Visszajátszás - James, Jokics és Westbrook is 40 felett

Az elmúlt három évben a negyven feletti teljesítmények napja volt április 25-e - Russell Westbrooknak kétszer is, felemás sikerrel.

2019: Jokics csapatrekordja sem bizonyult elégnek

Egy évvel ezelőtt a Nuggets-Spurs 3-2-re állt, és a felek San Antonióban csaptak össze. Ha a Nuggets nyert volna, le is zárhatta volna a párharcot, ezért pedig Nikola Jokics mindent megtett: bődületes meccset játszott a szerb center, 60% felett célozva vert be 43 egységet, 12 pattanóval és 9 gólpasszal spékelve, vezetésével 72-36-ra nyert a festékből a Denver. A többiek közül a Murray-Harris duó még letett 30 pontot, de a csapatvédekezésük borzalmas volt - a Spurs előkapott valamit a régiből, a veterán Aldridge-DeRozan-Gay trió kerek hetven pontot jegyzett, csapatszinten 57%-kal céloztak, 41%-kal tripláztak, a negyedik negyedet 22-4-gyel indították és végül 120-103-ra győztek, kiharcolva a hetedik meccset a szériában. 

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2018: LeBron James egyik emlékezetes clutch teljesítménye

Két évvel ezelőtt a Cavaliers és a Pacers 2-2-re állt, az ötödik meccset pedig Clevelandben rendezték. A hazaiak nem igazán álltak a helyzet magaslatán, ha nincs a veterán Kyle Korver öt hármasa, könnyen nagy bajba kerülhettek volna - no meg LeBron James, aki 44 pontot szórt aznap. A Pacer ugyan egyszer visszajött nagy hátrányból, Sabonis 22, Young 16 pontot szerzett, de az utolsó másodpercekben 95-95-nél előbb James leblokkolta Oladipót, majd bődületes buzzer hármassal meg is nyerte a meccset. 

A Houstonnak nem volt szüksége kiemelkedő egyéni játékra, 3-1-ről hazai pályán meg tudták oldani a Minnesotát, pláne, hogy a vendégeknél Jimmy Butler végig a sérülésével küzdött és a negyedik negyedre már nem is tudott visszaállni. Towns és Jamal Crawford tartotta ugyan a lelket a vendégekben, de a végén győzött a túlerő: Capela, Harden és Gordon i remekelt, a Tucker-Ariza páros beverte az üres hármasokat, így a későbbi alapszakasz-MVP csapata simán vette az első akadályt. A Minnesota 14 év után jutott playoffba, de elsőre nem sikerült kört menni. 

A Utah Jazz is a továbbjutásért utazott Oklahomába, de a Thunder két sztárja mindent kitett az asztalra: Russell Westbrook 45 pontot termelt öt triplával, Paul George 34-et tett mellé - mögöttük a harmadik legeredményesebb Carmelo Anthony volt, hét ponttal… Keleltt is, ugyanis a Jazz a meccs egy pontján 71-46-ra (!!) vezetett, itt vették kézbe a dolgokat Westbrookék, egyúttal ütközött ki a Jazz magasembereinek faultproblémája, a hazaiak fordítottak és 3-2-re szépítettek a párharcban. Pedig Jae Crowder nagyot játszott, 27 pontot és hat triplát vágott be…

A nap negyedik meccse 2-2-ről indult, a vendég Washington még a negyedik negyedben is vezetett, John Wall közel járt egy 26 pontos tripla-duplához, Bradley Beal is mellétett huszat, de a végén volt egy négyperces, pont nélküli rövidzárlatuk, amit kihaznált a Toronto. DeMar DeRozan 32 ponttal, no meg tőle igen szokatlanul három triplával jelentkezett, de ez nem volt a döntő, hanem hogy Dwane Casey vezetőedző egy nagyon furcsa ötöst talált, ami működött: a Wright-Lowry-DeRozan-Miles alacsony négyes mellé feltette Jonas Valanciunast. 

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2017: Westbrook 47 pontja ezúttal nem volt elég

Három éve is az életéért küzdött az OKC és otthon harcolhatta ki a továbbjutást a Houston: Russell Westbrook be is vert 47 pontot idegenben, de a negyedik negyedre elfáradt (ne feledjük, akkor Durant már nem, George még nem volt mellette), a többiekben nem volt pont, így a szintén ponterős Harden mellé felnövő (mostanában már a Los Angeles Clipperst erősítő) Lou Williams-Patrick Beverley duó már sok volt a Thundernek - 4-1-gyel ment tovább a Houston, Westbrook pedig hamarosan egy alapszakasz-MVP-díjjal vigasztalódott…

A Utah Jazz is fellépett aznap, a Clippers elleni párharcuk 2-2-re állt, és az ötödik meccset Los Angelesben rendezték. A hazaiaknál Chris Paul ugyan mindent megtett, 28 pontot és 9 gólpasszt jegyzett, JJ Redick 26 ponttal segített és DeAndre Jordan is igyekezett, Blake Griffin nélkül félkarú óriás volt ezúttal is a gárda. A vendég Jazzben Gordon Hayward összekapta magát gyomorfertőzése után, 27 pontot szórt, de a meccset Joe Johnson döntötte el: a veterán hátvéd-kiscsatár a végjátékban bevert két hármast, adott egy gólpasszt, majd bevert még egy clutch középtávolit is - 3-2-vel mehetett haza a Jazz.

A nap harmadik összecsapása is 2-2-vel indult, de San Antonióban nem hibázott a Spurs: Kawhi Leonard és Tony Parker folyamatosan bontotta a Grizzlies védekezését, erre a fegyverre végig támaszkodhatott a texasi gárda, a végén pedig a veterán Patty Mills megkoronázta jó teljesítményét és két kulcshármast szórt be. A Grizzliesben Mike Conley hiába jutott 26 pontig, Marc Gasol hiába volt benne mindenben, a periméter-védekezés alapja, Tony Allen nélkül csak ideig-óráig tudtak ellenállni a hazai rohamoknak - 3-2-es előnyre tett szert a SAS a párharcban. 

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus