Visszatér az NBA, Nets-Celtics a Sport TV-n

Pályán a Suns, a Warriors, a Bulls, a Cavs, a Grizzlies és a Nuggets is a szünet utáni első játéknapon.

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez lesz az első meccs az All-Starról való visszatérés után és bár mindkét csapatból voltak ott játékosok a gálán, de összességében azért mindkét oldalon volt lehetőség kicsit pihenni, rendezni a sorokat. Az esélyek természetesen a Cavs mellett szólnak, bár a pihenő ellenére nem gyógyult meg sem Darius Garland, sem Caris LeVert, egyikük sem lehet majd ott a pályán, így ismét a szokásos playmaker-gondokkal szembesülhet a gárda - nagy szükség lesz Rajon Rondóra. Lauri Markkanen elvileg játszhat, míg a szünet előtti utolsó meccsén bravúrt bemutató, de egyébként nyilván jóval gyengébb játékerőt képviselő Detroitnál a jelentések szerint mindenki ott lehet a parketten. 

 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30 (Sport 1)

A Celtics hetekig a liga legjobb formában lévő csapata volt, brutális védekezéssel, komoly sikerszériához elegendő támadójátékkal, majd pont a szünet előtti utolsó meccsen kapott egy váratlan pofont, amikor a lesajnált Detroittól kapott ki. Tatuméknál az a kérdés, hogy a lendület és a ritmus elillant-e, ha nem, akkor most is egyértelmű favoritok még idegenben is, ha, viszont kicsit akadozni fog a gépezet, akkor meglepheti őket a Brooklyn. A hazaiak a botrányos szériájuk után kettőt nyertek a szünet előtt, majd kikaptak a Wizardstól, most pedig szeretnének egy bravúrral visszatalálni a helyes útra - nyilván nincsenek egy szinten a felek és elsősorban a Bostonon múlik a meccs, de egy jól dobó Nets okozhat kellemetlenségeket. Kyrie Irving természetesen nem játszhat és a frissen leigazolt Goran Dragic sem léphet még pályára, míg a Celticsnél nem lesz hiányzó. 

 

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

A holtversenyes keleti listavezető sorozatban öt győzelemmel, harmatos védekezéssel, de remek támadójátékkal mehetett el pihenni, míg a felfelé igyekvő Atlantának azért csúsztak be kellemetlen mérkőzések is, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják a vendégek. DeMar DeRozan MVP-formája nagy kérdés, félelmetes passzban volt a szünet előtt, érdekes lesz látni, hogy ez a lendület megmaradt-e neki most is, vagy ezt elvitte a szünet - Ball és Caruso továbbra sincs, de azért DeRozan LaVine-nel, White-tal és Dosunmuval megoldhatja az alsó posztokat. A Hawksnál nyilván nagyon sok múlik azon, hogy Trae Young milyen napot fog ki és azon is, hogy hogyan tripláznak Gallinariék, John Collins elvileg még mindig nem játszhat, de a spacing így talán még jobb is. Védekezni ők se nagyon tudnak, úgyhogy összességében látványos, pontzáporos meccsre számíthatunk - idén eddig mindkétszer a Bulls nyert és mindkétszer elérte a 130 dobott pontot, valami hasonló lehet a realitás most is.

 

Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 02:00

Mindkét csapat vereséggel zárta az All-Star előtti időszakot és főleg a Grizzlies pofonja volt váratlan, hiszen a Portland osztotta azt ki, míg az amúgy is döcögő Wolves a Raptorstól kapott ki alig 91 pontot szerezve. Alapvetően jobb csapat a Memphis, idén eddig 2-1-re vezet is az egymás elleniben és Ja Morant révén övé a párharc legjobb játékosa, de a Wolvesnak is vannak fegyverei, ha a Towns-Russell-Edwards trió jó napot fog ki, akkor ellenállhatatlan támadójátékra képesek. Érdekes lesz látni, hogy Towns mire megy majd Adamsszel úgy, hogy a Minny elvileg pozícióban is többet akarja használni a centert, illetve azt is érdekes lesz látni, hogy Morantre, az ő betöréseire milyen válaszuk lesz a hazaiaknak - a festékben keménynek, agresszívnek kell lenniük, ez viszont nem az erősségük. Fontos sérült egyik oldalon sincs (illetve Brooks még mindig nincs a Memphisnél, de ezt megszoktuk), úgyhogy izgalmas találkozóra van kilátás, ahol az esélyek inkább a Grizzlies mellett szólnak. 

 

Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 02:00

Az nyilván nem lehet kérdés, hogy a toronymagas ligaelső a meccs favoritja, de némi érdekességet szolgáltat az összecsapásnak az, hogy Chris Paul megsérült és így a szezon során először kell nélküle kiállnia a Sunsnak. A vendégeknél ráadásul Payne sem lesz, irányítóposzton lehetnek gondjaik és nagyon sok múlik majd azon, hogy például Devin Booker mennyire tud szervezni - CP3 a negyedik negyedben szokott igazán élni pontszerzőként, de ha mindent jól csinál a Phoenix, akkor addigra el is dőlhet a találkozó. A Thundernél Lu Dort ugyan sérült, Shai Gilgeous-Alexander viszont egy hónap kihagyás után visszatérhet ezen a találkozón, ez adhat nekik akkora lökést, hogy kicsit megszorongatják a vezérét vesztett ligaelsőt, de így is hatalmas meglepetés lenne, ha nyerni tudnának. 

 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:00

Itt nehéz jósolni, papíron persze nyilván a GSW az esélyesebb, de a Portland bravúrsorozatba kezdett a deadline óta és teljesen váratlanul zsinórban négyet nyert a szünet előtt - ráadásul nem is akárkiket vert meg, a Lakers, a Knicks, a Bucks és a Grizzlies volt az áldozat. Ezek után a Warriors sem lehet nyugodt, a Simons-Nurkic páros körül szerveződő, teher nélkül, könnyedén játszó Blazerst nem lehet lenézni, ráadásul Green, Iguodala és egyelőre Wiseman is sérült, rájuk továbbra sem számíthat Steve Kerr. A nagy sikerszéria óta erősen akadozik a Golden State, kérdés, hogy Curryben bekapcsolt-e valamit az All-Star meccs, de sorozatban ötször kaptak legalább 110 pontot, amíg a korábbi ligaelső védekezésüket nem hozzák megint legalább jó szintre, addig bármikor beleszaladhatnak a késbe. 

 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:00

Itt természetesen a Denver a favorit, a vendégek hatból ötöt nyertek és bár idegenben alapvetően nem csodálatos a mérlegük, de így is teljesen más szinten vannak, mint a Sacramento, amely 22-38-cal még a playintől is messze van. Ennek ellenére Sabonisék persze küzdenének és mennének a rájátszásért, a motiváció megvan, de így is bravúr lenne tőlük most egy esetleges győzelem, a Nuggets gyakorlatilag mindenben előttük jár, a Sacto védekezése pedig aligha elég arra, hogy lelassítsa Nikola Jokicsékat. Új sérült egyik oldalon sincs, meglátjuk, hogy melyik fél lesz esetleg lapos, lagymatag az AS-t követő első meccsen, de ha normális fordulatszámon pörög a Denver, akkor nyernie kell.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus