Visszatalál korábbi önmagához az OKC?

Visszavághatnak a Portlandnek Westbrookék - kötelező előtt a Dallas - a Wizards lehet a Suns következő áldozata. 

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00 (ÉLŐ - Sport1)

A Blazers előző este játszott volna, de elhalasztották a meccset, így nem back-to-backből érkezik - ráadásul az utóbbi két meccsüket megnyerték Lillardék. Az OKC gyenge formában van, zsinórban három vereségnél tartanak, és teljesen szétesett a játékuk, kérdés, hogy hazai pályán meg tudják-e fordítani ezt a tendenciát - okosabb játékot hoz-e Westbrook, visszatalálnak-e a kellő védekezéshez, lesznek-e külső dobásaik. Védekezésben a Blazers sem túl acélos, de öt napja otthon 114-109-re megverte a Thundert, akkor a hajrában rengeteg rossz döntést hozott Westbrook, Lillardék pedig köszönték szépen és egy 19-2-es futással nyertek - kérdés, hogy mit tanultak abból a meccsből Adamsék. A győzelem nagyon kellene mindkét félnek, a hazaiak utolérhetik a Memphist, a vendégek pedig a Denvert üldözik - Oladipo továbbra sincs, a vendégeknél pedig Turner és Crabbe sérült.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 02:30

A Mavs remek formában van, az előző öt meccsből négyet megnyert a társaság, méghozzá szenzációs védekezéssel, gyakrabban tartják kilencven pont alatt az ellenfeleiket, mint ahányszor száz fölé engedik őket - Wesley Matthews visszatért, Seth Curry nagy formában van, és Nerlens Noel is kezd beépülni. A Lakers ezzel szemben a liga leggyengébb csapata jelenleg, csak a Brooklynnal lehet összemérni, de a Nets éppen előző este nyert Memphisben, így az arany-lilák "kiérdemelték" ezt a címet - zsinórban hét vereségnél tartanak, és ezek nagy részén közük sem volt a győzelemhez. Éppen ezért lenne komoly blama, ha a playoffért hajtó Mavs egy ilyen kötelezőt elrontana két bravúr után, de ha hozzák vagy megközelítik eddigi védekezésüket, akkor nem lehet gondjuk. Dirk Nowitzki egyébként újabb mérföldkőhöz érhet, húsz pontot kell szereznie, hogy elérje a 30.000-es álomhatárt - ez nem biztos, hogy meglesz neki most, de azért van rá esély.

Phoenix Suns - Washington Wizards 03:00

A Suns idei legjobb időszakát éli, zsinórban három győzelmet aratott a társaság, az OKC után a Bostont is legyőzte a kissé átalakult rotációval küzdő gárda - kiegyensúlyozott, több lábon álló támadójátékkal és aktív védekezéssel indultak meg felfelé. A Wizards persze ezúttal is esélyesebb, de két nagyágyú már megégett a Phoenix ellen, a fővárosiak sem vehetik félvállról a találkozót, főleg hogy igazán kirobbanó formában azért nincsenek. A játék náluk is átalakult kicsit, Bogdanovic előretört és komoly erősítést jelent, de John Wall dobásai nem igazán ülnek, és védekezésben is akadnak gondjaik - kérdés, hogy mennyire lesznek most stabilak, illetve hogy mihez tudnak kezdeni a Suns lendületével. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus