldobni azért nem igazán lehet, kérdés, hogy össze tudják-e magukat kapni ezen a téren. A Lakersnél is kérdés persze, hogy fent tudják-e tartani ezt a lendületet, mindenesetre a fiatal csapat most ritmusban van, otthon játszik, és szemlátomást nem tankol - minden esélyük megvan Russelléknek, hogy jó szájízzel zárják az alapszakaszt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus