Visszatért Rose, Matthews és D-Will

McDermott kosarával nyert a Bulls - Davis és G. Green hozta a show-t - a Spurs leverte a Houstont - Towns és Wiggins letette a névjegyét

 

Amiről a Festékben beszélnek: sikeres Spurs-főpróba

Orlando Magic – Memphis Grizzlies 86-76

Kiülte a Memphis-kezdő. Udrih, Carter, a két Green és Wright alkotta a vendégek első sorát, de a legtöbbet így is a padról beszálló Stokes töltötte a pályán – finoman szólva sem szakadt meg ezen a találkozón a Grizzlies. A csapatszintű védekezést azonban így is jól művelték, így nagyon azért nem szakadtak le, de 32%-os mezőnymutatóval még az előszezonban sem sűrűn lehet meccset nyerni. A gárda rögtön rangadóval nyitja az alapszakaszt, hiszen szerdán a Clevelandet fogadják.

Napier és Hezonja beépült. Elfrid Payton ötödik mérkőzését hagyta ki az előszezonban, ami azért némileg aggasztó a Magic számára – ellenben Shabazz Napier maximálisan élt a kapott lehetőséggel. Ugyan most is CJ Watson kezdett, Napier a padról beszállva 15 pontot és 8 gólpasszt tett a közösbe három labdaszerzése mellett és 25 perce alatt igazi vezérként játszott. Az újonc Hezonjának még mindig meg kell találnia a dobásait, de lepattanózásban és most már gólpasszokban is nagy segítség, jól illik a rendszerbe – igaz, ezúttal is Fournier kezdett hármasban. Összességében az Orlando sem remekelt most, de így is jó állapotban várhatják a Washington elleni rajtot.

A Magic legjobb dobói: Harris 18/3, Napier 15/9, Nicholson 14/6
A Grizzlies legjobb dobói: Wright 11, Carter 10/6, Stokes 10

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 81-65

A színvonal még előszezonhoz képest is borzasztó volt. Az idei előszezon leggyengébb mérkőzését játszotta a két fél, a Philly 29, a Boston 35%-kal dobott mezőnyből és olyan hibákat vétett mindkét fél, amit valószínűleg egyik edző sem nézne tovább két percnél az alapszakaszban. A hazaiaknál a kezdők közül csak Smart kapott többet 12 percnél és ő nem is játszott rosszul, mint ahogy például a magasemberek (Sullinger, Olynyk, Amir Johnson) sem – itt azonban le is zárhatjuk a pozitívumok felsorolását...

Noelre lehet építeni. A Sixers erőcsatára 32 perc alatt 8 pontot, 9 lepattanót, 4 labdaszerzést és 3 blokkot mutatott be, ő egyértelműen kiemelhető a mezőnyből – párja, az újonc Okafor is próbálkozott (12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), de a dobásokkal neki is meggyűlt a baja. Persze irányító nélkül nehéz ezt a játékot játszani és nem a magasembereken múlt, hogy hat percig képtelen volt pontot szerezni a gárda a harmadik negyedben – a periméterről alig-alig érkezett segítség, így sorozatban negyedik előszezon-meccsét bukta el a csapat.

A Celtics legjobb dobói: Smart 10/6, Mickey 10, Turner 9
A 76ers legjobb dobói: Okafor 12, Grant 11/3, Canaan 9/6

Toronto Raptors – Washington Wizards 92-82

Jobban akarta a Toronto. Az első félidő nagy részében a Wizards járt előrébb, de a nagyszünet előtt fordítani tudott a Raptors, majd a harmadik negyedet nagyon megnyomták Lowry-ék. A megnyert lepattanózás és a kulcsemberek játékpercei is azt mutatják, hogy a kanadaiaknak fontosabb volt ez a találkozó, Lowry és DeRozan is sokat vállalt, de a kispadról is csak négyen kaptak érdemi időt. Ki kell emelni a remekül játszó Carrollt, de a 13 lepattanót leszedő Biyombót is – többé-kevésbé kész van a Raptors az alapszakaszra.

A magasemberek hozták magukat a Wizardsnál. A Wall-Beal páros pontosan 23 percet és 46 másodpercet volt a pályán, az irányító pedig láthatóan nem törte magát: csak hét dobást vállalt (három tripla) és nyolc gólpasszára is jutott öt eladott labda. Ellenben a Gortat-Humphries duó most is hozzátett 26 pontot 24 lepattanóval, ráadásul Humphries ismét beemelt két triplát, erre úgy fest, hogy építhetnek majd a szezon során. Ugyan a Blair-Nené-Anderson-Webster négyes hiányzott és vereséggel távozhattak Kanadából, így is magabiztosan várhatják az első, Orlando elleni alapszakasz-mérkőzést.

A Raptors legjobb dobói: Carroll 16/6, Lowry 13/6, Valanciunas 12, DeRozan 12
A Wizards legjobb dobói: Gortat 16, Beal 11, Humphries 10/6

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 115-87

Pihenőt fújt a Hawks. A teljes kezdőcsapat, valamint Sefolosha és Splitter sem lépett pályára, sőt, közülük négyen el sem utaztak a csapattal – a cseresor pedig ezúttal ennyire volt képes. Az így is csak a padról érkező Mike Scott azért villogott, 10/13-as mezőnymutatóval beszórt 20 pontot és leszedett 10 lepattanót, illetve Lamar Patterson (18 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) is kiemelhető még, de például Schröder most sem csinált sok hasznosat. Érdekesség, hogy a korábban Szolnokon játszó Justin Holiday kezdőként 12 ponttal, három gólpasszal és három labdaszerzéssel bizonyított, egyelőre kérdés, hogy mennyire férhet majd be az aktív rotációba.

A Pistons parádézott. Bár a hazaiak is hiányolták három kezdőjátékosukat (Jackson, Ilyasova, illetve a sérüléssel küzdő Caldwell-Pope), végig gyönyörűen kosárlabdáztak. Marcus Morris 5/6 triplát süllyesztett el és 24 játékperce alatt 37 (!) pontot vert az Atlantára a Detroit, de az újonc Stanley Johnson vagy éppen Reggie Bullock is bizonyított ismét – az 50% feletti mezőnymutató és a 16 bepörkölt hármas jelzi, hogy mennyire jól működött a csapat játéka. Már az első félidőben húszpontos előnyt építettek ki a hazaiak és bár ez átmenetileg csökkent, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmük.

A Pistons legjobb dobói: Johnson 20/3, Morris 17/15, Meeks 17/9
A Hawks legjobb dobói: Scott 20, Patterson 18/6, Holiday 12/6, Hardaway Jr. 12/6

Chicago Bulls – Dallas Mavericks 103-102

Rose visszatért, McDermott döntött. Az irányító a padról beszállva alig tíz percet töltött parketten, ez idő alatt azonban próbált aktív lenni: hat dobásából négyet értékesítve nyolc pontig jutott. Bár mindenki egészséges volt, ezúttal is a Mirotic-Gasol páros kezdett, úgy fest, hogy ezzel a duóval vág neki az idénynek Hoiberg és most mindketten jól is játszottak – Dunleavy helyén pedig Snell rámolt be 14 pontot. A döntő szót így is McDermott mondta ki, hiszen Jenkins triplájával öt másodperccel a vége előtt fordított a Mavs, az utolsó labdát pedig a másodéves kiscsatár kapta – egy nagyon nehéz tempót választott, amivel végül megnyerte a meccset csapatának.

Visszatért Matthews és D-Will is. Most először tudott többé-kevésbé teljes csapattal felállni a Dallas, bár Chandler Parsons továbbra is hiányzott – azonban Deron Williams és Wesley Matthews is pályára léphetett. Mindketten 15 percet és 32 másodpercet kaptak kezdőként és biztatóan mozogtak, velük pedig azonnal teljesen másképp festett a texasi gárda. Nowitzki 19 ponttal állt csapata élére, Pachulia is jól játszott, a padról pedig Powell dupla-duplája, Barea és természetesen John Jenkins hozta a lendületet – a meccs végig szorosan is alakult, de McDermott nagy dobására nem volt idejük válaszolni.

A Bulls legjobb dobói: Gibson 16, Mirotic 14/3, Snell 14/9
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 19/3, Powell 14, Jenkins 13/6

New Orleans Pelicans - Miami Heat 93-90
 
Dwayne Wade dobóformája aggasztó. A Wizards ellen mutogatásért megbüntetett Gerald Green ismét óriási energiát hozott a padról (24 pont, 10/15 mezőnyből), Tyler Johnsonnal együtt remekeltek, összességében a cseresorban letisztázódtak a szerepek az alapszakaszra. A húzóemberek viszont a nagyon keményen védekező Whiteside kivételével ma nem villogtak, Bosh 6/15-tel, Wade 3/13-mal tüzelt mezőnyből. Bár Goran Dragic ma nem volt a csapattal, Wade ettől függetlenül pocsékul dobott az előszezonban: 35.8 százalékkal. A Heat a Charlotte ellen kezd otthon.
 
Jrue Holiday biztató. A súlyos lábsérüléséből kikúrált egykori All-Star szigorú perclimiten lesz a szezon első heteiben-hónapjaiban, most szűk 18 perc alatt 10 pontig és 4 gólpasszig jutott eladott labda nélkül. Nagy szükség lenne rá, hiszen továbbra is hat fontos játékos sérült (Evans, Asik, Ajinca, Cole, Pondexter, Babbitt), ugyanakkor a nagyon rutinos Bo McCalebb 12 perc alatt kiosztott 4 gólpassza jelzi, hogy érdekes módon az irányító poszton lehetnek rendben. A Summer League-ben kikukázott jó kezű hátvéd-kiscsatár, Bryce Dejean-Jones is újra bizonyított, és bár 13 pontja mellett nem sok mást csinált, extra kinti dobásaira szükség lesz. Anthony Davis is jelentkezett ma ilyenekkel, két triplát is beszórt (egyet a végjátékban), és bár Bosh-sal kölcsönösen zavarták egymás dobásait, a játék többi elemében lehengerlő volt (13 pattanó, 5-5 gólpassz és blokk). A Pelicans a GSW bajnokavatóján lép fel a nyitónapon.
 
A Pelicans legjobb dobói: Davis 25/6, Gordon 22/12, Dejean-Jones 13/6.
A Heat legjobb dobói: Green 24/3, Bosh 19/3, Wade 11.
 
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 112-108
 
Wiggins és Towns készen áll. A kiscsatár sokoldalú játékkal, az erőcsatár-center dupla-duplával (18 pont, 12 pattanó) jelezte, hogy elég volt az előszezonból – de Ricky Rubio (13 pont, 6 gólpassz, jó dobások), illetve a kispadról Kevin Martin (20 pont) és Shabazz Muhammad (19 pont) is 50 százalék felett tüzelt. A kezdőben két veterán, Garnett és Prince nem kapott 17 percnél többet Sam Mitchelltől, aki várhatóan egész szezonban leül majd a kispadra (bejelentették, hogy Flip Saunders egész évben távol fog maradni). A Wolves a Lakers otthonában kezd.
 
A Milwaukee még kísérletezgetett egy kicsit. Michael Carter-Williams kiülte a meccset, így Bayless kezdett, Antetokounmpo pedig csak a kispadról érkezett. Utóbbi oka, hogy a görög egymeccses eltiltással kezdi a szezont, így Jason Kidd a nélküle felálló rotációt próbálgatta. Elsőre nem nézett ki jól nélküle a kezdő (Monroe 2/12-vel dobott 5 pontot, Vaughn és Copeland sem villogott), nagyon úgy tűnt, hogy jelenleg a kiscsatár-erőcsatár-mindenes a gárda motorja. 33 perc alatt 23 pont, 7 pattanó, 3 blokk és 2 labdalopás került a neve mellé – ezek nagyon hiányozhatnak majd a Knicks elleni első mérkőzésen.
 
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 24/9, Martin 20/3, Muhammad 19/6.
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 23, Middleton 19/3, Bayless 18/6.

San Antonio Spurs - Houston Rockets 111-86

Green és Aldridge belőtte az ágyúkat. Danny Green első hat triplakísérlete beakadt, Aldridge pedig 6/7-tel dobott mezőnyből és 7/8-cal a büntetővonalról, de a csapat többi része is jól dobott, 51 százalék felett. A triplák majdnem 46 százalékkal estek be, a második félidőben a teljes kispad extrán játszott – Boris Diaw kivételével mindenki szerzett például mezőnykosarat. A szerb óriás, Boban Marjanovics 10 ponttal és 6 pattanóval zárt, de Mills, Anderson, Ginobili és West is kihasználta a játékperceit – összességében nagyon szépen járt a labda, ez a játék már a „régi” Spursre emlékeztetett.
 
A Houston kicsit szétesett. Dwight Howard mellett Donatas Motiejunas sem volt a csapattal, a fiatal Clint Capela pedig 12 perc alatt összeszedett 5 faultot, és ugyanígy járt Montrezl Harrell is – gyakorlatilag nem maradt ellenszer a palánk alatt a San Antonióra. A Harden-Lawson duó ma nem működött, pontosabban inkább Harden végezte el Lawson munkáját is (9 gólpassz), így a sajátjára nem maradt már sok ereje. A padról jövő Beverley viszont 4 triplát pörkölt be és kiosztott 6 asszisztot, Brewer pedig 14 pontig jutott, ez egy kis gyógyír a meghatározó(nak szánt) magasemberei nélkül elég rosszul festő Houstonnak. Hardenék a fiatal és gyors játékot játszó Denverrel kezdenek, ez még oda is kevés lesz.
 
A Spurs legjobb dobói: Green 19/18, Aldridge 19, Parker 12.
A Rockets legjobb dobói: Harden 17/3, Brewer 14/3, Beverley 12/12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus